:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

kau rase kau seksi? sebab aku rase kau seksa


tadi gi town. and mase melilau2 kat town tu, aku ada la ternampak beberapa ketul budak yang baru nak jadi remaja tapi ingat diri cam orang dewase. nape aku cakap cam gitu? sebab dressing dorang tak bleh blah betol la.  muke budak lagi kot. tapi, dengan pakaiannye yang ala2 seksi seksa mate aku gitu, haishh, slek ok! mungkin dorang tu rase dorang cantek bile pakai gitu, tapi aku yang tengok ni rase semacam. free hair tu dah memang free hair la. pastu pakai baju memang je sendat mendat, pastu pakai plak heel yang ntah bape inci ntah. aku yang tengok dorang pakai pon rase sakit kaki. dorang tu tak rase sakit ke? haih...baik plak otak aku gi pikir untuk dorang. 

aku bukan la nak ngutuk walopon dah terkutuk sikit. hehehe~ tapi bile aku tengok dorang, cius aku terpikir. ape dorang rase dorang seksi ke berpenampilan begitu? sebab aku rase dorang seksa je. tengok heels pon dah boleh agak. huhuhu..tapi kalu pempuan ni, demi nak cantik punye pasal, sanggup je kan menahan kesakitan tu kan? hah! sape2 yang name pempuan, kau jangan nak tipu cakap tak. heeeee~ sebab aku dulu2 pon, suke sangat pakai heels yang tinggi2 tu. lagi tinggi lagi yakin la kononnye, skali jatuh baru seliuh kaki tu. wakaka~ tapi sekarang, dah jarang pakai heels. sebab sakit lah! kaki aku dah la kecik. nak tampung bodi yang besar gedabak ni, baik tak yah cari penyakit dah. cukup2 la dulu2 tu. lagipon, incik google cakap, if pakai heels selalu, jejaskan peluang dapat anak. ooh, no. tak sanggup perjudikan mase depan aku sebab heels tu! huahuahua~ btw, kat sini nak cakap jugak pasal seksi. dah alang2 related dengan cite di atas kan. layaaaan~

kau sanggup pakai yang gini nak meround town? eee..aku tak sanggup. tajam nak mampos tumit die! kalu pijak kaki kau, boleh berlubang ni. hehehe~ 
seksi. seksi tu meluas maksudnye. lain orang lain pendapat die pasal seksi meksi ni. seksi tu pada aku, tak perlu lah nak di tunjuk2, nak di buat2 bagai. sebab setiap orang, khasnye perempuan, memang ada keSEKSIannye yang tersendiri. aku rase, kau seksi bile kau confiden dengan diri kau. mase aku baru2 masuk stage remaja dulu, aku pon ada terpikir bahawe seksi tu hanya boleh dilihat if kite pakai pakaian yang seksi. cam baju ketat2 ke, suor ketat2 ke. and tipulah if aku kate, aku tak pernah terikut budaya gitu. PERNAH. cume bezanye, mungkin aku takde la pakai baju or suor yang gile ketat. ketat sikit2 ada la dulu..wahaha..tak de la pakai gile ketat sebab aku rase tak selesa gitu. segan la jugak bile pakai gitu and orang2 lain dok tengok je. mungkin orang suke tengok aku pakai gitu. tapi bile dah di tengok2 je, haisssh! malu lah! rase cam kene tilik and kene nilai je.huhuhu~ pakai ape pon, if kau konfiden dengan ape yang kau pakai tu, kau dah seksi ok. tak perlulah kau nak tambah dengan pakai baju tak cukup kain bagai. ramai orang mungkin puji kau terseksi, tapi ramai orang mungkin jugak kate kau terseksa.

bile dah dewasa dan matang sikit ni, *eceh, konon dewase and matang la ni..hehehe*..persepsi aku pasal seksi mule berubah. aku rase, tak perlu pakai ketat2 untuk buat kite rase diri kite seksi. tak perlu nak pakai baju yang cam tak cukup kain untuk buat kite di puji seksi. sekarang ni, aku rase, orang yang berbaju kurung lagi seksi dari orang yang berbaju sendat mendat. lagi2 kalu kalu pakai kebaya yang kain die corak kain batik tu. perrrgggh! seksi ok! kenape aku cakap pakai baju kurung and kebaya bagai tu lagi seksi? sebab bile kau pakai baju kurung, baju kebaya, baju tradisional, kau nampak lebih ayu. lebih sopan. and ayu dan sopan itu seksi bagi aku. bukan semua orang punya ayu dan sopan itu. tapi bile kau berbaju tradisional gitu, otomatik kau jadi ayu dan kau nampak sopan. kire cam baju2 tu sedikit sebanyak tolong kau menjelmakan keayuan dan kesopanan kau yang selama ni tersembunyi tu. seksi tuuuuu. hehehe~

minah ni cun lah pakai baju kurung!
kau tengok, ayu dan sopan. perghhh! seksi!
seksi jugak pada aku, tak perlu di zahirkan dengan mekap yang tebal2. sampai pakai foundation pon dah 2,3 inci. itu belom lagi nak pakai bedak, eyeshadow, maskara, blusher, bulu mate palsu and lipstik lipgloss bagai tu. mase mule2 jadi remaja dulu, aku ni memang la jenis yang pakai segala bagai tu. nak kuor je, kene pakai sume tu. mase tu, aku rase, bile pakai sume tu, CANTIKNYE aku! tibe2 je konfiden level jadi tinggi. hahaha~ tapi sekarang ni, aku rase pakai bende tu sume susah la. penat nak tenyeh segala benda tu kat muke. aku tak nafi aku still lagi pakai a few of the things yang aku list kat atas tu. tapi takde la sume. sekarang ni, if nak kuor gi mane2, juz pakai toner, krim pelembap, eyeliner and lip balm. tu je. kalu dulu, if nak kuor, bersiap aje dah sampai sejam. nak kuor kol 3, kol 2 dah kene bersiap dah. kalu tak, konfem lambat. tapi sekarang, setengah jam aku dah boleh siap sume dah. hias muke x sampai 15 minit pon sekarang ni. kire jimat la sikit mase aku kan? hihihi~ tapi even dah tak mekap cam dulu, aku still rase konfiden level aku tinggi, sebab aku tau, aku yakin dengan diri aku sekarang. yakin punye pasal, dah rase seksi tak hengat dunia dah pakai simple gitu pon. mwahahahahaha~

kau tengok minah ni. tak mekap sangat2 pon tapi cius aku rase die seksi.


erm, mungkin kau tak setuju dengan pendapat aku ni. mungkin kau rase, ape barang tak pakai mekap, tak pakai heels and tak pakai baju sendat bagai. tak vogue la giteeew! well, its up to you. ni hanya pendapat aku. mungkin aku rase aku dah tak perlu sume tu sebab aku dah puas rase bende tu sume dulu2. dan memang tipu sangat if sekarang ni aku kate aku tak suke tengok orang pakai heels tinggi2 or mekap tebal2 tapi cantek, or pakai paju ketat tapi kene dengan tubuh die. tipu la tu. aku suke tengok orang mekap yang cantik2. suke tengok heels yang tinggi, yang lawa. suke tengok baju2 ketat yang trendy. tapi untuk aku pakai segala bagai tu, TIDAK. itu bukan aku. aku cume suke tengok dan kagom dengan bende2 gitu. tapi bukan suke untuk di pakai sebab aku rase, diri aku yang sekarang dah o, dah seksi, dah cantik, dah yakin, dah tak perlu over2 lagi. aku KUNO? YES. i am. tapi this is what i feel, this is what i believe. tak perlu kau menyeksakan diri untuk nampak seksi, untuk jadi seksi. points aku berbelit2 kat atas? redundant? aaahhh, gasak lah! malas nak edit dah. nasib korang la bace repekan aku yang ntah papew ni. wahahahahaha~

*gambar2 adalah ehsan pakcik google. tengkiu pakcik! 

ok, dah abis. tata!




0 juri awam:

Post a Comment