:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

facial for the very first time

YE.

facial for the very first time. before ni tak pernah terpikir nak facial2 bagai ni. tapi oleh sebab nak kawen, tetibe menggedik nak gi buat facial la, spa la, macam2 lagi la. 

kite buat facial ni kat herbaline. tau pasal HERBALINE ni pon dari kawan. and google sikit2 kot la ada orang pernah feedback pasal centre ni. and memang ada. so cam boleh di percayai la kan?

semalam tanye kat grup b2b patot buat ke tak sebab takot ada efek. bile dorang dah bagi points2 dorang, kite rase cam taknak buat. nekad nak gi booking untuk body massage je. tapi, lain ku ingin, lain ku buat. hukhuk~

main gate of herbaline beaut house

kite rase service kat herbaline ni so good. kite gi sane around kol 2.15 pm td. then bile sampai je, guard die nampak kete, terus turun bawak payung and payungkan kite sampai kat laluan teduh tu. i was like, "waaahhh..! bestnye kene payung..!" hehe. then the guard hantar sampai main door yang kemudiannye kite di sambut plak oleh staff kat situ. masuk je ruang tamu die, memang bau herba je. 

perjalanan ke pintu utama

staff yang sambut kite tu name die isabelle. die la terang kat kite pasal sume2 yang kite nak tau. and sebab penerangan die jugak la kite tergoda dengan facial treatment tu. and kite booking body massage 20hb nanti..:) mase dok terang2 tu, die bagi kite mnum teh. minum la jugak kite ni. tapi tak habiskan pon. heee~

bile dah setuju nak buat facial, staff lain layan kite. name susan. mule2 die bawak kite main2 air basuh kaki kat sini.

cebok kayu die unik lah.! tradisional gile..! i like..!

ni view time main cuci2 kaki tu. tenang sangat!

then lepas tu die suruh kite hidu bau aroma therapy to relax our body. 3 kali nafas je. tapi rase meresap ke seluruh otak. hahah~ then baru la naik buat treatment. i was feeling so excited sebab 1st time buat bende ni sume. sumpah jakun gile tadi..! hehe. 

time susan buat treatment, memang je rase nak tido. tapi tak tido pon. sebab macam nak tau pe die buat kat kite. yang kite ingat, ada 5 big steps yang die buat tadi.

1. cleanser
die apply cleanser kat muke. then urut2 sikit. then cuci.

2. double cleanser
die apply cleanser lagi sekali. urut2 lagi then cuci.

3. anti septic
die apply antiseptic ni. tadi die cakap untuk ape tapi lupe. haha. time apply ni, die karate2 muke kite. bukan la karate sampai lebam tu. tapi cam urut kuat sikit dari yang before ni. tapi best.!

4. buang white and blackheads
time die buang ni agak sakit rasenye. susan cakap kulit kite kering. thats why kite rase sakit lebih sikit. ada gak rase nak nangis time die buang bende2 tu. tapi bertahan je. huu~

5. mask
die pakai mask herba. bau memang kuat jugak la. tapi very soothing. dah siap pakai, die urut2 leher and tangan. then die biar kite relax around 15 minit. memang je kite time tu tido jugak. tido2 ayam. hehe. then  die cuci. 

bile dah ciap treatment tu, die bagi minum air spices. yerk..! tak sedap..! kite mnum sikit je. sebab mase tu haus gile. em, dah ciap treatment, rase muke lembut gile.! jakun lagi. haha~ then susan suruh hidu the aroma therapy lagi skali. tapi yang ni lagi kuat dari yang 1st tadi. bile hidu rase agak sakit di hidung. huuu~

then lepas tu jumpe isabelle lagi. die terang2 lagi kat kite. die tak bagi kite pakai bedak sebab efek kat muke nanti. padahal kite takdela pakai sangat bedak. huuu. and bese la. die pomot produk die tapi kite tak beli. cukuplah kite tergoda dengan godaan facial treatment tu. huuu~

treatment tu for 1 hour and 30 minits. harga? rm38 for first timer cam kite tadi. and rm79 for the next session. sebab harga asal rm79 tapi die bagi diskaun kat first timer. promotion katenye.  lepas dah bayar, isabelle suruh kite buat fish spa tu. tapi kite taknak. takot la. orang cakap tak bape elok. huuu~

em, time balik kene escort lagi sampai kete. cam princess la i harini. wawawawa~

by the way, mungkin kite jakun je sebab dok excited cite pasal ni. orang lain gi berkali2, gi for the first time pon tak cite. its you. for me, tapi tadi tu was a very expensive moment for me. memorable gile. hahaha~

ni muke lepas facial. merah2 sikit sebab kene picit white and blackheads tu. and memang nampak suci gile sebab langsung2 takde mekap.

muke cam baru lepas nangis. huuu~ *sile abaikan pipi bulat itu!*

untuk b2b ganu or sesape je yang dok ganu, kalu nak try facial treatment boleh cube gi kat herbaline ni. body massage die rm118 untuk sejam setengah jugak. layanan tiptop.! kalu nak try, leh kontek no ni. 
09-6163377. *tetibe jadi promoter*

** berharap muke tak de kesan teruk sebab kalu tak mesti nyesal tak dengar pendapat b2b. huuu~ sekarang tak sabar tunggu 20hb. nak gi body massage plak..!! heee~


9 juri awam:

Liya Laa said...

Cik Dida, kat mane herbaline nie? Xpernah nmpk pun. Nak g massage la. Letih sgt bgerak 2bln nie. Hee

cikdidasyuhada said...

kat area masjid terapung tu. kan ada lorong kecik before masjid tu. jalan ke taman budaya. go straight ikot jalan tu je. bangunan die tepi jalan je. gi la. best sangat..!

ilaSham said...

Dida, cam best je :)
Tapi dop pernoh dengor pon, tapi nak g buat massage body lah..

puan.mila said...

Mahal nye body massage..hohoh

~misshuny~ said...

bestnyer dapat massage..huhu..slalunyer hani jer yg massage patient..tringin gak nak g massage ni..

cikdidasyuhada said...

ilasham.,. facial die best! body massage x wat ag. tp based on experience marin tu, rasenye x kan mengeceewakan..:)

mila..mg wat ktne dulu? bape?

hani.. buat la skali. mst best. rase manje gitu.hehehe

Suraya Nordin said...

ala, kte dok n9 cane...isk! huhu

cikdidasyuhada said...

aya.. try cek kt n9 ada x cawangan die. sbb die ada byk cwangan dh..

Sri Payang said...

Sumer2 kwn Q, ni Q nak bagtaw, skrg boy massage iorg dah RM88 utk 1jam 15 min. Awek2 Melayu pun dah ada ,j x pyh le Q speaking terabur lg dgn awexs cina walaw tu sumer.

Post a Comment