:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

suatu kenangan

ok..tajuk n3 ni cm cheesy skit kot..tp biorla..nk jgk tajuk 2..huhuhu..

alkisahnye begini..suatu kenangan yg aku mksdkan ni is skolah rendah aku yg first..SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT GUNTONG *SKBG*..op coz la kt kuala ganu kn? em..aku tbe2 rse nk tls n3 ni coz td aku lalu kot skul 2..g kt knduri kwin kwn aku..n mse lalu 2..i was like.."oh my god..i really miss dis place!"..rse cm sayu gile ble lalu kot skul 2 td..xde la lalu btol2 tepi skul 2 s skul 2 kt ats bukit..tp nmpk la bngunan2 die..ble tgk je tmpt 2..mcm2 dtg dlm kpale otak aku ni..byk pristiwa aku kt skul 2 walopon aku juz skolah kt c2 3 thun je..since 6 thun smpai drjh 2..*knon pra skul la..walopon dulu x de lg pra skul..tp sbb aku ank cg kt c2..so aku leh tumpang klas drjh 1 walopon aku bru 6 thun..2x drjh 1 la kirenye aku ni*..

pristiwa kt skul 2 agk byk jgk la aku ingt..oleh sbb aku ni ank ckgu..maka aku cm d respek skit la..mse aku drjh 1..aku jd pnolong klas..n mmg aku ingt..aku mnyalahgunekan kuasa aku..miahaha..time rest mmg je aku msk kt bhgian guru2 n dpt mkanan best..kosnye musti la umi aku yg tggung..huhuhu..n s ank ckgu..org takot nk buli aku..so aku la buli dorg..ngehehe..x de la buli truk2..juz kalu kne bertugas..aku srh dorg wat keje aku..lalala~ tp ada jgk peristiwa sdey..aku ingt lg..aku drjh 2 time 2..umi aku kne g kursus..den aku tmpang g dgn srg ckgu 2..yg nk jd citenye..aku lupe mtk duit banje..abah n umi pon lupe nk bg..aku ada 20sen je mse 2..sdey oo..x leh nk slh gune kuase coz aku cm malu time 2..den dgn 20sen 2..aku g bli eskrem oren yg dlm pastik 2 sebtg..den aku nk blk klas..tgh2 aku jln smbil mkn eskrem..ada bdk langgar aku..trus eskrem aku jth..huaaaaaaaa...sayu ati aku tgk eskrem 2 jth..dan2 plak jth dlm longkang..aku mkn x smpai suku pon lg time 2..huk! mmg tragis rse..den blk 2..aku cite kt umi aku..umi aku kate..nape x g mtk duit dgn pak sdare aku..sbb pak sdare aku ada jgk ngajo skul 2..haih! aku lupe la..pdn muke aku..akibatnye..berlapo aku ari 2..den..kesan drp pristiwa 2..aku slalu mtk duit dgn abah mlm2 lg.trus msk duit dlm poket baju skolah..n abah aku plak g psan kt sumi aku..*pak sdare aku*..srh tnye aku ada duit x kalu umi aku x g skul..huuuuu~

den ada lg kisah best..aku dulu..bleh d katekan tomboi la..rambut mmg boycut abs..ganas pon ganas..pakai baju skolah tp dlm kain pakai suor trek..dlm baju pakai baju tshirt..ari2 g2..nk tau nape? coz..lps abs waktu blajo..aku ske men dgn kwn2 aku..*ank2 cg yg umi aku tmpang skali g skolah..izzati & saadah*..kami men extreme gile plak 2..kire baju tshirt n suor trek 2 s persedian mnganas la..huhuhu..SKBG ni berbukit..nk ke pdg kne trun kot tgge coz pdg kt bwh..tp aku ni..cm x de kej..aku slalu panjat bukit..x kire la nk trun ke..nk nek ke..lalu kot semak..aku plg suke la buat keje g2 dulu..den dr dewan ke parking kete pon bernukit..tp x la cm nk trun ke pdg 2..n aku slalu men guling2 dr ats ke bwh..baju aku..kalu x busuk..x kotor..x itam..mmg x sah..ganasnye aku dulu smpai bdk laki pon leh kalah..aku suke sgt men g2..kalu blari..mengejo org 2..aku plg suke la 2! hahaha..


yg aku ingt lg psl SKBG ni mse time ari sukan..time merentas desa..aku kononnye merentas desa jgk dgn bdk2 len..kire jauh jgk la merentas desa 2 kn? yg bestnye..aku skali lg mnyalahgunakan power aku s anak ckgu..mule2 berlari dulu..den half way..musti aku nek moto or basikal ckgu2 yg supervised bdk2 2..kdg2 2..bkn aku yg nk nek..tp dog yg ajak..aku ni kire bek la kn? sbb x mnolak ajakan org tua..ahaha..so membonceng la aku half way..dkt2 nk smpai kt skul..aku berlari la blk..den ble smpai skul..buat2 penat gile..miahahaha..jhtnye aku! :P

em..x ingt mse drjh 1 or 2..tp time ada nurse dtg skul..ajar care gosok gigi..btw..aku sbnrnye lupe nk bwk berus gigi walopon dh d bgtau..oleh sbb glabah sgt..aku pinjam berus gigi kwn aku yg kebetulannye bwk 2 btg..aku rse die bg aku gune yg die dh gune..tp time 2 aku x ksh pon..sbb lg tkt nurse mrh..sbb sape2 yg x bwk..nurse srh berdiri dpn sume org..scary 2 wei! lps dh gosok gigi 2..nurse pon bgtau la..x leh share berus gigi tkt kuman mrebak n soever la kan? aku pon pe lg..aiyak! gabra la plak..mse 2 aku pk kuman dh mrebak kt mulut aku..trus cpt2 aku amik ubat gigi je..ltak kt jari n gi gosok blk gigi aku gune jari je..ahaha..mongek btol aku!

pelik kan gaye aku? huuuu~
ada lg ni..mse aku drjh 1 dulu..aku prnh msk pertunjukan pesen..x ingt smpena ape..tp ari 2 cm ada byk even la..ada persembahan tarian..nyanyi2..teater n lakonan..n pertunjukan pesen aku ni..aku pon x tau pesen ape aku pakai mse 2..mgkin aku ni konon2 mewakili negara arab?? ahahah..ada skeping je gmbr time 2..korang tgk la gmbr yg aku upload ni..cm hampes je kn? btw..kt kpale aku 2..sbnrnye aku pakai songkok..ahaha..n aku ingt jgk..time ni..aku ada amik gmbr dgn sepasang abg n akk drjh 6..dorg blakon cite si tenggang..abg 2 ensem wei! tp x ingt la muke die..gmbr die aku rse ada..tp x cri dlm album2 lame..aku jmpe gmbr aku berpesen pelik ni je..ye..korang d benarkan gelak! huhuhuhu

cite ni pon aku ingt lg..psl srg ckgu skul 2..name die RUZAIBAH..die agk garang..tp die cntik..die bek la dgn umi aku..hubby die polis..ank2 dorg mmg comey gile! yg aku ingt psl ckgu zebah ni..gigi die mmg putih n cntik gile! n dulu..aku prnh nyanyi lagu industan dr cite BOBBY utk die..ala..lagu yg ada lirik.."kikikiki..ki ruzaiba.."...so aku ckp kt ckgu zebah..."ckgu..sy tgk cite industan mlm..ph2 ada org 2 nyanyi lagu name ckgu."..den aku nyanyi lagu td 2..dpn bdk2 klas aku..ahaha..ngong kn aku ni?? :P dh lame x jmpe ckgu zebah..=.=

cite sterusnye is..psl ada srg abg snior ni..die drjh 6..aku drjh 1..die bek dgn umi aku..die pon bleh d kire bek dgn aku la..aku x ingt name die ape..tp aku pggil die..ABG KOPI..nk tau nape? sbb die 2 itam..i mean..gelap..kire 2 name ejekan aku utk die la..*abg kopi..mtk maap! huhuhu*..tp walopon die gelap..die sgt2 sweet wei! aku kire mse 2..cm ske jgk die..die slalu ngusik2 aku..aku ni kirenye malu2 rimau la mse 2..huhuhu..tp ble aku ek drjh 2..dh lost kntek dgn die..skg x tau mane die g..die pon mst dh kwin n ada ank skg ni..tp rndu jgk kt die kdg2 walopon dh x bape ingt muke die..hihihi

kisah sterusnye is kisah yg buat aku rindu gile2 kt all things yg jd kt SKBG 2..kisahnye is..kt SKBG ni la..aku mule2 mnggatal!  ni mmg pengakuan jujur aku la ni..kalu ada exskulmates aku kt SKBG dulu bace..mmg malu gile..tp x pe la..dulu time bdk2..x reti pape..huk! kisahnye is..first crush aku kt cni la..aku x tau nape aku suke die..tp aku mmg suke die since ari pendaftaran lg..*mse 2 aku ikot umi aku..umi aku jd guru klas die*..first time tgk..aku mmg suke sgt kt die..tp kontrol la..name die is mohd shahrul irwan..die kire same umor dgn aku la..mse drjh 1 aku skelas dgn die..1 merah..aku kn jd pnolong mse 2..ada prnh skali 2..die gaduh dgn klasmate aku time ckgu x de..den aku srh dorg gaduh dpn klas..mse 2..aku mmg slh gune kuasa la..kekejaman berlaku..miahaha..mse die gaduh 2..alahai..aku yg gatal ni dok tgk die je..ph2 sengih srg2..ahaha..den drjh 2 aku nek klas biru..kire klas 1st la..die stil lg klas merah..den time rest,aku slalu g klas die..konon2 dgn alasan berjumpe kwn2 aku dulu..pdhal aku nk tgk die..hihihi..den mse drjh 3..aku gile2 x nk tkr skolah..sbb die la..aku x nk la x leh tgk muke die ari2..sdey gile mse kne tkr skul 2..aku kne tkr skul sbb drjh 3 kn ada klas fardu ain ptg2..aku mmg badmood n mogok dgn parents aku sbb kne tkr skul..huhu..ada prnh skali..kalu x slh aku..drjh 5 kot..aku g SKBG..mse 2 polow sumi aku utk latih bdk2 men sukan wakil skul..die men utk lari pecut mse 2..kne lari dr bwh ke ats..kire nek bukit la..aku tggu je kt ats..terjenguk2..sbb nk tgk die smpai dulu ke x..nsb die 1st..n ble smpai..die snyum kt aku..waaaa...aku rse cm nk pengsan sbb excited..senyum spenjg ari je aku ari 2..ahaha..mse drjh 6..aku g time dorang ada perkhemahan kt skul..den aku dpt tau die kapel dgn kwn yg bek jgk la dgn aku..huaaaaaaa...~ gile aku sdey mse 2 wei! punah arapan ku! ancur atiku! huk! den mse berlalu..aku lost kntek dgn kwn2 kt skul 2..den..*kisah ni lari skit topik dr SKBG*..mse aku g prktikal time dip..aku bek dgn srh ank murid aku name faqar....n rupenye gaqar is his kazen..n aku pon korek brite psl die..n im damn shock! die dh mninggal..dlm 1 eksiden kt kwsn skolah menengah die..aku mmg shock abs..x caye n tergamam..den blk aku ckp kt umi aku irwan dh x de..umi aku pon shock abs! kdg2..skg ni..aku tringt jgk kt die..sbb dulu rse nk jmpe sgt die tp x smpt jmpe kn..lame wei aku crush kt die..dr drjh 1 smpai aku tingkatan 1..cius! kt skul baru aku yg aku tkr time drjh 3 tu..aku x pnh suke sape2 sbb aku suke kt arwah irwan 2..so far..mmg x de lg yg bleh mnandingi die kalu bab btape amenye aku bleh suke kt sum1 tu..sygnye aku x smpat jmpe die..alfatihah utk arwah..& dear irwan..smoga awk tenang d sane..cius sy rindu awk! huk! :(

lg 1 peristiwa yg aku ingt..lps aku tkr ke SKTP..*tkr time drjh 3 tu*..mse drjh 5..aku dpt kwn name ain..kire kwn bek jgk la..den she reminds me 2 my fren yg kt SKBG..sbb name die..sharifah qurratul ain syed hashim n kwn aku kt SKBG 2 name die haslinoor ain hashim..name lbh krg..dua2 pggil ain..tp aku dh lost kntek dgn ain SKTP..ain SKBG alhamdulillah dpt trace lg..1 day aku arap aku akn jmpe blk ain SKTP 2..huhuhu..

em..pnjg gile kot n3 aku kali ni..btw..ni la antara kisah2 yg buat aku mmg x leh lupe SKBG 2..walopon logo skul dh bertukar..lagu skul 2 aku dh x ingt..bangunan skul dh bertambah n brubah..ckgu2 dulu dh x ngajo c2..tp aku skali2 x kn lupe sume kenangan aku kt c2..cius aku rndu sgt2!!! wish dat i can go back juz 1 time 2 feel all the feelings n memories again..n oso 2 meet sume org yg aku mention kt ats..tp aku tau..mse x leh d undur..n aku akan smpan sume kenangan ni leklok..

**mnulis n3 dgn pelbagai reaksi & prasaan yg bercampur aduk& riak muke yg berbeza2..+.+

2 juri awam:

bronok sagu said...

ain sktp dh kawen...dulu satu sekolah teknik dgn dia gak..tp xsure dia de fb ke x..huhu

cikdidasyuhada said...

ye ke?? sharifah qurratul ain 2? waaa...rndu btol kt die..hukhuk..ada tau kntek no die x?

Post a Comment