:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

bile kat umah



bile kat umah, malas pulak nak nulis and update blog ni. padahal kalu nak di ikotkan, lagi la best nak update sebabnye tenet kat umah laju. dah lebih seminggu dok umah, tapi ni baru first time nak update blog. malas sgguh aku ni kan? auuuum!!!

nak tau nape malas walopon tenet kat umah laju? ada banyak sebab tau!

1- bile kat umah, lappy pon tinggal merata2 ceruk je. malas nak d ambik tau, kengkadang on and donlot cite, then aku blah gi buat bende2 lain.

duduknye di ceruk umah atas printer gitewww!
2-kat umah ada tv. hari-hari keje aku tengok tv. kire cam mlepas gian sebab kat umah sewa kat mlake takde tv..aku rase abis sume saluran aku tengok..*ada 6 jela sebab umah aku x de astro*..sampai kartun adik aku layan pon aku layan same..ehehe

haa..karton pon aku layan ok!
3- kat umah ada banyaaaaaaaaak novel! usually, bile dah abis tengok tv, bile dah boring ngadap benda yang namenye tv tu, aku po mule la terhendap2 kat rak novel. cari novel nak di bace. lagi pulak, balik yang latest ni, ada novel baru umi aku beli time pesta buku ari 2. novel2 tu plak, makkkk aiiih!! tebal hamat! maka, lagi la aku memerlukan konsentrasi untuk membaca novel2 itu..maka..tinggal lappy aku sengsorang..tak dipedulikan..ngeeee

rak buku yang di tutupi langsir. dalam die ada banyaaaak novel! cewaah!
4- kat umah ada keciks 2 orang. haaa..keciks 2 orang ni adik aku la..yg bongsu and yg kedua bongsu. dorang pon jadi sebab aku malas nak amik tau pasal lappy. ada dorang sangat2 best. sebabnye aku suke mengusik dorang. aku suke wat dorang marah, then dorang akan nangis then aku akan gelak kaw2 punye! ahaha. sebab dok melayan dorang jugak la lappy aku ni trabai..*salahkan budaks kecik*

syadia, budak kecik riba baby
ni sorang budak kecik, khalis yg koya dok obersea
5- kalu dok umah, petang2 slalu gi jalan2 umah maksu aku ke and mane2 la..kire banyak jugak la kuor bile dok umah. gi umah maksu leh main dengan spupu2 yang kcik..ada angah, danial, darwish & damia. geram layan dorang ni. hehehe..walopon kuornye ke umah maksu aku or umah makcik2 aku yang berdekatan saje, tapi bile dah balik dr jenjalan tu, penat la rase. so malas sungguh nak amik tau pasal lappy.so lagi skali lappy aku tak dipedulikan. maka, tak terupdate la blog ni..ngehehe

damia nak gi mandi dulu
darwish masih berbaju mlayu, damia bertuala cam nak g haji, acha cover sexy
so, as the conclusion, theseeee reasonssssss buat aku malas sangat update blog! hahaha..

tata~

0 juri awam:

Post a Comment