:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

sila IKOT TURN

aku macam nak membebel sikit la. aku kan, sangat bengang dengan manusia2 yang tak leh sabo. tak leh sabo maksud aku kat sini, pasal ikot turn.

aku rase bengkek je kalu orang2 tak leh nak ikot turn ni. dah beberapa kali jugak la aku TERBABIT dalam bab ni. contohnye: aritu aku nak gi beli makanan untuk brekfes. dekat kedai tu, ada la  3 orang yang dah mnunggu before aku datang tu. mase aku datang, pakcik sorang tu pon blah. dah abis membeli kan. then tinggal aku and the other 2 pakcik. skali datang makcik sorang tu, terus die oder and cakap, "saya nak nasi minyak 6. bagi saya dulu. cepat la". i was like, BENGANG gile kot. pakcik2 yang sebelah aku tengok dengan pandangan semacam je kat makcik tu. suke2 hati die je. datang lambat then nak arah2 gitu kan? aku dengan bengangnye, tengok muke akak yang tengah bungkus makanan tu, and cakap, "akak, saya dengan pakcik2 ni mari dulu nok beli. ikot turn eh?". akak tu serba salah jugak nampak.tapi akhirnye die letak untuk aku and pakcik2 tu dulu. pakcik2 tu sengih je tengok muke makcik tu semacam. aku memang sengaja cakap gitu nak sound makcik tu. biadap? oh. memang aku tau aku agak biadap bile sound gitu. tapi aku rase bende tu betol.kalu nak cepat, datang la awal. macam tak nampak orang lain pon dok nak membeli jugak. boleh je sabar.

lagi satu, aku rase IF nak naik lif, kite haruslah ikot turn. sebab sekarang ni aku agak selalu ulang alik ke hospital tengok ayah ki aku, so aku leh tengok la senario ni. ikot turn dalam bab lif ni adalah biarkan orang yang nak kuor dulu tu kuor. tak yah la nak sesak masuk dalam time orang tengah kuor. bende tu wat keadaan jadi lagi lambat and serabut. kau dok berebut nak masuk jugak dalam lif tu time orang nak kuor. aku tengok pon sakit ati. ape salahnye kau tunggu je orang kuor sume. kang senang nak masok lepas tu. takot sangat tak leh masok lif tu? kan kalu tak masok lif tu pon, kau tunggu jela turn lif tu turun lagi skali. haish!

aku macam panatang lah bile terjadinye bab2 gini. sebab aku rase, dalam bab and bende2 macam ni, kite kene pikir dengan logik la. jangan la dok pentingkan diri sendiri sangat. kalu kau nak cepat, orang lain pon nak cepat jugak. so jangan la pikir untuk kau je. reti2lah bertolak ansur sikit. lagipon, aku rase, kalu kau wat gitu kat orang, tak mustahil lah nanti kau jugak kene cam yang kau wat kat orang tu. mase tu baru kau tahu rase die camne kan? so, if kau tak nak rase teruk, marah, bengang  tu, silelah jangan wat gitu. ye tak? ok. dah abis dah sesi aku meluah perasaan melepas emosi. arap kau2 lepas ni mampu bertolak ansur lepas ni and sile IKOT TURN. sekian~

ok, dah abis. tata!

0 juri awam:

Post a Comment