:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

NEBES lah pulak!

NEBES tapi taklah sampai geget jari and kuku. 
haish. rase cam banyak je mengeluh sekarang ni. muke pon cam asik berkerut je sekarang ni. habis la. nanti mesti banyak wrinkles kat dahi. oh, NO! nak tau nape all these things happen kat aku sekarang? huk! sebabnye dok pikir pasal kahwin la. OK. memang la aku kawin NEXT YEAR. lambat lagi. around 8 MONTHS plus2 lagi.

memang la aku rase lame lagi. thats why la aku tak pikir sangat pon lagi pasal persiapan ke ape ke untuk kahwin tu. RILEK gilew aku! ahaha~ TAPI, bile kengkawan dok cakap bahawa 8 MONTHS lebih2 sikit tu tak lame pon lagi sebenarnye, aku tibe2 jadi NEBES! tibe2 jadi GABRA! haisssshhh! tak mo dengar cakap dah tak lame. cakap la lame lagi. cakap la. cakap la. *meroyan*

OK. aku tau tak patot dengar orang cakap. i mean, nanti aku jugak yang STRESS bile dok dengar orang cakap2 gitu. tapi, bile dipikir2 balik, sebenarnye betol jugak pe dorang2 tu cakap. KAHWIN bukan sikit kejenya. banyak benda kot nak kene buat, beli, sedia, and setel. so, kalu di ESTIMATE sebenarnye 8 bulan lebih2 tu memang la singkat. nak kahwin sekali je seumur hidop. so, nak la yang TERBAIK. tak mo la cincai2 je. so, IF nak yang terbaik, mesti lah nak kene prepare awal2 jugak. IF buat last minit, nanti mesti KELAM KABUT and makin STRESS, kan? ooh. ooh. aku makin mengGELABAH! makin NEBES! ooh. NO!

adakah BAJET kahwin aku akan sebegini? we WILL see. ngeeee~
*tarik nafas, hembus. tarik nafas, hembus*. berTENANG syuhada. COOL. COOL. jangan stress. jangan nebes. RILEK. ok. aku dah KURANG NEBES. tak stress pon. tak stress. *muke cius*. so, aku rase sekarang mungkin aku dah patot start pikir sikit2. atlis pikir and listkan barang2 yang nak di beli untuk jadikan barang hantaran. if tak dapat beli lagi pon, *sebab takde pendapatan tetap lagi*, tapi bile dah tau nak beli pe, senang la sikit kan? nanti dah ada duit, gi beli je. kan? and rasenye dah leh pikir2 tema kaler pe nak buat mase majlis nanti. sebenarnye dah ada kaler yang aku nak. incik tunam pon cam ok je bile aku bagitau aku nak kaler tu. tapi kene finalise balik lagi jugak. listkan few kaler sebab takot kaler yang aku nak tu tak de ke, pelik ke, tak cantik ke. baru la aku tak menggelabah bile takde kaler tu. tapi HOPEnye ada la. nak jugak kaler tu! hah? kaler pe? RAHSIA dulu! weeeee~

sekarang ni pe yang aku kene buat is SERVEY! rase cam dah kene start servey pasal few things. banding harga dulu. nilai baik buruk. pikir mane yang berkenan di hati dan yang terbaik untuk hari berSEJARAH aku tu nanti. lepas servey, nanti boleh la bentang kat incik tunam. muehehe~ yeah! kene mule servey! *bersemangat!*.

alalala..TOMEYnye!
for now, kene buat segala bende ni secara solo sebab incik tunam jaoh. lagipon incik tunam sangat bizi bertungkus lumus memulun tenaga and idea buat majalah sekolah die. *DEDIKASI sangat incik tunam kite tau! wiwiwiwi*. so aku takleh la nak tambahkan stres die lagi dengan tanye soklan2 yang mungkin buat die SAKIT JIWE bile dengar soklan tu. sebab aku suke je wat gitu kat die. ahaha~ takpelah wat sorang2 dulu pon. bukan ape sangat. juz gi servey benda2 berkaitan je. nanti aku bagitau lah die. heee~ papepon, nasib baik sangat2 la sebab aku ada kengkawan yang dah kawen. so leh tanye2 dorang and mintak tunjuk ajar sikit. sebab sesungguhnya aku tersangat la BLUR. tatau nak start dari mane. tatau nak watpe dulu. so bile tanye2 dorang, kire dah nampak and terbuke la sikit pandangan aku pasal bab2 persiapan kahwin ni. time kaseh ye kengkawan! :)

now, ai nak gi listkan barang2 yang ai rase ai nak jadikan hantaran. nanti ada mase ai sambung lagi repek2 gedik ai pasal KAHWIN2 ni, hokey?
ni buat aku rase nak KAWEN cepat ni! ahahaha~
ok. dah abis. tata!

2 juri awam:

bunga.cinta said...

wess..ak nih lg 3bulan elax jek..muahahaha..cool beb ^_^

cikdidasyuhada said...

ahahaha..aku nebes bile org dok push2 tnye. stres i tau. kalu x, ilek je.ehehe

Post a Comment