:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

pakaian di umah mertua

hohoho..!

dulu kite dah pernah review pasal topik ni kat sini ni ha. then kali ni nak wat sequel. ni gara2 mesej dengan incik badul tadi la. out of nowhere, kite rase nak tanye die pasal ni. meh ikuti mesej2 kami. ngehehe~

CD : awal lagi kalu nak tanye. tp nak tanye jgk. b jgn stres neh? hehehe. em, pas majlis smbut menantu tu, org kene dok umah b kan? pakai suor bleh?
IB : haha. tergelak b. boleh je. *sempat je die gelakkan kite? sob3*
CD : gelak? huhu. baju lengan panjang ke pendek?
IB : lengan panjang yang. lengan pendek dalam blk je.
CD : org x banyak baju lengan panjang. hukhuk. pakai dgn amgad leh? mst la kene pakai tdung kan?
IB : haah. boleh je. ye, pakai tudung. bukan muhrim kan yang.
CD : kalu baju lengan 3 suku?
IB : bleh la slow2. lengan panjang pilihan utama. :)
CD : kene slow2 beli baju lengan panjang la gini. huhuhu. em, x pakai kain batik pon x pe kan? ngee.
IB : x pe je. no prob. :)
CD : kalu kene pakai kain batik, x tau nak cakap la org. org menangis dulu dalam ati. haha
IB : aik, nape plak manje gitu?
CD : eh, nangis bukan sebab manje. nangis sebab seram. x reti pakai. kan terlondeh, gulp! malu!
IB : haha. pakai suor dengan baju lengan panjang je la. senang.
CD : alhamdulillah. tak yah pakai kain batik. :)

CD = cikdida       IB = incik badul

gigih copy mesej dari tepon. hihihi~

kesimpulannye, walopon awal gile, tapi atlis kite dah decide la pe yang akan kite pakai umah mertua kite nanti. suor + baju berlengan panjang + tudung. *sebab adik2 die ramai laki. so kene la bertudung ye*. yang penting, kite tak payah pakai kain batik! yeeehaaa! hepi kot. hahaha~

bukan pe. dulu kite pernah tanye incik badul ni pasal bende ni. die cius je cakap ma and adik2 pompuan die sume pakai kain batik kat umah. muke die cius abis mase bagitau tu. kite pon caye la. padahal die tipu kite je. penat caye. die kaw2 gelakkan kite bile tengok kite caye gitu. kite memang dah seram mase tu. tak reti pakai kain batik! bukan la langsung2 tak pandai. pakai tu boleh. tapi tak lame kemudian, mesti kain yang belah dalam tu nak interprem. menci la gitu. kite kat umah kite pakai suor je. kain batik tu, wat penuhkan gobok je. hehehe~ 

kain batik harus ada sebagai spare. tapi rasenye kite kene gi tempah kain batik yang letak getah kat pinggang tu. selamat ok! hahaha~

nanti camni la pakaian kite kot. except kasut sukan tu. melampau benor kalu takde keje gi pakai kasut sukan kat umah mertua. muehehe~

p/s: lepas ni kite kene hunting baju tshirt lengan panjang and suor la banyak2. preparation. hicks!

7 juri awam:

lenepawida said...

hihi. kalau i kena pakai kain batik pun nanges dulu. haha. unless kalau tempah kain batik tu siap2 letak getah kat pinggang. haha. btw yay for more shopping! hehe :)

-Lene Adzlan

cikdidasyuhada said...

kite pon terpikir bende same! pakai kain batik letak getah. haha~ yeah! yay 4 more sopim! tp x tau lg ble nk sopim. hahah~

miss jue said...

hehehe... sy suka pakai kaftan. so pernah cakap dkt bakal suami nk beli kaftan lengan panjang byk2 sbb senang nak pakai kt rumah dia nanti. tapi dia tak suka sy pakai kaftan. dia kata macam makcik. haahahah. maybe pakai kain batik la kot. sbb sy lagi prefer kain batik dr seluar :)

cikdidasyuhada said...

kite mule2 rase pakai kaftan pon ok. tapi umi cakap cam orag tua. haha~ bagusnye awak! memang saspek la kite kat gadis2 yg berkain batik. kagom!

picairin said...

pakai skirt pom ok rasanya kalau tak nak kain batik...tapi bukan la skirt yg cam nak jalan tu.. yg simple cotton n plain tu.. =)

cikdidasyuhada said...

ooh..tau2..ada kite review dulu..kite pon rase gilir2 jgk skirt dgn suor..heee

Arvind Gulia said...

Good efforts. All the best for future posts. I have bookmarked you. Well done. I read and like this post. Thanks.
IT Company India

Post a Comment