:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

arini saya rajin


yey!

arini saya rajin.

dan hasil kerajinan saya ialah 

ini


paprik udang sotong


dan ini.


puding laici berkuah


dah lame rase tak rajin MASAK gini. kalu kat koters kebanyakannye beli je lauk. sebab cam tak berbaloi nak masak untuk sorang makan. tu pon makan sekali je. masak di koters adalah sangat jarang.

then kalu balik umah in laws, besenye tolong2 mak mertua masak je. TAKDE totally masak sendiri lagi so far. hehehe. *abis la kalu mak mertua bace ni. kang tak memasal suruh masak vogue2 grand2. gulp! *

kalu kat umah umi lak, besenye wikend tu umi yang masak. tak pon saya tolong2 je. tapi rasenye dah 2,3 wikend kami tak masak sangat kat umah. so cam di atas, takde la saya TOTALLY masak sendiri. 

arini walopon tak sihat, tapi rase nak menghuruharakan dapur. so terhasil la 2 sajian tu. lain kali nak jadi rajin lagi lah. sebab memasak ni memang sebenarnya BEST. cume mood nak rajin tu je tak bape nak konsisten. agaknye kene asben ada slalu baru mood rajin tu konsisten kot. kan3? kuangkuangkuang. nak juga sebut pasal asben. ^___^

by the way, paprik dah tinggal setotek akibat di serbu beramai-ramai. puding laici berkuah tu ada lagi. adik cha saya ciap bagi thumbs up kat saya. kembang ooh. hahaha

k lah. chiaw.!

2 juri awam:

Nn said...

nyum2...nmpk sedaap. share la resepi.....!!!

p/s: apa itu koters??

cikdidasyuhada said...

koters tu kuarters. heee.. ejaan ringkas. *ni geng merosakkan bahasa. ehehe*

Post a Comment