:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

progress

akhirnye..!

ada la jugak progress wedding preparation kite. what is the progress? ala, sikit je pon. tapi atlis bergerak la jugak. hehehe~

1) baju akad nikah
tadi gi sopim kain untuk baju akad nikah nanti. mule2 ingat nak beli yang dah ciap tapi tak berkenan dengan design die. so gi beli kain biase je kat kamdar. beli yang bese je sebab bajet nak letak manik2 sikit. sebenarnye tak dapat nak bayang lagi nak letak manik camne. tapi designnye insyaAllah la dah ada. bajet nak gi anto terus kat tailor td tapi dah lewat and nak kene gi kat lain lak. so pospon esok la. arap esok mampu ke tailor and setel pasal baju ni. yang incik badul punye pon arap2 leh setel esok.

not the design that i want. just contoh dari pakcik gugel.

2) kek kawen
alhamdulillah, lepas disevey2 and pening kepala dok pikir pasal kek kawen, akirnye setel jugak. kite dah booking and bayar deposit. dah bagitau akak tu sume details yang kite nak. kite amik dengan MI AMOR BAKERIES. *klik kat name tu untuk details*. kite amik situ sebab rase offer die ok. amik kek untuk time potong kek and kek utk atas par terus. senang cite.

cantik tapi fondant is not my choice

3) bunga tangan
mule2 bajet nak gune bunga tangan yang butik bagi je tapi tbe2 tergoda tengok bunga tangan yang LYANA ZAMRI buat. so nak jugak bunga tangan tu. hahah. dah bayar full and tunggu dapat je oder tu. maybe around april. 

sangat sweet.! tapi ni bukan kite punye. 

4) baju pengapit
sambil2 belikan kain untuk baju akad nikah kite tu, kite terus cari untuk pengapit kite. gigih dok cal die yang jaoh di sandakan tanye nak wat baju patern pe. die pon same gigih dok bagitau dream dress die for my majlis ni. pusing2 akhirnye jumpe la yang berkenan. nanti baju tu dah ciap baru kite tunjuk k? hehe~

wane kain je same. patern of coz tak.
tula sikit sebanyak progres untuk majlis kite. arap esok dan esok dan esok, progress ini akan bertambah kencang. amin~

0 juri awam:

Post a Comment