:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

cerita hari menghabiskan duit

dah lame tak merepek kat sini. *bajet bizi gile*

so arini nak merepek sikit. arini kite kupr dengan umi untuk setel few things pasal kawen ni. mule2 gi kedai cik lah, besfren umi kite. gi kedai die nak letak batu2an permata tu kat baju nikah kite. umi dah design so just tunjuk je kat cik lah. lepas terangkan kat die, tinggal baju tu kat situ then pegi town. gi butik yang kite amik pakej untuk majlis nanti. try baju tapi rasenye kene gi lagi la. sebab cam tak best je pekerja yang layan tadi. so nanti nak gi bincang sendiri dengan kak diana. sebab kain kite tu cam nak kene kecikkan sikit la. pakai kain tadi tu, rase cam bontot besar gile. and menggelebeh je kain tu. umi sedap je gelakkan kite. hehe. nanti by this week memang nak kene gi fitting la. kene hilangkan segan la gini. segan bile kene gi banyak kali kat butik. takot orang kat butik tu cakap kite tak sabo sangat and push dorang. heee~

then lepas gi butik baju pengantin, gi makan dulu. kene refill tenaga sebab nak kene banyak jalan. heheh. lepas dah membuncitkan perot, terus gi bus stand. uimi nak beli tiket bus untuk gi kolumpo next week. and atas bus stand ganu tu banyak kedai. kite gi situ jugak sebab nak sevey terus tudung untuk sanding nanti. bajet nak sevey je. skali bile dah jumpe and berkenan, beli terus, beli tudung untuk adik juge. senang sebab lepas ni dah tak yah pikir. dari konon nak beli tudung je, dah syok tengok baju2 kat situ, terus nagp selai baju and skirt labuh. and belikan umi selai baju rimau bintang sebab umi berkenan sangat baju tu. hehehe. 

penat habiskan duit kat bus tand tu, gi kamdar plak. nak cari tie untuk baju hantaran incik badul. gi beli kat kamdar jela sebab tak tau kat mane nak beli and malas nak pikir tempat lain. hahaha~ so tadi gigih matchkan tie dengan baju kemeja incik badul. bajet mule2nye nak amik pink. ciap cal incik badul tanye die akan pakai tak pink tu. die ok je.tapi kite tak jadi amik sebab wane lebih kuramg senada dengan baju. last2 amik maroon. excited pilih tie sebab 1st time pilih tie untuk lelaki. heee~

lepas dah setel keje kat town, gi anto kad untuk kawan kite nani. mintak die tolong bagi kat kengkawan lain kat kemaman tu jugak. senang. tak yah nak post. hehehe. masey nani.. :)

then gi kedai cik lah balik. excited oo tengok baju kite..! simple yet kite sangat suke..! cius rase tak sabo nak pakai untuk mjlis nanti..! *terus gatal*. balik umah terus try. ooh, rase taknak tanggalkan baju tu dari badan. hahaha. 

petang tadi kuor lagi. gi kedai perabot untuk tengok katil. agaknye kite ni memang tak leh la min bajet2 nak sevey. memang tak jadi sevey je. kite terus booking. malas nak tengok kat lain dah. jangan tiru perangai kite ni k? not good for the pocket. hahaha. kite sebab dah malas nak pikir. lagopon kat lavino tu, design cantik and harga tadi pon ok la. kite tak amik set bilik tido sebab bilik kite kecik. kite jus amik katil je. nak beli drawer jugak tapi nanti la. tunggu kaye sikit. hahaha~

pagi tadi check kat bank. gaji dah masuk. tapi tak sampai 12 jam, gaji dah habis. peh, nangis kejap..! nampaknye, terpakse la kite berjimat cermat mulai sekarang. wuwuwuwu. takpelah. duit habis pon, untuk kegunaan kite di mase depan jugak. *ayat sedapkan hati*.

ok. repekan dah habis. penat gile dah ni. nak kene gi beradu dulu sebab esok skolah dah. lain kali kalu kite rajin and ada cite best, kite merepek lagi. 

daaaaaaaaa.....! hehehe~

2 juri awam:

Shayra said...

hehehehe dida, sama la kite bulan ni. gaji masuk, dlm masa 2 hari dah habis sebab duk wat preparation wlpn wedding lmbt lg.. ngada2 je kita ni.

cikdidasyuhada said...

alhamdulillah. ada jgk teman kite. hahaha. even wedding lmbt lg pon, kite rase better setel awl2 pe yg leh setel tu. nnt x la pening2. heee~

Post a Comment