:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

buat keje biarlah iklas

ok, takde banyak nak di repekkan untuk entri kali ni. repekan ni cume boleh la di anggap as post mortem pasal meeting yang aku hadiri tadi. tengok tajuk post ni gaye sindir orang je kan? erm, sebenarnye bukan nak menyindir sesape, aku menyindir diri aku sendiri je sebenarnye. tadi sekolah aku ada meeting. sume yang bergelar guru wajib hadir meeting tu. meeting start at 2.50. at first, aku x la terasa pape bout the meeting. the gpk juz talked about previous minit meeting. and few other school programs. meeting tadi tersangat la lame. dari kol 2.50 sampai kol 5.15 petang. bayangkan dok dalam bilik meeting yang tak bape nak slesa n pad gile2 2 n dengan kepala yang sakit gile n dengan perut lapar slame almost 3 jam? ciusly memang rase tak leh tahan tadi. dalam kepala ingat nak balik umah, nak mandi n nak tido je. katil (ok, sebenarnye tilam je) dah asik mejelmakan dirinye dalam mida aku. bile dah sume rase tu ada, memang otomatikelinye aku dah tak leh concentrate. kertas yang dapat, dah penuh berconteng. ape yang gpk aku bgtau pon dah tak leh masuk otak. telinga dah di sumbat earfon, pasang lagu sehabis kuat untuk hilangkan boring. bile je gpk ended the meeting, cepat2 aku bangun. nak balik punye pasal. hahaha..jahat tol rase!

erm, ok. bile dah balik umah, mandi n semayang sume, aku pon melepakkan diri di atas tilam ku ini. then terpikir la. aku ni, tak baik betol la. memang la basicallynye meeting tadi tu takde kaitan dengan aku, tapi thats the part that i shud accept in living in a circle of school life, being a teacher. terpikit jugak, time praktikal gini dah tak tahan, camne la bile dah keje nanti? dah la bile keje nanti, takde maknenye aku nak ngajo 10 waktu je. musti lagi pad n plus2 lagi dengan segala tanggungjawab lain. konfem bizi n lagi pnat. ni sikit gini dah merungut, kalu banyak nanti? berbakul2 ke rungutan aku? haih! x baik gitu syuhada. dah ko dah pilih keje tu, cube2 la bawak iklaskan diri buat sume keje. kang ezki yang dapat hasil dr keje 2 tak halal baru ko tau! dish kat diri sendiri sebab selfish n tak pikir secara matang.!


IKHLAS ----> perkataan yang nampak simple tapi tersangat susah untuk digapai. tapi peringatan dan harapan untuk diri sendiri is, harap2nye, lepas ni, aku mampu mengiklaskan diri buat pape keje pon. especially yang berkait dengan keje cikgu cikgi ni..amin~ so syuhada..BUAT KEJE BIARLAH IKLAS, ok?!

2 juri awam:

Ain Atika Zailani said...

betul...lebih lebih kalau nak bagi ilmu kat orang..mesti kena ikhlas...nanti susah murid2 nak terima ilmu..kite pun susah nak ajar..=)

cikdidasyuhada said...

betol 2..kalu x iklas..konfem2 banyak halangannye..sekaran tengah cube mengiklaskan diri..ngeeee~

Post a Comment