:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

review #1: kad kawen dan bunting


assalamualaikum semua.
first of all, nak bagitau, ni post yang dah berkurun lamenye dok dalam draft. saya baru nak post. ni versi non edited.

fuh. fuh. fuh. (tiup2 buang habuk)

peh, dah lame gile saya tak hapdet belog ni. since dah ada asben ni, tinggal terus. cian die terabai. mintak maap cik belog..!

kad kawen kami untuk belah saya aritu, saya tempah thru online je. sebabnye saya nak kad kawen kartun. *bajet diri kanak2 rebena*

dah cari kat area gani ni tapi takde yang berkenan. and yang saya berkenan tu, servis dan harganya cam hampeh sikit. so REJECT..!

jenuh mengonline, akirnye jumpe la destinasi. saya tempah dengan seri kreatif  yang berpusat di melaka. jaoh kan saya tempah kad kawen saya? tak pe. yang penting puas hati. kan? hehe.

saya tempah kat situ sebab harga ok. servis ok. saya banyak songeh pon dorang layan. ngeee. bukan sengaja nak banyak songeh. banyak songeh saya tu dari segi design and betolkan balik kesilapan dorang je. but saya takde pon rase bengang dengan kesilapan yang dorang wat tu. mungkin sebab mase tu saya tempah awal kot. saya tempah around 7 weeks before majlis. and sebulan before majlis tu memang saya dah dapat kad tu. 

walopon kene lipat2 sendiri for 1000 kad, tapi saya puas hati sebab saya dapat ape saya nak. time fedup  lipat2 kad tu, ada juga bermonolog.

"penat la wat keje gini. nape la aku tak tempah yang dah ciap sume. takyah lenguh2 gini"


gigih melipat


kena dera


kene dera juge

tapi all the negatif thinkings tu saya lawan dengan gigihnya dan berjaya siapkan sumenye. dengan pertolongan keciks yang kejap ada kejap tiada tu. all was done dalam mase seminggu juge lah lebih kurang. 

3 minggu before majlis, dah start pos kad pada kawan2 jaoh. 2 minggu before majlis dah bagi kat yang dekat2. seminggu before majlis, sume penghantaran kad setel.


kad untuk mereka

and ooh. kad saya yang 1000 keping yang bersamaan 2000 orang tetamu tu still tak cukup ok. so abah xerox *sebab ada softcopy* and tambah lagi 300. wow..! terkejut gile sebab rase cam banyak. tapi abah memang ramai kawan. huuuu~

well, ni kad kawen kami aritu.

muke depan kad

page pertama kad saya
*info berkaitan majlis dan pengantin*

page kedua kad saya
*aturcara majlis dan doa buat kami* 

page last kad saya
*peta ke umah saya*

kad belah asben pon simple je. kad ni asben pilih sendiri. what i like are the words on the card. kembang berjembax2 i bace kad tu. ekeke~

isteri kepada. ooh, bestnye! ^____^


peta ke umah in laws and doa buat kami

bunting untuk majlis umah saya pon tempah kat sini juge. yang untuk umah asben, asben saya recycle je bunting dari umah saya tu. hehe. ni bunting kami. 

gambar kedut sikit sbb gantung di tiang.kuikuikui.

so, rasenye tu jelah cite saya tentang kad kawen dan bunting untuk majlis perkahwinan kami ni.

nanti saya review lagi tentang bende lain. chiaow! ^___^

4 juri awam:

~misshuny~ said...

kad kawen dida sama macam kad kawen hani belah suami!hehe...yg cover depan tu

cikdidasyuhada said...

ye ke hani? ekeke. gambar tenet je tu. terpkse amik gmbr katun yg sopan. kalu x abah x approve. hehe

~misshuny~ said...

yup..sejibik sejebon..banyak persamaan la kitew..kiki

cikdidasyuhada said...

betol la hani..! byk sgt..! :)

Post a Comment