:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

im 26!


alhamdulillah. 

i turned 26 last two days. dah tua dah sebab dah lebih suku abad. ekeke. 




well, at the age of 26 ni, saya dah capai most of the things in my wishlist.  wishlist tu yang tak rasmi sebab boleh di tambah dan di delete wishnye. tapi wish ni dah ada since sekolah lagi. simpan dalam hati dan tak pernah di rekod di ane2 sebab malu. ehehe. tapi saya revealkan sekarang sebab most of them cam dah ada yang tercapai.

wishlist tak rasmi saya berbunyi seperti di bawah :

1. nak masuk U dekat2 je
2. nak jadi doktor takpon cikgu BI.
3. masuk umo 25, nak ada keje tetap.
4. dah bergaji kene pandai manage.
5. bile dah keje, nak kete satria GTI.
6. gi jalan2 oversea. TAJ MAHAL is on the top of the list.
7. kawen paling cepat at the age of 26 and paling lambat umo 27.
8. nak kawen dengan orang dekat.
9. asben haruslah lebih tua dan lebih tinggi.
10. nak 6 anak and ada anak kembar.

10 di atas adalah wish yang saya fanatik sangat dari alam sekolah. childish and gedik gile wishes saye kan? hahah. tapi at the age of 26 ni, out of 10 tu adalah beberapa yang dah tercapai sepenuhnya dan ada yang masih dalam proses dicapai.


1. nak masuk U dekat2 je *separuh tercapai *
 diploma di kusza (15 minit dari rumah) dan degree di upm (yang ni jaoh la sikit)



2. nak jadi doktor takpon cikgu BI. *tercapai*
tak dapat jadi doktor sebab result SPM hebat sangat. tapi dapat jadi cikgu BI. ^_^



3. masuk umo 25, nak ada keje tetap. *separuh tercapai *
 25 baru keje sambilan. (kurang2 keje la jugak)


4. dah bergaji kene pandai manage. *tak tercapai sepenuhnya*
baru 2 kali dapat gaji, tengah culture shock lagi sebab tak bese dapat duit banyak. lepas ni insyaAllah leh manage.


5. bile dah keje, nak kete satria GTI. *tak tercapai*
tak dapat satria GTI sebab time dah keje ni kete tu susah di dapati. tapi dapat MYVI. kete kegilaan saya after satria GTI.

cik TAJ mase baru lepas eksiden

6. gi jalan2 oversea. TAJ MAHAL is on the top of the list sebab terpengaruh tengok cite industan.
*belom tercapai sepenuhnya*
tak tau bile dapat gi tengok taj mahal tu. takpe lah. kurang2 dah dapat cik TAJ. hahah~




7. kawen paling cepat at the age of 26 and paling lambat umo 27.*tercapai sepenuhnya*
alhamdulillah. kawen mase umor 25 tahun 7 bulan 4 hari. kalu ikot tahun dah 26 tahun. ikot bulan je belom. hehehe~



8. nak kawen dengan orang dekat. *tercapai *
dulu  nak kawen dengan orang ganu je. sebab taknak berebut balik raye. tapi dapat orang kelantan. kire ok la tu. dekat juge. 2 jam je dari umah. hehe~


9. asben haruslah lebih tua dan lebih tinggi. *tercapai sepenuhnya*
yess..!! suami saya memang lebih tua dan lebih tinggi dari saya. tua setahun je pon kire tua la kan? hihihi~



10. nak 6 anak and ada anak kembar. *belom tercapai*
masih dalam proses. lalala~

cute gile!

beday saya di 2012 ni di sambut dengan status baru. A WIFE. sangat teruja sambut dengan suami walopon sambut BERSAMA dalam fon je. haha.

tepat kol 12 malam suami saya call. angkat je tepon, "hepi beday to you..." then die gelak. ish, tak abiskan pon lagu tu. mesti sebab die malu nyanyi. haha. terus saya punya feeling tu cair meleleh. haha. sedey jugak sebenarnya mase suami call sebab die nun jaoh di bintulu, saya sengsorang kat kuarters. all i want is HIM to be right BESIDE me. tapi dah tak dapat nak wat camne. redha jela. huuu. tapi asben cakap pospon sambutan beday saya tu ke raya haji and nanti celeb same2. yey!

erm, since 2010 - 2012, saya alami banyak perubahan status.

2010 saya masih SINGLE.
2011 saya dah berTUNANG.
2012 saya adalah seorang ISTERI.

wish beday dari asben untuk kedua-dua tahun kami celeb beday saya sangat berbeza. tapi dua2 mampu buat saya senyum meleret. haha~

2011

2012

**tak tau nape bile dah jadi isteri dia, love saya tu berkurang. mesti sebab before kawen tu saya lagi gedik. hahaha. tahun depan tengok camne lak wish die. hikhikhik~

wishes hari lahir ke 26 saya cuma

semoga suami saya dapat pindah ke terengganu so kami tak lagi pjj and semoga kami akan dapat baby or babies right before saya turn 27..^__^ INSYAALLAH. 


well, that's all coretan kenangan saya bersempena im 26. thanx sebab sudi membace leret meleret coretan saya ni. for all the beautiful birthday wishes from every single of you, i THANK you so much.! ^___^

and

hahaha. true enough.!

4 juri awam:

puan.mila said...

yess, i'm 26 y/o too..hepi besday!! :D

Kikin Amer said...

Dida!!! Happy birthday! Suka entry ni! Sweetttt sgttttt ;)

Cikgu Sarah said...

happy besday kak kepada zedi.hahaha :p

cikdidasyuhada said...

mila : epi beday! beza sari dgn aku. hehehe
kikin : tq2.. :)
cikgu sarah : time kaseh kwn zedi..heee~

Post a Comment