:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

due ploh sbelah

hai uoolllsss!

kabare? waras? huuu~ lame sungguh rase tak hapdet blog ni. maklumlah, kite bizi berjalan2. bizi menghabiskan duit. tapi bukan duit kite, duit umi and abah kite. hahaha. *jahat*

tengok tajuk entri pon rasenye korang dah leh bajet pe kite nak merepek2 kali ni kan? heee~ so dalam LAST ENTRI for 2011 ni, kite nak cite perjalanan idop kite sepanjang tahun ni. takde la cite sangat. *sebab tak ingat sume bende jugak*. tapi kite nak review pe peristiwa penting yang berlaku pada kite stat dari bulan january sampai disember 2011 ni. lets cekidaut guys!



JANUARY
(bulan gigih)

menghabiskan most of the time kat UPM. mase ni dok gigih stadi and blajo. maklumlah, last sem. semangat lebih. hahaha~ bile last sem, rase cam tua gile dah. sebab bawah2 ada junior, super junior and super duper junior. tapi title je tua. perangai and jiwa muda lagi. miahaha~ bulan ni beday abah. which was on JAN 12, and oleh sebab kite tak de kat umah mase beday abah tu, kite pos kad beday je. gigih tau kite gi pos. before ni tak pernah pos pon beday kad.huhuhu~ kali ni, adiah pon tak bagi. duit tengah gigih dijimatkan mase tu. huhuhu~ and on 24 JAN, my parents punye anniversary. pon tak balik. just wish kot henpon. and dalam bulan ni jugak, kite start berHUBUNGan dengan incik tunam kite. *mase tu bukan incik tunam lagi*. kire baru kontek2 la. tak kenal pon lagi muke masing2 mase ni. tengok gambo2 kat pesbuk je. mase tu profile pic die pakai gambar power ranger merah. yang kite ingat, memang kite sangat GIGIH stalk fb die sebab nak tengok muke. sebab die abang kawan kite. so nak tengok la muke same ke tak dengan adik die. hahaha~

keGIGIHan sekor semut demi makanan


FEBRUARY
(bulan bizi dan sedey)

sebabnye?? sebab mase tu kite nak kene submit esaimens sume. then ada final exam lagi. nak setel hal kolej lagi. nak kene cari umah sewa untuk praktikal lagi. sangat2 bizi lah bulan ni. and february also menyedihkan sebab kite "hilang" one of close friends kite. hilang tu bukan sebab meninggal la. tapi hubungan kami jadi tak rapat. sebab die balik pada geng2 lame die. tapi takpe, kite paham. cume kengkadang, rase sedey je.huhuhuhu~ 

bizinye kiteeeeee~

MARCH
(bulan nebes)

march ni jadi bulan nebes sebab bulan ni kite start praktikal. kat smk dato abdul rahman ya'kub kat merlimau. 17.3.2011 kite start masuk sekolah tu as cikgu praktikum. kite kene ngajo form 2 ehsan and 4 beta. tak boleh nak cakap lah mase mule2 masuk kelas dorang. sume buat donno kat kite. kite dah la tak kenal dorang lagi. memang sume buat perangai dengan kite. minggu pertama praktikum memang kite asik nangis je. hahaha~ dalam bulan ni jugak kite 1st time jumpe incik tunam kite. jumpe face to face lepas around 2 months kontek. jumpe untuk kenal2. mase ni feeling just kawan2 je. suke tu memang suke tapi time ni takde feeling lebih2 lagi kat die. *pengakuan iklas. hahaha*

sdary
him onda 1st date. *gaye ala2 superman je ni*

me onda 1st date

us onda 1st date

APRIL
(bulan bermesra)

time bulan april ni, kite dah kenal and boleh di katekan rapat dah dengan bebudak kat sdary. dengan budak2 yang kite ajo tu pon dah ok and semakin baik. dorang pon dah bleh terima care kite. dengan cikgu2 pon kite tengah bina hubungan yang mesra mase tu. *walopon taklah mesra sangat sebenarnye*. tapi kire bulan ni bulan kite cube bermesra dengan warga sdary tu haa. sebab tu namenye bulan bermesra. hihihi~

kami MESRAAAAA~

cikgu2 muda yang gedik

cikgu muda dan cikgu tua

MAY
(bulan penilaian)

bulan may ni tengah kritikal sikit perasaan kite. sebab time ni kite dah start kene observe dengan lecturers kite. uih, toksah dok cakap la feeling mase ni. serabut je slalu. kite ni dah la lembap bab persiapan. memang je makin nebes. haha~ kengkawan kosmet kite pon tengah di nilai jugak mase ni. so sume dok sebok bagitau experiences dorang dengan onserver dorang. tu kite makin takot tu. sebab kite d observe agak lambat dari orang lain. dah la lecturer minor kite, sangat strict. scary ai yu! and bulan may ni, di tengah2 kite serabut pikir pasal di observe tu, kite jugak menilai feeling kite sendiri mase tu. mane nak pilih. mane kite lebih suke and mane yang kite rase lagi seswai dengan kite. sangat serabut and serabai idop kite bulan ni.

berjaga2! anda sedang diperhatikan!
dengan madam ju. beloved observer for our minor.

JUNE
(bulan berpisah)

kene sangat la gelaran bulan ni. sebab june was where im done with my practicum. terpakse la berpisah dengan bebudak yang dulunye buat kite stres tapi sekarang rase sayang nak tinggal. huhuhu~ banyak pengalaman pahit manis kite dapat sepanjang mengajar and menjalani hidop kat melaka tu. and bulan ni bulan berpisah sebab kite dah berpisah dengan title PELAJAR tu. tragis je rase nak lepas title tu. hahahaha~ bulan ni di gelar bulan berpisah jugak sebab kite FINALLY decide siapa yang kite nak. tu pon lepas beristikarah. kite boleh pilih satu je. so kite pilih beliau berdasarkan petunjuk yang Allah bagi kat kite. ^___^

last day di sdary

selamat tinggal semua!

JULY
(bulan terkapai2)

bulan ni kite cam SANGAT terkapai2. bukan pe, bulan ni kite balik dok umah dah. yang jadi terkapai2 tu sebab kite jobless. takde duit. haha~ tapi kejap je. sebab kite gi tolong suna kite lipat2 baju umah die, dapat upah. then around end of the month tu, kite dapat jadi cikgu ganti kat smk belara. tapi terkapai2 jugak sebab kite kene ajo kelas belakang2. and kite taktau nak ajo pe sebab ada antara dorang yang tak leh menulis properly pon. memang terkapai2 sangat mase tu! so kite ajo yang simple2. yang rase ada manfaat and boleh dorang pahami. and of coz la kene ajo untuk exam jugak.bagi tips untuk dorang jawab exam. and bulan ni buat kite terkapai2 sebab bakal femli datang umah for the first time. tak tau nak buat reaksi camne. kite TERKAPAI2 time nak bereaksi depan dorang tu ha. hahaha~

em. em. em. tak tau nak wat muke camne. nak act camne, BLUR!


AUGUST
(bulan puasa)

haaa, sume orang tau bulan ogos tahun ni bulan puasa. tapi orang tak tau, puasa kali ni kite sambut sepenuhnye kat umah. *menunjuk2*. tak cam time belajor dulu. bahagia sangat dapat pose sepenuhnya kat umah. bab makan tak yah pikir dah. sume di tanggung beres. hahaha~ and bulan puasa ni, kite bizi dengan preparation. puasa2 pon ke hulu ke hilir cari barang. memang penat sangat. tapi excited ok! hahaha~ and bulan puasa kali ni bermakne sebab adik kite yang dok mesir tu balik. dah 2 tahun die tak balik. so sangat happy la bile die balik. complete la femli kami. berpuasa same2. and kontrak kite ngajo kat smk belara tamat 2 weeks puasa. so memang sakan la dok bersiap untuk raye tu.



SEPTEMBER
(bulan teruja)

kite sangat teruja time bulan september ni! satu sebab time raye femli kite complete. sume adik badik kite ada kat umah. raye pon rase best je. tak lah sayu cam tahun lepas tu. teruja sebab leh amik gambo femli same2. malam raye tu, kami sume pakai baju raye and posing puas2. adik kite beli kamera dslr. memang sakan la bergambo. hehehe~ satu lagi kite teruja sebab kite dapat kontrak ngako kt smk tengku bariah for 3 months. dalam kepala dah nampak $$$$. hahaha~ and satu lagi sebab kite teruja adalah sebab, bulan ni bulan kite bertukar status! dari status SINGLE, kite dah tukar status jadi TUNANG orang. dari status ANAK ABAH and UMI je, kite tukar status jadi BAKAL MENANTU ABAH and MA. dari status KAKAK pada 4 ORANG ADIK, kite tukar status jadi KAKAK pada 9 ORANG ADIK. and dari status KAWAN pada mohd afiq ruzme, kite tukar status jadi TUNANG pada mohd afiq ruzme. kite teruja sangat dengan penukaran status kite ni! and time ni, MEMANG kite dah JATOH HATI SANGAT2 kat incik tunam kite. miahaha. *gatal*

gambar raya rasmi 2011

selamat sudah bertukar status

OKTOBER
(bulan celebration)

bulan oktober jadi bulan celebration sebab banyak bende kite celeb dalam bulan ni. dalam bulan ni, kite konvo. lepas almost 4 bulan tamat belajar, baru kite konvo. satu femli gi celeb konvo kite. time konvo tu la dapat jumpe kosmets yang kite rindui. lame tak jumpe dorang. yelah, abis belajar and practicum, sume balik negeri masing2. bilenye nak jumpe kan? aritu la kami dok melepas rindu and berpotogedik sakan. kite konvo on 19.10.11.  and on 21.10.11, kite celeb beday kite. celeb kat kl gitu. tapi tak la celeb dengan tiup lilin atas kek bagai tu. makan2 je. bermakne beday kite kali ni sebab ada incik tunam yang ngewish! *terawang2 sebab bahagia*. hahaha~ tapi sedey jugak sebab konvo and beday kite, die tak leh balik dari sarawak tu. sob3~ em papepon, beday kite tahun ni insyaAllah last beday kite as orang bujang. yeeehaaaaaa! *gedik*

excited je kite leh konvo. hahaha~
gambo hiasan je ni. tiada kene mengena dengan kejadian yang di sebutkan. huuu~

NOVEMBER
(bulan pemandu)

bulan november ni, kite banyak sangat jadi driver. ke mana2 nak gi, kite lah jadi driver mase tu. aritu ke kl, hantar abah and abang kat klia. kite lah jadi driver. ondaway gi tukar2 jugak dengan abah. then bile sampai kl, memang kite jela yang drive. anto abah kat klia pagi, abang petang, sume kite drive. 30.11.11 tu sampai berkali2 gi ulang alik ke klia. huhuhu~ then lepas dah anto abah and abang, bawak umi ke nilai lak. umi nak sopim. balik ke ganu pon kite sorang je drive. memang rase diri cam driver berkaliber je! *perasan* miahaha~ tapi penatnye, sangat2 la oooi! tak tau lah lepas ni nak ambik lagi ke tak kontrak driver ni. ngehehehe~

driver gedik

DISEMBER
(bulan sopim mopim)

bulan last dalam tahun 2011 ni kite iktiraf as bulan sopim mopim sebab banyak sangat kite abis duit untuk bersopim dalam bulan ni. bukan duit kite je abis, duit abah and umi pon banyak abis. sebab kite banyak sopim barang2 kawen. duit gaji kite abis buat beli barang hantaran kawen kite nanti. duit umi and abah pon same. abis beli barang2 untuk majlis kite nanti. kite tak pakse, abah yang nak belikan tau. tapi kite dah rase lega la jugak. sebab barang2 hantaran most of them dah complete. barang2 untuk majlis pon dah ada beli sikit2. takdelah kelam kabut sangat nanti. lagipon kalu nak beli sekaligus, rasenye x mampu kot. so bek sopim mopim sikit2, kan3?

sopim kat nilai! sampai senget benor kite berjalan!

sopim kat sogo dengan kengkawan

sopim kat sogo dengan femli

well, banyak dah kite merepek2. korang pon dah tau la jugak sikit sebanyak cite kite sepanjang due ploh sbelah ni. banyak kenangan pahit manis tahun ni. sumenye ada makna tersendiri and banyak ajar kite untuk terus jalani hidop kite ni. tahun ni banyak jugak UNEXPECTED things happen. tapi kite percaya, ALLAH telah menetapkan sume benda tu terjadi pada kite sebab itu adalah yang TERBAIK untuk kite. 

and sempena tahun baru yang akan datang ni, kite nak ambik peristiwa yang pahit as iktibar and peristiwa yang manis sebagai kenangan. and kite harap 2012 akan lebih baik dari 2011. bukan untuk kite je, untuk korang jugak. AMIN~

so, BABAI due ploh sbelah and WELKAM due loh due blah!

ahlan wasahlan 2012

ok. dah abis. tata!

6 juri awam:

cik.mila said...

uik..1st date kat masjid..agaga

mrs irmidrza to be said...

ahlan wasahlan wa marhaban bikum 2012...=)

cikdidasyuhada said...

mila..amik berkat katenye..miahaha..bkn la wei.tu gi smyg.alang2 amik la gmbo.:)

irmidrza , ahlan3..:)

Cik Azizah said...

banyak kenagan manis..nnt 2012 bertripple2 kenangan manis kan..teheeee~~

malacca2u said...

what teachers make

cikdidasyuhada said...

jijah.. yg 2012 kene tggu dkt end of 2012 ah. bru ada entry psl tu.hehehe

Post a Comment