:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

misi 1 mei

harini dah 1 may.

 ye. 1 may maknenye dah masuk bulan kite bakal menamatkan zaman bujang. dah tinggal lagi 24 hari memegang title CIK. tengok je date, terus rase nebes, takot, gabra, segala macam jenis prasaan. huhu~ 
1 may = cuti. so bile cuti, haruslah di manfaatkan dengan sebaiknya. banyak keje berjaya di setelkan harini. antaranya ialah :

1. praktis masak memasak.

resepi harini are mee bandung + puding jagung.

puding jagung tu dah selalu buat. sedap tak sedap, selalunye habis jugak. haha~ yang mee bandung tu, harini FIRST time kite masak without any help from umi. sume main bedal + hentam sendiri je. nasib baik menjadi. hahaha~




dua2 gambar adalah ihsan pakcik gugel sebab tak snap gambar masakan yang di masak sendiri tu. huhu~

2. kemas mengemas rumah

umah sekarang ni sedang dalam proses pengecatan. dok cat pagar depan tu. wane kuning gitu.! kan nak jadi RAJA kan. hehe. tak siap lagi sikit. sambung next time. em, yang dalam umah belom di alih lagi barang2nye. just kemas bagi nampak tak serabut je. nanti dalam 2 mggu before majlis, dah kene alih la mane patot.


3.  doorgift

setel lekatkan sticker di doorgift. tak pernah habis.! sebab pe? sebab MALAS. ye. MALAS gile.! sebab tu tak siap2. huhuhuhu~

boleh dikatakan ini adalah 3/4 dari doorgift yang ada. sikit je kan? sebab tu kite RAJIN gile ni! huahuahua~

4. misi membeli sampin

oleh sebab harini terluang la jugak, maka misi memncari sampin untuk incik badul pon sempat di jalankan. janji dngan sumi *pakcik* kite nak gi umah orang tu. sebab kite tak kenal. die je kenal. kite gi dengan abah and adik2. die gi dengan femli die sebab lepas tu die nak balik dungun tengok in law die masuk wad. agak jaoh jugak la nak ke umah makcik zainun tu. umah die kat kg gong tok nasek. masuk ke ceruk kampung kite tadi. makcik zainun ni memang penenun kain sampin. rabun mate gile tengok sampin2 yang kat umah die tadi. ada 1 tu die tunjuk kat kite, sampin sutura. cantik gile! harga pon cantik. rm3500. memang kite and abah and sumi mampu pegang je. nak beli memang tak mampu la. huhuhu~ 

incik badul nak sampin wane krim. without black. and ada 1 je yang tinggal wane krim with no black. harga die ok la untuk buat tangan kite terketar-ketar jugak time nak bayar tadi. hahaha. abah pon berkenan yang tu tapi tinggal 1 je. so abah bagi kite. abah amik yang corak bese yang harga around rm200. 

time kat umah makcik zainun tu, sempat jugak la kite tengok alat penenun tu. sumpah zaman sekarang sangat susah dah nak cari bende gitu. tadi ada jugak perasaan nak belajar buat bende tu. makcik tu pon cakap, dok dengan die sebulan insyaAllah boleh pandai. tapi bilenye kite nak dok situ? heeee~  kite and adik2 excited gile tengok alat penenun tu. abah and sumi kite pon same. jakun kejap. hahaha. 

alat penenun sampin. sampin yang tengah di tenun ni, if dah ciap, konfem OHSEM!
*gambar gelap sikit. sowi*

main cak cak dekat penenun. hehe~

penenun di luar umah. acha pon excited. hahaha~

and ooh. time kite dok umah makcik zainun tadi, kite beli gula2 ni. kenal tak? ni kite panggil coklat susu. febret dari kecik sampai sekarang.! sposen 3. tinggal 5 je sebab 1 dah kene ngap. SEDAP..! hahaha~

sayang nak makan.! huuuu~

by the way. kite harap incik badul suke sampin kite beli tu. ^_^

misi 1 mei ACCOMPLISH!

** 24 days to majlis. semoga segala urusan di permudahkan. AMIN. **



0 juri awam:

Post a Comment