:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

sopim mopim untuk raye


tengok tajuk pon dah tau bahwe entri ni akan menceritakan proses pensopingan untuk hari raye nanti. proses ini ternyata berlaku dalam beberapa level.

LEVEL 1
di level ini, proses pensopingan adalah untuk keciks 2 orang tu. kalu kat ganu ni, ko tau jela. manede soping complex yang besau2 cam kat key ill sane tu. kat ganu ni manede mid valley, mines, one utama or the curve bagai. kat ganu ni juz ada mydin mall, and mall2 kecik yang len. macam hock kee seng, sabasun, astaka and giant. tu kire malls yang tip top di ganu ni la. *kalu ada lagi yang len aku tatau la*..kedai2 kain untuk baju kurung tu tak di kire la. so untuk level 1, proses pensopingan keciks 2 ketul tu hanya berlaku di hock kee seng dekat umah aku je. sopim itu di waktu malam sebab kalu gi sopim waktu siang, konfem je si keciks tu akan penat and wat hal nak berbuka. aku je gi hock kee seng dengan keciks 2 orang tu. then, pilih2 and cari2 baju untuk dorang. ko tau si khalis tu, punye la angin tinggi, takmo aku belikan jeans yang regenye rm17.90..sebab katenye tak comey. terus ajak aku balik tu. huuuuuu~ terpakse la aku cari jeans lain. amik ko! dapat yang regenye rm35.90, terus senyum and setuju nak beli yang rm17.90 tadi tu. nak yang mahal dulu tak tahan tu. kecik2 dah demand. haih! nasib syadia ikot je kate aku. well, maybe sebab die rase choices kakak die ni boleh dipercayai. ngehehe..care aku takmo dorang dengki2 and tak puas ati senang je. mule2 aku carikan khalis sepasang baju. jeans and tshirt. then aku carikan untuk syadia plak sepasang baju. jeans and blouse. then cari plak untuk khalis, lepas tu cari plak untuk syadia. gilir2 sampai jumpe 3 pasang baju setiap sorang. nak beli 6 pasang baju, sampai makan mase 2 jam lebih. tu sebab nak melayan krenah2 dorang yang kejap gi sane kejap mari sini tu la. penat gile wei! hukhuk~ then nak bayar tu plak kene bratur queue yang panjang. maklumlah, bukan aku sorang yang nak sopim raye tu. orang lain pon nak sopim jugak. tibe turn aku, perggggghhhh! ko tau bape aku abis untuk 6 pasang baju keciks and 1 helai baju iman? RM366.58...terketar jap tangan mase nak bayar tu. nasib la aku bawak banyak jugak. kalu tak, memang je sengih kerang tak-bape-wangi kat situ.hahahaha~





sume ni almost rm400..gile molep wase! hukhukhuk
cube ko pikir, sekarang baju budak2 yang cam gini pon dah mahal, time zaman aku ada anak nanti, tatau la camne. agaknye bape la rege selai baju tu yek? konfem mahal kan? haih!

LEVEL 2
pensopingan level 2 berlaku tadi. kuor sopim dengan umi and adik2 laki aku yang dah besau ni. mule2 kuor gi kedai kain cam saleem aziz and kamdar sebab my mader tu nak cari kain untuk jahit langsir umah. pusing2 saleem aziz, tak jumpa yang di cari. pastu gi kamdar. cari2, pusing sane sini, akirnye ada la yang berkenan di hati my mader. tapi kat kamdar tu saje, dok cari langsir tu, almost 1 jam setengah dok situ. sebabnye pusing kamdar banyak kali. cari kain2 yang berkenan punye pasal. lenguh kaki oo..sob3..duit pon banyak je melayang kat tokey kamdar tu..huuuu~ then g umah cik ani aku jap. then gi mydin. kat mydin ni, cam ko tau la, gile ramai manusia dok tengah beli belah. kami pon dok menyemak skali kat situ. banyak jugak la di beli. beli barang nak raye, barang dapur and barang keperluan harian. kami anak branak ciap leh wat discussion on how much mydin mall earns for a day. kire campur sume mydin mall kat malaysia ni. perggggghhhh! kayo ko tau! juta2 tuuuuuu~ banyak kami sopim kat mydin tu..sampai lenguh amat aku ni. troli pon penuh dengan barang. lame gile dok mydin tu. cari barang and main2. mengarut gile adik2 aku. skali dengan aku pon tumpang mengarut. tak caye, ko tengok la gambo2 kat bawah ni haaaa..*gambo di mydin mall saje. di kamdar tak camhor sebab dok sebok pusing cari langsir*

suke sangat abang leh songkok. iman mcm wak dr hendon je!
pekerja baru mydin mall
pelita2..meh beli pelite supaya umah kite bercahaya time nak raye nanti
sibuk dok ngira cawan dalam bekas tu
dang ag nok beli kuali periuk bagai ni
perbincangan hangat pasal taperwer
bekas abu rokok pon leh jadi cite sapa sengih gitu
cek rege pinggan sikit~
ho toh. start ngarut doh ni.
nok gop name cam abang wat tadi! deki! hehehe
hok ni sopim untuk cik TAJ
abang kate, nok wat beger paka bende ni ah. tu dok demo care goreng beger.
test lipa sikit
dang ag tangan naik peace oo
menten sengih walopon penat sopim lame2
sopimnye kami, sampai penuh troli!
LEVEL 3
sepatutnye level 3 pensopingan berlaku malam ni. tapi dek kerana bahana kelelahan dan kepenatan level 2 masih trase, maka proses level 3 terpakse di tangguhkan ke malam esok. level ni kene di jalankan jugak sebab khalis dah majuk dah. abang2 die sume dah ada songkok, die sorang je belom lagi. sampin baju melayu pon belom ada lagi. kasit raye die and syadia takde lagi.sume tu dah di tuntut oleh si keciks ini. tadi cakap esok baru leh gi beli, muke sorang2 dah brubah. tak puas ati letew! hakhakhak. padan muke dorang! terpakse la dorang menerime kenyataan bahwe pensopingan barang2 dorang esok baru leh di jalankan. penat sopim petang tadi tak abis lagi ooi!

lepas ni, even sopim untuk level 3 dah di jalankan pon, maybe dah takde entri pasal tu. MAYBE la. if aku rajin merepek pasal tu, ada la nanti. kene tengok suasana masa sopim dan tahap kerajinan aku dulu. hehehe.. mintak maap la ye. entri kali ni terpanjang sikit sebab banyak gambar. aku ni jenis malas nak kuor sopim2 ni, tapi rasenye, banyak2 kali raye, *sepanjang aku dah dewasa ni*..raye kali ni lah aku paaaaling banyak kuor berjalan2 untuk sopim .tahun2 before ni, pergghhh, jangan arap aku nak rajin gini. dengan posenye, panasnye, tak sanggup aku! kali ni rajin sebab aku kat umah kot. semangat sikit nak sopim dengan femli. walopon penat, aku rase ianye berbaloi & bestjugak buat bende2 gini sebenarnye! spending time with my femli like this buat aku rase hepi sangat2. korang try la buat. BESSSTT oooo!! hicks!

ok dah. tata!

2 juri awam:

Nur Nabilah Zulkifli said...

waaaaaaaaaaa......! tak sabarr nak balikk rumahh!

cikdidasyuhada said...

hahahaha..mst sbb dengki tgk bestnye sopim dgn femli kan? hehehehe..jom balik umah! eh, akk dah kat umah la. lalalala~

Post a Comment