:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

selamat ulang bulan!

haaii!

ni entry ke dua kite untuk harini. haaa, bukan senang kite nak bermood rajen gini tau? hehehe~

kite jadi terlebih rajen arini sebab arini ada lah HARI ULANG BULAN PERTUNANGAN kite. ok. kite tau pelik je bunyi nye hari ulang bulan tu. tapi bior lah. nak juga sebut gitu. hahaha~


tengok daisypath kat belog ni, rase cam tak caye. rase cam kejap je mase berjalan. sedar tak sedar, dah 4 bulan kite jadi tunang pada mohd afiq tu. ok, tau. 4 bulan bukan lame mane pon kalu nak compare dengan orang lain. tapi 4 bulan ni banyak sangat maknanya pada kite. 

dalam 4 bulan jadi TUNANGAN mohd afiq ni, kite belajar untuk kenal die dengan lebih mendalam. maklumlah, before bertunang, kite kenal die bape bulan je. tak sempat nak kenal lebih2 dah tukar status. hahaha~ so, dalam tempoh bertunang ni lah kite and die dok kenal and paham hati budi masing2. ingat senang ke nak kenal and paham orang? phew! susah ok. dengan perangai yang tak same. dengan kite sensitip lebih, die selamba badak. dengan kite rumit and suke merumitkan sesuatu benda, dia simple sesimplenye. memang amat susah la. and dalam 4 bulan ni, tok sah dok kire lah bape kali dah kite gaduh dengan die. sebab bende kecik pon leh gadoh. bende yang remeh temeh yang tak patot gadoh pon leh jadi hal.leh sebabkan pergadohan. bengkek jugak rase kat diri sendiri yang sensitip sangat ni, and kat die yang kengkadang wat dono bile kite bengang. hahahaa~



gadoh tu gadoh jugak. tapi ALHAMDULILLAH, gadoh kami takde la sampai perang besar baling pinggan mangkuk sume. takde lah sampai bertumbuk cam gambar kat atas tu. and penyebab gadoh kami bukan lah sebab orang ke 3, 4 or ape. *mintak jaoh*. besenye mesej la yang selalu jadi sebab kite gadoh dengan die. maklumlah, mesej tu takde nada. takde facial and body gestures. tak nampak muke penyampai and penerima. tu yang salah interpret tu. kite nak cakap lain, die paham lain.die bagitau lain, lain penerimaan kite. itu yang terus jadi gadoh tu. 


dulu time asik gadoh je, kite sampai pernah terpikir, "betol ke aku ni nak kawen dengan die? dia ni memang jodoh aku ke? aku dah buat pilihan yang betol ke ni? asik gadoh je. penat la. nak kawen pon takot camni". mase gadoh tu, memang rase takot yang amat sangat je nak kawen. takot buat pilihan salah. takot tu, takot ni. macam2 lah! lagipon, kite nak kawen sekali je kan. so nak la yang betol and terbaik. memang SERIOUS banyak gile persoalan yang terngiang2 di minda kalu time gadoh. maklumlah, setan dok syok je menghasut time tu. tapi memang kite bertuah dapat MOHD AFIQ ni. sebab die BANYAK like seriously BANYAK gile sabar dengan emo kite. dengan kerenah kite. so kengkadang kalu tibe2 die yang mulakan pergadohan tu, kite bengkek kejap then kite pikir, "kalu dah die bleh tahan dengan aku, takkan la aku tak leh tahan dengan die. buka slalu pon die buat hal". so terus kite cool. hehehe~

kalu time gadoh2, majuk la kejap 2,3 jam. then lepas tu, dah rase cool. dah rase waras, ok lah. tapi kite pernah bagitau incik tunam kite tu, rase takot nak kawen sebab asik gadoh je. rase takmo kawen pon ada. tapi die cakap ni DUGAAN time bertunang. yela. betol jugak ape die cakap tu. orang tua2 kan selalu cakap bertunang banyak dugaannya. kite rase ni lah dugaan kite dengan incik tunam kite tu. nasib baik and mintak2 la ni je dugaannya. insyaAllah, toleransi dua belah pihak mampu menangani dugaan ini bersama2! cewah!

em, kite dah lari tajuk ni. ok, jom berbalik ke tajuk asal kite. arini ulang bulan kite. kite tak sambut pon. wish pon belom lagi. tunggu malam ni la. seprais! *gedik* well, tak leh sambut2. nak sambut apenye, sorang dok ganu sorang dok sarawak. huuhuhu~ em, iklas hati, sebenarnye kan, kite rase kite ni complex sangat la. and incik tunam kite tu memang simple je. tengok ni la. ulang bulan je pon. tapi bende tu cam gile penting kat kite. tapi kat incik tunam kite, rasenye bende tu bese je. kite rase die tak ingat pon. hahaha~ agaknye memang PEREMPUAN ni complex and LELAKI tu simple kot. ke ada yang tak setuju dengan statement kite tu? heee~ mane la tau, kite je yang complex sebenarnye, korang2 *pempuan* yang lain tak pon. hehehe~

dah 4 bulan jadi tunang orang. tinggal lagi 4 bulan 3 minggu dan 1 hari untuk jadi isteri orang pulak. ooh, ooh. NEBES!

by the way, last but not least, SELAMAT ULANG BULAN PERTUNANGAN YANG KE 4 BULAN untuk kite and mohd afiq! semoga ikatan ini berkekalan selamanya. amin! eceh! *wish gile glamer* 

cinta sampai syurga. insyaAllah

p/s: makcik comey ni sayang kamu ketat2 pakcik muncit! hehehe~

ok, dah abis. tata!

6 juri awam:

izaFiza said...

hehe.sweet,selamat ulang bulan.hehe..

cikdidasyuhada said...

heee...masey kamu! :)

Cik Azizah said...

tahniah syg~~

cikdidasyuhada said...

tengkiu puan jijah! :)

Epa Zarifa said...

selamat jugak!!

cikdidasyuhada said...

thanx epa~

Post a Comment