:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

masih ada sinar harapan

hai kamu2!

tajuk entri saya kali ni sungguh la puitis kan? tak leh blah sungguh rase. tapi nak jugak tajuk tu. hehe~ by the way, tajuk gedik tu adalah sebab setelah kehilangan mood dan sedikit stres beberapa hari yang lepas akibat peristiwa ni, harini saya rase hepi! 

nak tau nape? nak tau nape? weeeee~

sebabnye, incik tunam saya MENGALAH dengan saya. die bagi saya ambik baju saya nak ni. yey! mesti die bagi sebab die kesian kat saya. ye la. sampai hilang mood and termimpi2 pasal baju tu. tak pon die bagi sebab malas nak layan kerenah sedey saya yang melankolik sangat tu. muahahaha~ TENGKIU incik tunam! LOVE YOU SO MUCH FOR THIS!! ^___________^

dalam kes saya ni, saya SANGAT BERTUAH sebab keluarga dua2 belah pihak memang bagi pelepasan sepenuhnya atas kami untuk pilih baju, pelamin, and tetapkan hantaran pe yang kami nak. and saya jugak BERTUAH sebab incik tunam saya ada bersama2 saya untuk handle bende ni sume. walopon ada bukan secara zahir, tapi atlis he cares bout all the preparations. 

saya memang tersangat BERSYUKUR bile incik tunang sudi ikot kemahuan saya. bagi saya ambik baju saya nak tu untuk majlis kami nanti. tapi i've come to my senses now. *nampak sangat before ni tak rasional. heeee*. memang lah kalu nak kawen, kite nak penuhi ape yang kite hajatkan and impikan selama ni. lagi2 orang perempuan. impian berbagai2. tapi kite pon kene tengok bende lain jugak. for example, kehendak pasangan kite, kewangan yang kite ada, persetujuan ahli keluarga, etc. and bile dah waras ni, saya rase, tak pe je sebenarnye tak dapat baju tu. bak kate incik tunam saya tadi, "baju tu bukan baju tercantik di dunia. ada lagi baju lain yang cantik". betollah lah. kan? kalu kite tengok, baju kawen memang besenye cantik2. tapi tula. yang jadi majuk-gedik-sampai hilang mood tu sebab dok fokus and tetapkan hati je nak baju tu. sungguh la kebudak2an saya ni. haish!

semalam incik tunam cakap buat lah kire2 baru. and saya dah kire2, rasenye membazir je ikot kemahuan saya tu. oleh itu, saya try cri solution terbaik untuk bende ni. and setelah bincang dengan incik tunam, saya dah dapat the best solution for us. jenuh mesej golongan berkaitan and tanye itu ini. konfem dorang bengang and geram sebab dok kene layan mesej2 saya. hahaha~ mintak maap la ye akak abang. adik banyak tanye sebab adik tengah bincang dengan incik tunam tadi. weeee~

esok insyaAllah saya akan gi setel sume2 yang berkaitan. and mintak2 lah the best solution saya tu berjalan lancar seperti yang kami bincangkan. korang pon tolong doakan ea? time kasey. well. tengok! bile kite waras and berpikir dengan betol, ternyata MASIH ADA SINAR HARAPAN buat kite, kan3?

ooh, cantiknya!
*gambar takde kene mengena dengan entri.ngehehe*

ok. dah abis. tata!

5 juri awam:

Serigala Maroon said...

wahhh, mesti hepi bangatttt

cik.mila said...

haha..jadi amek pelamin dn baju y mna?

cikdidasyuhada said...

cik rai, sangat hepi! nasib incik tunam kire tak berkeras sangat. hehehe

mila, amik kt irdina.

WaTy said...

good luck cik dida~~ hehehe

cikdidasyuhada said...

tengkiu waty..:)

Post a Comment