:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

gumbira itu tidak dapat di gambarkan


iman: kak, tengok ea. ada orang mari. orang jaoh.
aku: *mengintai2. tengok sape yang mari. terjenguk2 la aku ni sebab dok wape nampok*..sape mari?
iman: tengok molek. *sambil sengih2 pelik*
aku: abang!!! *mengeluarkan volume suara sehabis kuat*


terus seisi umah aku yang lain kuor tengok. sebab kuat sangat aku menjerit. tak gune punye adik! boleh die buat seprais gitu! nasib la orang kat umah aku ni takde sorang pon yang ada heart attack. kalu tak, mao jalan terus! haih! mamat ni, die balik, lasum tak bagitau. memang betol2 seprais la. dah la aku tak kenal sangat die. lain sangat die dulu dengan sekarang. except for, dulu die memang besar. sekarang pon besar jugak. tapi nampak mature sikit sebab ada janggut sikit. hehehe~


nasib la kami sume ada kat umah ag. patotnye kami2 dah ke umah ayah ki kami untuk berbuka kat sane. tapi sebab aku and keciks 2 orang tu tertido. kire makan mase sikit untuk bangun and berciap2. ada hikmah sungguh la ketidoran kami itu. kalu tak tido, memang awal2 lagi dah gi umah ayah ki. mau melangut sorang2 la die nanti. ada la yang berbuka makan pasir and batu bata kat depan umah kami tu. hahahahaha~


gi berbuka umah ayah ki, sengih aje die tengok cucu die sorang tu balik. makan pon banyak je. cakap sengih. makan sengih. tu nak menggambarkan kegumbiraan beliau la kot.nak ucap dengan kate2, kang pelik jugak rasenye kalu tibe2 ayah ki aku kate.."i miss u eqi!.." mau aku menggelupur terkejut kat situ. hacks! imaginasi melampau sikit! ehehe. orang tua, laki plak tu, dengan sengih gitu la kot die nak cakap die epi sebenarnya.
dok ngecek kamera abang baru beli kat umah ayah ki tadi
lepas dah berbuka and magrib kat umah ayah ki, balik umah. then bermula lah aktiviti penyelongkaran beg abang. selongkar barang2 yang die bawak balik. die pon dok bagi2 la barang2 yang die bawak balik. aku dapat la jugak selai jubah and tdung. dah test pakai tadi. rase cam minah arab gitu i nih! cube korang tengok, ada x gaya2 orang arab? hehehe..adik2 aku yang len pon acu cube try test jugak pakaian2 yang dorang dapat. malam ni kami jadi model jap! click3! *camhor*..eh, tapi sile ignorekan segala keserabutan background dalam gambar2 di bawah ini ye? tengok model & maksud yang ingin di sampaikan je boleh. mwahahaha~
ada gaye cik minah arab tak? *koya2*
minah arab yang cantek dan pak arab yang blur. wahahaha~
keciks pon ada bahagiannye tau!
minah arab kecik, posing kan main lagi die ni!
-
-
-
-
-
proses penyelongkaran barang2 bermula dengan jayanya! ekekeke~
ni la tokey barang2 pemberian yang di gayakan tadi. hehehe
cube ko tengok, bersepah gile barang2. haih! @.@
hape kejadahnye la pakai topi gitu. cam pakai anak tdung je aku tengok. pelik2 sungguh la abang ni!
umah masih lagi bersepah dengan barang2 abang. sume macam malas nak kemas ag. konon penat la. konon banyak benda lagi nak bercerite sebab dah lame tak jumpe la. konon sume orang tak nampak ruang tamu tu cam kapal pecah sekarang ni. yang malas tu kire termasuk aku skali la sebab aku pon malas nak gi kemas. esok jela kemas ea umi? heeeee~


entri ke 2 ni. tibe2 terajin plak nak hapdet. btw, sape yang tak gumbira jumpe adik sendiri lepas dah almost 2 tahun tak jumpe. op coz la aku excited ok! and insyaAllah, raya kami tahun ni penuh kemeriahan sebab femli members kami dah cukup. braya sakan la kami tahun ni. we are now complete! sesungguhnya rase gumbira itu tidak dapat di gambarkan dengan kata2. alhamdulillah~


ok, daaaa!



2 juri awam:

✿....rossa alina....✿ said...

wahhh.penuh 1 rumah tuuuu...

cikdidasyuhada said...

haah..penuh gile..dah la umah tgh kene renovate. tamabh plak brg2 yang di bawak balik..makin penuh..huhuhu

Post a Comment