:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

sudah menolak!

hai!

mengikut perancangan seperti yang saya bagitau semalam, harini saya telah menerjah ke butik pengantin and jumpe fotographer. nak gi servey few things tapi tadi cam gelap sangat nak hujan, cancel plan tu. malas nak bermandi hujan. huhuhu~ butik pengantin yang jadi pilihan saya dan incik tunam is butik perkahwinan irdina. butik ni jadi pilihan incik tunam setelah melalui proses perbincangan maha hebat. hahaha~ lagipon sebenarnye memang saya dah kiv butik ni dari dulu. sebab baju2 die cantik and servis die cam ok jugak. 

walawey! cantiknyeeeeee!

ouch! jatoh atiii~

simple yet nice!

antara baju2 yang di sediakan kat butik tu

butik perkahwinan irdina

mase sampai butik tu tadi, alahai, ramainye orang dok pilih2, tengok2 baju. berdebar jugak takot yang saya nak tu takde or date saya nanti dah fully booked. nasib lah bile tibe turn saya di layan, which is the last tadi, dorang cakap dorang AVAILABLE lagi on that day. dah di booking 1. tapi kate dorang, usually dorang amik 3 majlis untuk sehari. lega jap saya. ingatkan saya dah awal, majlis bulan 5 tapi dah nak booking bagai. rupenye ada lagi yang lagi awal dari saya. akak tuan butik tu cakap, booking untuk bulan september pon dah ada. wow! kagom2! hehe~ 

pilih punye pilih, bincang punye bincang, akhirnya saya pon tetap la nak yang camane. tapi sayangnye, baju yang kami nak tu takde. maklumlah.tengok kot fb je. tak tau mane ada mane takde. bile dah baju tu takde, mule lah saya pening. kontek incik tunam. die pon pening jugak. akak tu pon pening tengok saya pening. heeee~ last2 kami decide, next week bile incik tunam datang ganu ni, haruslah kami gi lagi butik tu. biar die tengok sendiri baju mane die nak. wiwiwi~

deposit pon dah bayar. so kire untuk pakej mekap ari akad nikad, pakej pelamin sanding, baju sanding, hiasan meja beradap and hiasan bilik tidur tu, ALHAMDULILLAH dah setel. sungguh la saya rase sangat lega lepas dah bayar deposit tu. melayang duit pon dah tak kire dah. yang penting 1 bende utama hari sanding saya dah selesai. sukenye saya! hehehehe~

then lepas tu ada gi jumpe fotographer. tengok2 album die. hasil kerja die. ok lah. simple and not too bad. untuk pengantin yang JAGE BUDGET cam saya ni, dah seswai sangat la. hahaha~ tapi saya tak booking lagi pon fotographer tu. sebab papepon kene bincang dulu dengan incik tunam. so cakap kat fotographer tu, if jadi nak amik khidmat die, nanti saya kontek die balik. kire die kiv in the list la. 

nak gambo gini

balik je umah tadi, terus check wedding checklist and SUDAH MENOLAK mane yang berkenaan. lega seleganye bile dah booking tu. lepas ni saya dah TAKNAK tengok mane2 butik pengantin or baju sanding lain. takot kang berubah hati, susah plak. heeee~

rabu ni naik kl. arapnye boleh la sopim pape yang patot di kl tu. banyak sikit pilihan yang ada kat sane kalu nak compare dengan kat ganu ni. arap2 boleh lah cross lagi dari wedding list kami tu. ooit DUIT! tolonglah terjun dari langit! i neeeeeeeeeed youuuuuuuuuu! huahuahua~

ok, dah abis. tata!

6 juri awam:

εїз Cik Fasya εїз said...

nice la pelamin dia..fasya dop tau nk wat pelamin camne nti..;p

cikdidasyuhada said...

mmg nice. tp kite x amik yg ni pon. gmbr 1 n 2 tu, plamin bsr sgt.umah kite kecik je.kite amik yg 1 panel yg cm gmbr no 3 tu..tp bkn krusi tula.kt cni comey2 sbb akk tuan butik tu amik interior designer.so die pndai la match2..xpe..smpt lg fasya cri tuu...:)

Serigala Maroon said...

nais pelamin =)
kita belum pegi booking mana2 butik lg pun huhu

cikdidasyuhada said...

cik rai..kalu tgk gmb2 kt die, lagi syok. suke tgk.hehehe..kalu kawen time cuti sek, bek g booking awal2. sbb tu waktu kritikal. smlm time kite nk g booking tu..ada je yg kene blk sbb dh full date die nak..

cik.mila said...

wah dah siap byr deposit tuh..haha..byr berapa? mu amek pakej brp ribu? rm1600 ke?

cikdidasyuhada said...

ye. 1600 saje yg aku mmpu. huhuhu.. byr deposit 100 je pon. heee~ lps ni x mo dh tgk kt len. huahuahua~

Post a Comment