:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

cerita persiapan EDAY kami

hai sume! 

saya tengah bersemangat nak hapdet belog buruk saya ni. and insyaAllah akan menghapdet belog ni dengan cite2 tentang KAMI dan jugak pasal persiapan kawen KAMI nanti. tapi nak bagitau awal2, saya ni bukan rajin sangat menghapdet. takotnye2 hot2 shit chicken  hangat2 taik ayam je. hahaha~ tapi arapnye tak lah kan? weeee~

ok, jom kite rewind mase mengundur ke belakang sikit untuk memulakan cerita. how bout cerita pasal our Eday? bleh kan? hehehe~

preparation our our Eday sebenarnye berlaku dalam mase yang agak singkat la. around end of bulan 6 die ckp die nak masuk mintak saye. bulan 7 and 8 saya beli2 barang and buat sikit persiapan, bulan 9 tunang. mase tu, macam kelam kabot jugak. memang nampak cam lame je masenye. nak tunang je pon kan? tapi kelam kabut sebab mase tu umah saya tengah di renovate. takot tak sempat siap. abah dengan umi dah bimbang dah. kalu umah tak sempat siap, memang POSTPONE la majlis tu. tapi ALHAMDULILLAH majlis berjalan seperti yang dirancang. tapi entri kali ni, pasal persiapan je. :)

mase dok plan2 nak buat majlis tu, tatau nak wat wane pe. saya ni jenis gelabah tak hingat dunia. pikir lebih2 je selalu. macam2 warne dok dipikir. maklumlah, first time nak bertunang. muehehe~ nasib die cool. mule2 nak tunang warne putih je. skali die cakap die nak biru. do the theme colour for my Eday is BLUE. bile dah decide wane, saya sebok la cari baju. saya suruh die pakai baju melayu. NO MATTER WHAT, NO JEANS and NO TSHIRT. sebab die nak saya cantik2 aritu. so mestilah saya pon nak die ensem2 jugak kan? hahaha. jahat saya kan? nak pilih baju aje sampai 3 kali tukar. mule2 nak amik yang jenis jubah labuh. umi tak berkenan. then nak amik yang ada bunga2 die tak berkenan. yang kali ke 3 tukar, saya cakap, what ever happen, dah taknak tukar lagi sebab segan kat tuan butik tu. nasib lah die ok dengan baju no 3 tu. :) mekap dan tabir pelamin pon saya amik kat tempat tu. sebab ramai jugak kawan2 cakap mekap die cantik. heee~

ni baju time saya tunam. pardon the gaya gedik itu.huhu
pelamin simple saya
saya setelah dimekap *nak pomot mekap.bukan diri sendiri ye..:P*

bile baju dah setel, haruslah cari barang hantaran plak. mule2 nak buat 5-7 je. then ayah mertua, eh, bakal ayah mertua saya cakap macam sikit je. so tukar jadi 7-9. tapi alih2 hari tunang tu, dorang bawak 9 dulang jugak. so hantaran saya jadilah 9 balas 9.

from she to he
from he to she
ari saya nak tunang tu, gedik je saya nak pakai inai. saya ni peminat cite industan, tu yang memang nak sangat pakai time majlis saya. kononnye dream wish la tu. hahaha~ saya mule2 cam frust sangat sebab tak tau mane nak cari tempat buat inai tu kat ganu. last2 kawan saya mase sekolah rendah, aisyah pandai buat. ooh, leganya hati saya! tercapai jugak cite2 saya! ehehe~ tapi inai saya esok tu tak terang sangat. sebab saya malas nak tunggu lame2. wiwiwi~

meri mehndhi! 
pasal makanan untuk majlis tunang saya tu, sume abah saya yang setelkan. saya tak tau pape pon. saya ikot je abah and umi. tau2 je time majlis sume dah sedia. nasib abah setelkan. kalu nak saya jugak yang cari katering makanan, sumpah tak tau mane nak cari! hehehe~ and mase ari tunang saya tu, ada la jugak makcik2 saya tolong. maksu saya tolong saya buat puding for dessert. makcik2 yang lain tolong prepare and persiapkan makanan. time kasey lah sume yang bersusah payah untuk majlis saya tu. :)

cik ani dan ayah de saya tengah sebok setting tempat utk makanan
sebok cik ani saya uruskan pisang2 tu 
tunang time raye, mestilah ada lagi kuih raye. hehe
haaaa..rase cam dah banyak sangat saya bercerita pasal persiapan majlis saya tunang saya ni. lepas ni, di entri akan datang, insyaAllah saya akan sambung cite pada hari kejadian iaitu ari pertunangan saya.

ok, dah abis. tata!


2 juri awam:

cik.mila said...

wes sape buat inai tuh..ak ngn cari pembuat inai nih..agak2 kt mna ea?huhu

cikdidasyuhada said...

aisyah wat ke aku..hok dok kt umoh muroh oo.anok pokya sate tu..ingt x?

Post a Comment