:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

inikah namenye DUGAAN?

YA ALLAH.

memang terduga, menduga, diduga betollah kite kali ni. 

outfit nikah kite tak habis2 bermasalah. time jahit ok je. tapi lepas je jahit, time nak letak batu-batuan sebagai hiasan supaya baju tu tak kosong sangat, bermulalah konflik dan kestressan.

mule2 wane kapur yang d tanda kat baju as design tu tak hilang. jenuh kite basuh dengan sabun mandi, dengan syampu, dengan clorox, dengan sume bende. last2nye gi dry cleaning sebab ada b2b kate dry cleaning leh hilangkan kesan tu. MALANGnye tak hilang2 jugak.
nampak gile line PINK itu. huaaaaaa!

then, bile masalah kapur tu dah leh di cover dengan cara tambah lagi batu-batuan kat baju tu, masalah lain plak timbul. baju yang putih melepak tu tibe2 bertompok2 jadi wane biru + pink and ciap berbentuk bunga ok..! yang worst laginye, banyak gile tompokan tu..! side kire baju kite, depan belakang ada. dr paras pinggang ke lutut. and gune cara nak hilangkan kapur tu, still tak hilang.

baju ku berkulat..!

peh, ape lagi, kite nangis sampai bengkak mate2. memang tak dapat nak pikir dengan rasional sebab frust gile bile tengok baju tu jadi gitu. call incik badul yang tengah tido, sampai tak leh nak bercakap sebab sebak gile. akhirnye nangis dulu puas2 *sambil didengari oleh incik badul*. lepas dah nangis bercupak2, baru leh cite kat die.

and solution yang di beri oleh incik badul is gi beli baju baru. anggap je kite ni takde lagi baju nikah. memang tragis and sadis gile..! kite taknak baju baru sebab kain baju tu ok je. sayang la. bazir je rase. bincang2 dengan umi. then kite decide nak beli kain untuk wat baju je. kain nak di pakai dengan baju tu dah ada. so tak yah wat lain dah. and kite rase, this time, tak letak batu-batuan as hiasan pon takpe lah. biar jela kosong gitu. kite redha as long as baju kite tak rosak lagi..! huhuhu~

balik je dari sekolah tadi, terus gi hunting kain and gi anto kat tailor. tailor pon sentap tengok baju kite. apetah lagi kite si empunya baju. huhuhu. nasib baik la tailor tu memahami. katenye by nextweek insyAllah baju kite siap. die tak dapat wat minggu ni sebab banyak tempahan lain. takpelah. atlis die sudi lagi jahit baju kite. 

lepas je hantar baju tu kat tailor, terus rase sangat lega..! semoga lepas ni kite tak di duga gini lagi. tak sanggup..! hukhukhuk~ 

**korang doakan baju kite and perjalanan majlis kite tu nanti takde masalah ea? TRAUMA lagi ni. wuuuu~

2 juri awam:

Cik Nasha Nadya said...

kesiannya cik dida.. sabar ya.. insya-Allah sempat tu.. anggap aje tak ada rezeki nak pakai baju yang first tu.. jgn nangis2 keh.. cheers.

cikdidasyuhada said...

heee.. smlm mmg agak teruk la nangis. smpai bengkak mate2. tp arini dh ok sbb pk dh g anto and buat baju baru.tu yg arap pasni dh xde prob.huhuhu

Post a Comment