:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

review #4 : bilik tido untuk pengantin

bilik tido untuk pengantin.

bukan banyak pon bezanya. saiz bilik masih same. sume ada satu dua bende yang berubah.

warne bilik. dulu bilik saya warne dindingnya putih aje. then mase abah baiki lantai umah mase tunang aritu, saya tukar warne dinding.  kire skaligus untuk majlis kawen la. malas nak cat 2,3 kali. kuikuikui. saya amik wane pink pepel. nak cakap pink bukan pink jugak and bukan la pepel juge. its a combination and saya suke kaler tu. mase tu takde tema lagi untuk majlis kawen. tapi bile dah ada tema, cam terngam2 la plak. hehe.

 yang berubah lagi is the bed la. sebab before kawen pakai single bed. takkan dah kawen pon nak pakai single bed jugak kan? memang je jatoh tergolek laki saya sebab kene tendang dengan saya. hahaha~

so, sebab nak bertukar status jadi puan, maka tukar bed juga. beli queen sized bed kat lavino gong badak. saya tak beli satu set untuk bilik tido sebab my bedroom is kinda small. takde space nak letak all the other furnitures. and tunang saya cakap beli bed je. yang lain boleh beli untuk rumah sendiri nanti.

proses pemasangan bed baru. yuhuuu..!!


abaikan budak tak pakai baju tu


abang2 katil. kuang kuang kuang


kan main.meniarap siap.


amboi..! rasmi dulu nampak?

tapikan,  oleh sebab saya tak beli 1 set furnitures tu, ada jugak la suara2 sumbang yang berbunyi di belakang dan di depan saya. katenye, bilik saya tak cam bilik pengantin sebab just ada bed je yang baru. almari buruk and no meja solek. yeah. berbunyi dan mengomen dan mengutuk memang best tapi dorang tak menanggung. ikot hati saya, memang saya nak beli 1 set complete. tapi masa beli tu, saya bei ikot akal logik saya which said that saya kene berjimat and duit untuk furnitures tu boleh di salurkan and di bekap untuk bende lain. sape taknak bilik cntik mase kawen tapi hakikat pengantin budget gini la. berjimat cermat amalan mulia. 

woot. woot. woot. 

papepon, untuk bakal pengantin di luar sane, nasihat saya ialah,

JANGAN PIKIR NAK PUASKAN HATI ORANG LAIN KERANA HATI MEREKA TAKKAN PUAS. YANG MENANGGUNG ADALAH ANDA. MAJLIS ADALAH MAJLIS ANDA. JADI BUATLAH KEPUTUSAN BERDASARKAN APA YANG ANDA MAHU JUGA BERDASARKAN KEMAMPUAN ANDA. BUATLAH KEPUTUSAN YANG BIJAK. 

sekian~

*saya dalam mode semangat nak mereview bab majlis kawen saya aritu. ni bizi pon sempat je. bile mood dah datang. hohoho~

3 juri awam:

~misshuny~ said...

katil dida sejibik katil yg hubby hani beli untuk bilik tidur kami kat melaka..hihi...sejibik sejebon..sama la,,hubby xbeli 1 set..just beli katil n almari jer..


majlis hani kat kelantan,hani pakai katil lama jer..memang ade suara sumbang..abaikan jela...yg pnting kita bahagia kan

IMaH said...

Cantiknya katil awak!. Ala awak, biar je kata-kata orang. saya hari tupun org komen hiasan bilik pengantin saya simple sangat tapi saya buat tak pedulipun sebab citarasa saya mmg macam tu. Yang keluar duit kita bukan diaorang. Yang penting dah selamat semua hatipun bahagia kan?

cikdidasyuhada said...

hani, tau x pe.! mmg same betol la kite ni. haha. em, btol tu, jgn dgr sore sumbang x best tu.! hahaha

imah. setuju.! kalu nk ikot dorng, boleh gile kite. haha

Post a Comment