:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

cerita hari perTUNANGan kami

hai hai!

semalam saya dah cerita pasal persiapan majlis eday kami. so as promised, arini saya nak cerita pasal ari kejadian lah. ari di mana status saya yang  SINGLE MINGLE bertukar kepada TUNANGAN orang. 

pagi tu saya bangun dengan perasaan yang memang sangat2 berCAMPUR ADUK. excited ada, takot ada, nerves ada, sedey pon ada. hahaha~ and mase tu  saya arap sangat ada kawan2 saya yang teman saya. tapi kawan2 saya tak leh datang awal. yang datang awal ee je. nasib ee ada, lega sikit rase. huhuhu~

saya janji dengan mak andam mintak die datang kol 10. tapi around 8.45 die cal nak datang awal. katenye around kol 9 die nak datag umah saya. saya ape lagi, kelam kabut gile lah time tu! saya cakap kat die suruh datang kol 9.30. lepas cakap dengan mak andam, terus gi mandi and ciap2 pakai baju. ngam2 saya ciap sume tu, mak andam pon sampai. teruslah die mekap saya. katenye sebab after mekap saya tu, die ada lagi 6 nak kene mekapkan. ramai gile tu. huuuuuu~

mak andam mekap saya sambil di telifoni customernye yg lain. 
dah ciap di mekap. ^.^

mase tunggu die datang tu, sempat lah saya berposing sakan dengan kanwan2 saya yang datang meraikan majlis saya ni. tapi ramai kawan saya datang after majlis. besfren saya datang lepas majlis saya gak sebab dorang datang dari setiu and besut.

saya dengan ee


ni sume geng rabbana saya. tapi tak cukup korum ni. 
then, dok tengah gatal mengatal berposing dengan kawan2 saya tu, incik tunam pon mesej cakap dah nak gerak dari masjid dekat umah saya ke umah saya. peh, terus saya gabra tak hingat. member2 gelak je.hahaha~ kalu ikot plan asal kami, majlis tunang tu kol 12. tapi femli bakal inlaws saya ni, datang awal sikit. umi dah cakap before tu, if die dah ada kat area umah saya, datang terus je. tak yah tunggu kol 12 sebab nanti die nak balik umah die kat kb plak. so, kol 11 die dah sampai umah saya. kire nasib baik jugak lah mak andam saya nak datang mekapkan saya awal2. hehehe~  saya ni tengah nebes, x senang duduk terus! kawan2 suruh saya dok diam, tapi dah takleh dok diam dah time tu. RESAH! saya mase tu, jangan dok cakap la, rasenye asik ke tandas je. sampai makcik saya tegur, nebes sangat ke? nebes lah makcik ooi! muehehe~

time bakal incik tunam mesej cakap nak datang dah.
makcik2 saya dok bergosip
sedara mara saya

em, die plak sedang elok je parking kete kat umah jiran saya yang saya bleh intai kot tingkap bilik saya. kengkawan saya pon intai same. nak kenal mane satu bakal tunang saya. die datang pakai baju melayu sepasang dengan biru saya pakai! mase tu terus saya melompat kesukaan.! walawey, JATOH HATI tengok bakal incik tunam time tu.  *gedik* saya mesej die cakap suke tengok die pakai baju melayu. sekali bakal adik ipar yang balas mesej tu! MALU gile! hahahaha~ umah saya dah penuh dah dengan sedara mara time tu. saya dengan kawan2 dok dalam bilik. bergelak ketawa hilangkan nebes. 




rombongan dorang dah masuk ke rumah saya
then, tengah2 saya dok bergelak ketawa, makcik saya masuk. cakap suruh saya kuor. i was like WHAT?? dah kene kuor ke?? kan dorang baru masuk. bincang la dulu pape yang patot. last2 baru sarung cincin. supposedly cam tu la kan? huaaaaaa~ rupenye tu yang saya dok koya je. dorang nak sarung cincin dulu bru discus. peh, sejuk tangan mase nak kuor tu. hahaha~ bayangkan, sume mate dok tengok saya kat tengah2 pelamin tu. camne lah tak nebes kan? memang sume mate dok tengok saya. rase cam kene jugde time tu. mak aiih! takot!

then makcik saya yang bawak saya kuor tadi panggil bakal mader in law saye suruh sarung cincin. umi saya plak dan2 jepanggil bakal incik tunam masuk umah suruh tengok mase saya di sarung cincin tu. mule2 saya tunduk kepala. bile angkat, aik? bakal incik tunam sedang elok je dok setentang dengan saya. dah la buat muke UNBELIEVABLE. huuuu~

then ma die sarungkan cincin utk saye. boleh rase tangan saya sejuk mase tu.kene tegur nape tangan sejuk sangat. hahaha~ sedare mara saya jahat gile. suruh cium tangan ma lame2 sebab nak amik gambo. x puas ati cium balik. beberapa kali jugaklah cium tangan aritu.hehehehe~

with my femli
senyum ntah pape nak dapat cincin
sopan menantu aku, kate ma. hahaha
kami dengan umi and abah saya
putih plak saya arini. hahaha
saya dengan ma dan abah
dengan femli incik tunam
dah setel acara sarung cincin, dorang yang tua pon berbincang lah pasal pape yang patot tu. incik tunam saya pon d panggil oleh kawan2 saya untuk bergambar skali. posing sakan kami time tu! kawan die yang potograper pon same naik suruh kami posing. sebab die tak sempat tengok mase sarung cincin. saksikan gambar2 gedik kami!

orang tua sebok berbincang, kami sebok posing kat belakang tu.
dengan kengkawan n ma
die tengok saye lah! heeee~
kami after dah SAH as tunangan
dengan my rabbana
gedik
sengih besor bebenor pas jadi tunang orang ni
kami
lepas dah ciap bincang sume, posing pon dah ciap, dorang2 pon gi makan. saya dok sembang dengan kawan2 and makcik2. lepas ciap makan sume, dorang pon balik. actually, lepas dorang balik, saya tanye incik tunam bile agak2 majlis kami. sebab umi and tak tau bile. yang bincang bende tu, pakcik saya dan abah. abah plak takde mase saya nak tanye. incik tunam ciap cakap, tak tau nak kawen bile? hahaha` sakan die gelakkan saya. wiwiwi~ akhirnya saya tau jugak, majlis besar kami insyaallah bulan 6. time cuti sek. hehehe~

this is us together to our destiny
dan, itulah cite saya di ari pertunangan kami. tak sangka2, kenal tak smpai setahun, akhirnye kami jadi tunam munam dah. smoga kami berkekalan hendaknye. amin!

ok, dah abis. tata!

4 juri awam:

ana raisya said...

taniah :) sonok na

cikdidasyuhada said...

masey.. sonok jugak jadi tunang org rupenye. hahahaa~

eyie said...

oh, tunam doh awok op? ingt nk kenen ngn kim hyun jun. Bet he's wayyyyy better than khj ;p b happy thru thick n thin.

cikdidasyuhada said...

tune doh la..lmbt sgt awk nk kenen sy ke dio tu..rugi2..x po lah..sy kenen diri sy ko MAR jelah..mueheheheh~

Post a Comment