:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

dalam golongan manakah kamu2?



kite manusia ini sesungguhnya di kelilingi oleh ramai orang. dari kecik, of coz la by femli and sanak sedara. then bile besar sikit, pergaulan makin meluas. bile lagi besar, dunia lagi luas terbentang. maka lagi ramai orang kite kenal. kire lagi luuuuas pergaulan, lagi ramai kawan kite ada. tapi, kawan tu banyak golongannya. ada kawan yang memang masuk group kawan, ada kawan yang masuk group sahabat, ada kawan yang masuk group teman and ada kawan yang masuk group rakan. setiap satu istilah yang menggambarkan "kawan" ni, ada definisi tertentu. dorang sume tak same. jom check out pe maksud sume istilah ni pada aku. joooooommm~

1) kawan
pada aku, sume orang yang aku kenal adalah kawan aku. even aku tak kenal muke, like pen pal friends ke, kawan2 yang kenal kot tenet je ke, tu aku anggap kawan. maksudnye, KAWAN ADALAH SEMUA ORANG YANG AKU KENAL TIDAK KIRE SECARA LANGSUNG OR TAK LANGSUNG. maksud kawan ni pada aku, kire macam meluas la. maksud yang basic. contohnye, kalu nak senang, tengok friend list kat pesbuk aku, hah! tu sume kawan aku. ada ratus2 kan? ramaaaaainye kawan aku! hahahaha..jom kite divide lagi maksud kawan ni! *bace no 2*

2) rakan
rakan, em, kalu pada aku la, rakan tu, kawan jugak. tapi jaoh skit hubungannye. kawan atas angin kot. kawan yang kenal gitu2 je. muahahaha~ cam, "eh, aku pernah nampak die ni kat kolej aku. tapi sape eh name die? uh! lupe la..takpelah. senyum jela.."..kire if jumpe kat tengah jalan, senyum je kat die. takde la sampai aku stop and menerkam beliau untuk bersembang. tapi bgi aku, even gitu pon, die tetap rakan aku..ngehehehehe

3) teman
teman tu, adalah golongan yang aku selesa untuk bersembang, bercakap, bergelak ketawa. tapi still ada something yang buat aku hold myself to widely open to them. mungkin sebab aku respect dorang lebih, mungkin sebab aku rase segan dengan kebaikan dan kesopanan dorang, dang mungkin sebab aku rase, mungkin sebab aku rase sampai tahap tu je dorang boleh and patot tau pasal aku and mungkin sebab aku rase dorang tak leh memahami aku if aku bersifat terbuka secara melampau2. heeee~ tapi teman ni, pada aku, golongan yang di kire agak rapat and tau jugak pe'el prangai aku camne. cume mungkin tak cukup tau. :)

4) SAHABAT
tibe turn sahabat, besor plak urupnye. haruslah perkataan sahabat itu aku caps lockkan sebab sahabat adalah orang yang sangat2 bermakne pada aku. sahabat ni adalah orng yang aku value gile3. tak ternilai value dorang pada aku. tak la aku kate kawan, teman dan rakan tu aku tak value. tapi value sahabat saaaaangat tinggi dalam hidup aku. sahabat adalah orang yang aku sayaaaang sangat3 dalam kategori rakan, teman dan kawan ni. dorang2 yang tergolong dalam golongan sahabat ni, semestinye tau aku luar dan dalam. dorang adalah orang yang kenal sangat2 aku ni camne. dorang jugaklah yang sekepala, sehati dan sejiwa dengan aku. dan yang penting, sentiasa sapot and memahami diri aku yang ngokngek ni. sahabat ni, if aku jumpe, dengan dorang, aku boleh bercakap tak henti2. ada je topik yang terkuor untuk kami bincang dan bahaskan. kering air liur aku di buatnye. banyak benor benda nak di cite, di catch upkan. bile dengan dorang ni, lupe benda lain. kalu jumpa dorang kat tengah jalan, aku boleh je gi serbu dan memulakan perbualan tanpa rasa malu dalam diri. hahahaha~ tapi yang tergolong dalam golongan sahabat ni, ada a few je dalam group ni sebab yang a few tu la yang sanggup buat ape je untuk aku, sama cam aku sanggup wat ape je untuk dorang.  sampaikan, if a guy nak step into my life, dorang2 ni haruslah tau pasal that guy. haruslah that guy dikenali oleh my sahabat2 ni so that, at the end of the day, kekami takkan ada masalah in terms of understanding our role towards each other. childish? sebab kire nampak cam these sahabat control my life or vice versa? maybe. but i like the way it is. susah senang aku, setakat ni, sahabat2 ni ada dengan aku. & semoga my incik beliau nantinye tergolong dalam golongan ni. *tibe2 terlari topik sikit. mintak maap! :P *

 CHECK OUT THE PHOTOS OF ME & MY KAWAN. TEMAN. RAKAN. SAHABAT! 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

zack, yana & me - the trio
teslicious at pd
siti & ee
me & wa at midvalley

rabbana, my gang
team netball for koko kredit
budak2 handbal & cikgunye yang berbaju merah
with my ex rumets yang epi go laki bini. hicks!
hot garls of teslicious
mase majlis kawen yett, reunion tj trus!
makan2 dengan wa at pija hut
ok. dah lenguh menaip pasal kawan @ rakan @ teman @ sahabat ni. as the result from this entri la kan, aku cume nak kate, tak semestinye kalu ko kenal aku dari aku kecik tu, ko leh tergolong dalam golongan sahabat aku. dan tak semestinye kalu aku baru kenal ko, ko masuk group rakan je, TAK! i donno how to explen who is in this category or who is in that category. sebab to be in that category, u have to have something which i donno what it is and how it happen. apepon, nak bagitau ni, tak kisah la korang dalam kategori and group and golongan mane, the important thing is, TENGKIU FOR STEPPING INTO MY LIFE!. kawan, rakan, teman dan sahabat semua, anda2 semestinye telah mengubah hidop saya, memberi kenangan2 yang tidak mungkin saya lupa sepanjang hidop saya ini. if tidak banyak, haruslah ada jua walopon sedikit. tengkius again! LEB UOLS!! muaaaahhhh! & terimalah lagu khas dr aku untuk kamu sume! lagu yang mana liriknya betol2 menyuarakan maksud ati aku pada korang sume. enjoyyyyy! ekekeke~



ok, tata!


0 juri awam:

Post a Comment