:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

jika kau lelaki



ooh, mule2 skali, nak bagitau, tajuk hanya untuk menggempakkan topik je sebenarnye. hahahahahaha~ bunyi topik ni cam nak mencabar orang je. tapi sebenarnye bukan ye. memang nak bercakap pasal lelaki. tapi bukan la in terms of cabar mencabar mereka2 yang bergelar lelaki. hanya mau menzahirkan pandangan aku tentang bagaimana harusnye seorang lelaki menampilkan diri die. erm, susah nak explen panjang2. senang cite, nak bercakap pasal lelaki ideal dari pandangan mate seorang aku. kriteria2 yang harus ada pada my lelaki ideal. hacks! akirnye tereveal niat sebenar entri ni. mwahahahaha~  lets check it out! *gedik2*

SATU
aku rase, my lelaki ideal haruslah lelaki yang bersifat kekampungan. oh lelaki2 bandar, arap jangan marah. ni ape aku rase je ok. kalu dah ko takde sifat kekampungan tu, nak buat camno kan? lelaki kampung, how to explen eh? lelaki kampung tu, tak semestinye berasal dari kampung. mungkin jugak die lahir dan membesar di bandar, tapi bergaye kampung. *ada ke?* lelaki kampung itu pada aku, lebih terserlah kejantanan beliau. *mwehehehe. gune perkataan jantan untuk lebih menampakkan sifat kelelakian*. bukan la kate lelaki bandar tak cukup jantan. tapi ntah. aku rase, lelaki kampung ni memang lebih la kejantanannye. lelaki kampung, tak perlu menjaga penampilan diri bagai, bile tengok die je, ada something pasal die, yang aku rase, MENARIK & of coz, BUAT AKU TERTARIK. die simple, die selamba, tapi die macho. tapi kesimplelan dan keselambaan die tu, takde la serabai cam orang tak bape betol tu plak. hehehe~ lelaki kampung ni, besenye tau panjat pokok, mandi sungai, reti makan makanan kampung. alahai, kan ke sweet gitu! so, aku rase, jika kau lelaki, haruslah kau punye ciri2 kekampungan itu. wink2~

die yang bersifat kampung boy
DUA
my lelaki ideal adalah lelaki yang cool. harusnye lelaki cool ini tau camne nak handle keadaan yang tibe2 tak terjangke. tidak cepat marah. tidak cepat melatah. tidak cepat gabra. dan die yang mature itu penting pada aku. mungkin sebab aku ni jenis cepat marah, cepat melatah, tersangat cepat gabra and semestinye langsung tak mature, jadi aku rase my lelaki ideal harus punye ciri2 tersebut. almaklumla, pempuan ni kan jenis cepat melatah, panik, gabra segala bagai tu. so pada aku, lelaki haruslah tidak seperti itu. lagipon, ouch! lelaki cool memang sangat macho! ahahaha~ so, jika kau lelaki, haruslah kau lebih cool dari pempuan. lalala~

die yang aku rase cool
TIGA
lagi, pada aku, my lelaki ideal haruslah tau basic things yang memang lelaki patot tau. yang usually tak ramai or takde pempuan leh buat. yang boleh buat pempuan bergantung harap kat die. contohnye, aku rase, my lelaki ideal haruslah tau kalu tak banyak pon, sedikit pasal kereta or motosikal or kenderaan yang simple mimple ni. maksudnye, die tau la jugak pasal kereta2 ni. kalu takleh nak beki cam mekanik tu pon, kurang2 leh la tukar minyak itam kete. hehehe~ takpon, tau tukar mentol lampu ke. *sebab aku nampak je ganas, tapi cius aku tatau camne nak tukar mentol lmpu*. ok. nak bagi jugak contoh kat sini. my lelaki ideal adalah, let say if aku kuor dengan die, then tibe2 kereta break down. harusnye pada aku, die tau la jugak nape. air tak cukup ke, betri kete jem ke, enjin rosak ke, timing belt putus ke, ape2 jela. atlis die tau whats wrong with the car even takleh nak repair ondaspot kat situ. adoyai, comeynye gitu! oh, aku sungguh la kagom dengan lelaki2 yang mampu buat cam gini! hicks! so, jika kau lelaki, harusnye kau tau sedikit ilmu pengetahuan tentang perkara ini. ngeeee~
perghhh! kan ke macho bile kau boleh buat gini! impres tol aku rase!
EMPAT
my lelaki ideal, haruslah tau mendrive kete manual! ngahahaha~ zaman sekarang ni, memang la ramai orang gune kete auto. sebab nak elakkan kelenguhan kaki. lagi2 kalu drive kat bandar2 yang owez jem like key ill tu. tak salah pon pada aku if lelaki bawak kete auto. takde salahnye ok. mungkin lelaki2 yang takleh bawak manual tu, takleh bawak sebab dah terbese bawak auto punye. aku TEKANKAN sekali lagi, takde salahnye. cume aku rase, lelaki itu lebih ideal IF die tau drive kete manual. sebab aku rase, pelik la lelaki tak leh drive kete manual. sedikit keperempuan di situ aku rase. if pempuan tak leh drive kete manual, leh la di pahami jugak sebab pempuan ni manje, lembik. *tapi aku leh drive manual ok. auto yang aku tak bese drive sebab kat umah sume kete manual*. tapi if lelaki tak leh drive kete manual, cam sedikit slek ah. and lelaki ideal aku haruslah tau mendrive kete manual sebab tu buat die nampak lebih macho & cool! up lagi saham die! wakakaka~ so, jika kau lelaki, make sure ko leh drive kete manual. hihihihi~

erm,empat je aku leh listkan kat sini. tadi cam banyak idea nak merepek. banyak bende nak di listkan. tapi ni dah hilang la plak. mane pegi sume idea aku ntah. agaknye panas sangat kat ganu ni sampai sume idea aku kering. kene sedut dengan bahang kepanasan kat sini kot. heeeee~ btw, sebenarnye, tak kisah pon if dapat lelaki yang tidak punye sume benda yang aku sebut ni. ini hanyalah ape yang ati rase nak je. yang kite nak tak semestinye sume kite dapat kan? IF dapat, walawey! *golek guling2 sebab suke sangat*.. if tak dapat, takpe je. dapat yang camne pon, ku terime aje. sebab aku yakin, Allah itu lebih mengetahui apa yang terbaik untuk aku. yang penting, asalkan dapat someone. *gedix2* :)

and ooh lelaki2, INGAT! woman was taken out of man, not out of his head to top him, nor out of his feet to trampled underfoot BUT out of his side to be equal to him, under his arm to be protected and near his heart to be loved. *quote yang takde kene mengena dengan entri, tapi gasaklah! aku suke quote ni! gahahahaha*


ok. dah abis. tata!





0 juri awam:

Post a Comment