:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

second honeymoon day 1

gedik kan main tajuk post.! hakhakhak..! second honeymoon ye? yang first pon tak di review lagi. tapi takpelah. nak review yang kedua dulu. and banyak dayS sebab kan gi lame.. hehehe~

our second honeymoon ni was at bintulu. well, sebenarnya bukan honeymoon sangat pon. i went there as to be with him time hari raya sebab die tak balik kampong. tiket berganda2 mahal kalu nak balik so we decided saya yang gi sana. 

air asia. udara asia. hahah~

hari rabu pagi still went to school. my flight to lcct was at 9.55 pm. tapi kol 6 petang dah kuor sebab nak gi makan dulu and want to be there early sebab ni first time saya naik flight dari kb. tak tau camne kaedahnye. last naik flight was 4 years ago. hahaha. then mase kat epot kb tu, my flight was delayed to 10.10 pm. kol 8.45 dah masuk balai menunggu. bile je kene tinggal dek in laws, macam2 feeling ada. first time saya travel jaoh2 gini on my own. sengsorang so rase cam INDEPENDENT gile okeh. hehe~

sampai lcct, i waited for my best fren. die dari sandakan ke terengganu. jumpe je then gi makan kat old town. saya kalu jumpe najwa tu, memang sembang tak ingat dunia la. kol 12.30 gi lepak kat surau luor sebab kat dalam sejuk. sembang lagi sampai tertido kol 2.30 am. kol 4 am terbangun and get ready. flight ke bintulu kol 6.45 am. masuk balai menunggu tu kol 5 lebih then i realized ada barang tertinggal kat surau. terpakse kuor balik and berlari2 ke sane. penat.!

muke lapo. makanan dan muke cool dating dengan bff. hahaha


dalam flight tak dapat tido sangat so the 2 hours was spent by exploring whats around. cantik gile kan awan2 ni? subhanallah. ciptaan Allah memang menakjubkan.!






i arrived at bintulu at around 9 am. after 60 hari tak jumpe suami, Allah je tau camne rasenye bile mule2 tengok die kuor dari kete. epi sangat.! and rase cam nak nangis pon ada. tapi yang pasti, mulut memang tak reti nak brenti senyum. haha. lagipon arini hari ulang tahun prkahwinan kami yang ke 5 bulan. dapat jugak bersame asben time celeb monthly enversri. tu yang sengih tak renti. huahuahua~

nampak gile muke saya muke mantuk. tapi senyum menten.

before gi breakfast, suami bawak saya lawat sekolah die. slame ni dok tengok dalam gambar je. at last dapat jugak tengok sendiri. siap tengok tempat die dalam bilik guru lagi. hehe. and i met my kosmet there, fahmi. 

his school

then we went for breakfast at refah cafe. lapar ooi.! dah la agak susah nak cari kedai halal yang buke dekat2 nak raye ni. tu yang dapat je makanan, terus makan dengan seronoknya. hahaha. at night lak, for dinner, he brought me to restoran seribu bintang. suami cakap kat sini makan lelapan la. lelapan. nama yang pelik. first time dengar and first time tengok. bile tengok camne rupenye, eksaited terus. *saya selalu je eksaited kalu bab makan. hahaha*. sedapppppp....! makan sampai boncit peyottt..!! hahaha. then g sopim kek lapis untuk di bawa balik. 




lelapan udang saya punya

lelapan kambing bakar suami punya

it was the first time i went to bintulu so excited tu sepanjang mase ada. hahaha~

ooh, lepas makan gi lepak kat tanjung batu and ada sumting yang buat saya eksaited melampau. ape die? nanti dalam entri akan datang saya cite k?

okeh. nak gi kelas. nanti hapdet day 2 plak. 

0 juri awam:

Post a Comment