:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

bertuah umi aku



nape entri ni tajuk begitu? mestilah sebab umi aku bertuah dapat anak tomey n cun melecun cam aku ni..haks!! koya slaluh aku ni. muehehe..okayla..sebenarnye, enrti ni bertajuk begitu sebab nak cakap, umi aku ni bertuah sebab die ada maid lulusan degree gitu, aku la tuu. buka ape, time aku cuti je, memang konfem2 aku dapat kerja ni. dulu kelulusan maid umi aku ni tahap dip je. sekarang dah upgrade degree dah. rasenye master x kot. sebab aku ni malas dah nak sambong master. for this moment la..hehe

as a maid..*cewah, maid speaking ni*..tugas aku bile brade d umah, of coz la masak, kemas umah, jemur baju, lipat baju and iron baju. nampak maam sikit je kejenye. tapi, boleh tahan jugak berpeluh bile buat sume ni. kire aku dah x yah gi joging pon stil leh kuorkan peluh melalui jawatan maid aku ni. ehehe..

hamek kau! sebakul nak kene iron!
sebenarnye ada mood nak tulis entri ni sebab aku baju je lepas iron baju2 adik2 and abah aku. adik aku ada 3 + abah aku sorang, kire 4 la sumenye kan? tapi mak aaiiih! baju yang nak di iron, sampai 1 bakul. tapi kire okay la sikit kali ni. dulu2, aku prnah iron baju sampai 1 bakul yang besar gedabak 2. adik2 aku memang je suke kalu aku ada kat umah. sebabnye dorang x yah wat keje..ceh! malas punye adik2..

rajen aku jadi maid kan? hehehe
kengkadang tu, ada jugak mood aku malas nak wat keje umah sume ni. umah memang ari2 kemas and masak. tapi baju2 tu, besenye aku kumpul sampai dah jadi gunung dulu baru aku lipat. skali harung kate org..ehehe..kengkadang kalu aku malas masak, umi aku yg masakkan..aku saje je wat2 bangun lambat.wahaha..gile keji!

tapi sebenarnye, aku x kisah pon buat bende ni sume. sebab aku rase, ni memang tanggungjawab aku. bile lagi aku nak wat bende ni sume kan?time cuti2 jela aku leh tulum2 umi aku.

entri ni kire dah macam lari dari tajuk sebenar die kn? ala..bior jela. malas aku nak pikir betolkan balik. sebab point die ada jugak. kire nak bgtau umi aku ni memang bertuah la dapat anak cam aku yang kengkadang rajin x hengat, kengkadang malas hampes..muehehe..btw, dah hilang mood nak menaip. maka...

tata~


7 juri awam:

Rtp Farra Arisha said...

alah rajinnya dia :)

cikdidasyuhada said...

huuuuu..terpakse merajinkan diri ni..ikot ati..malas amat2! huhuhu

al_hakim said...

jgn malas2.hehe

cikdidasyuhada said...

ish..rajen dh ni..ehehe

Ain Atika Zailani said...

ceiittt!! fine itu sebenarnya..kalau ikutkan malas sampai ke tua lah kita malas kan.

hamzah ian said...

rajin mcm kakak aku je ko ni..

hehehe

My MiRa said...

takpe.....tolong ibu kan bagus..ehehe nice la sayang

Post a Comment