:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

p.e.t.a.i



hokes. arini tibe2 rase mao hapdet lagi belog buruk aku ni. and harini aku rase cam mao bercakap, eh, i mean, mao menaip pasal petai.

ko tau ape itu petai? ish, kalu ko tatau, ko sile gi migrate ke tempat len slain malaysia sekarang jugak! hape plak petai pon ko tatau. malu aje. konon gaye bandar sangat la tu kan? tak memasal aku membebel kat dorang2 yang tak kenal petai tu hape. nah, ko tengok gambar kat bawah ni. ni la PETAI atau name omputisnye, stink bean. aku rase sebab die ni berbau semacam la die dapat name gitu. tak pola petai ooi, atlis ko ade jugak name omputis. hihihihi.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ni petai kat pokok die lagi
dolu2 kan, aku ni sangat tak suke dengan petai ni. walopon aku rase petai tu unik, *sebab bentuk die tu*..tapi aku tak suke die. sebab bile makan die tu, rasenye dah la tak best. pahtu bile membuang, bau die, astaga naga......*ko pepaham sendiri jela*..dari aku kecik, sampailah aku berumor nak masuk 25 tahun, boleh dikatakan aku tak suke petai ni. bukan anti, tak suke je..ngehehe

THEN, *tibe2 urup besau sebab konon saspen*....mase aku pratikal kat melaka aritu, hausmet aku sorang tu, suke makan petai, kami gi pasar malam je, die beli petai. kami gi pasar malam je, die beli lag petai. die beli petai je, kami gi pasar malam. eh, dah. aku merepek dah ni! tapi kesimpulannye kat sini ialah, hausmet aku soang tu, memang suke makan petai. aku nengok die makan petai mase mule2 tu, cam pelik la. best ke benda ni? tak rase pelik ke die makan ulam dengan nasi gitu je? aku tanye die, die cakap sedap. aku tengok die makan, nampak macam sedap. aku pon jadi tergoyah. dalam ati rase cam nak try. tapi takot. 

so satu aritu, kami tengah makan nasi. die makan petai. aku cakap kat die, aku nak try 1 biji petai. die bagi. and aku makan la dengan nasi. masa nak makan tu, boleh plak aku berdebar2. macam nak buat ape je. hahaha. bile makan je, aku cam pikir, takde la teruk sangat rase die. ok. rase die memang pelik. tapi aku makan ok je ni. takde pon muntah ke ape. pastu aku mintak lagi dengan die. pastu aku makan lagi. so lepas tu, bile kami gi pasar malam, aku akan beli petai jugak. share2 la dengan die. kire aku and die dah tergeng bab makan petai ni. hahaha..

bile aku dah abis praktikal and balik ganu. aku cam teringat2 kat petai. aku tanye abah mane nak cari. abah cakap dekat pasar pagi ada la. tak pon dekat pasar manir. so aku cam berkobar2 nak suruh abah cari.tapi malangnye, abah aku malas melayan krenah aku ni. sob3. then terkebetulannye, aku dapat jadi ckgu ganti.  aku ada mention pasal pasar manir skit kat sini. so, bile je aku balik dari sekolah, aku menjenguk2 la kat area pasar manir tu. kot2 la ada jual petai.

agak lame aku buat keje jenguk menjenguk ni. takde pon orag jual petai until one lucky day, mase awal2 bulan pose aritu, aku nampak ada orang jual. ko tau aku sangat happy mase aku nampak petai tu! asik senyum je sebab aku pikir, YES!! hasratku nak makan petai akan tercapai jua! ahaha. aku beli la petai tu, seikat = rm2. kire boleh la. yang penting aku happy. memang dah bajet dah, time berbuka petang kang, nak makan ulam petai. 

petang tu, time berbuka, akhirnya cita2 dan impian aku nak makan petai pon tercapai la. gile happy aku rase! lega amat leh makan petai! makan pon senyum je aku rase. hahaha..mengong aku ni! tapi budak keciks kat umah aku ni komen la. die cakap nanti aku membuang, konfem toilet bau busuk. aaah! ada aku kesah? yang penting, PETAI telah selamat ku makan. wahahahahahaha..sedap betol rase petai tu. 
akirnye ku jatoh cnta sama ko wahai petai!
betol la orang kate, tak kenal maka tak cinta. same la cam aku. tak kenal petai, tak suke. dah kenal, mao sampai ngidam2 nak makan. ngehehe. time kasey pada ex hausmet aku, cik suhaila binti salimon sebab telah merubah ketidaksukaan aku pada petai menjadi kesukaan. bile aku makan petai je, aku konfem ingat ko su! hicks! 

ok tata!

0 juri awam:

Post a Comment