:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

review #16 : majlis akad nikah


warning : entri SANGAT panjang sebab banyak gambar.


akad nikah.

date : 25.5.2012
day : friday
time : 10.30 am
place : no 26 taman desa baru tok jiring
dress theme colour : white + cream

pihak asben datang awal. kol 10 pagi dah ada kat umah saya sebab saya suruh datang on time. jurunikah saya mesej cakap kene on time sebab die kene nikahkan ramai orang aritu. 

femli saya sebok sambut rombongan asben

abah yang macho

bersiap bagi nampak lawa. hahaha

saya nebes tapi sebok dok beki tudung. huuu

nasib mase pihak asben datang, saya dah siap mekap and dah bergaya pengantin. kuikuikui.


feeling? ya Allah, memang nebes gile. tanye la kawan2 saya yang dok skali dengan saya dalam bilik tu. memang saya ke hulu ke hilir je kejenye. bukan ape, bimbang suami saya tak lepas je. almaklumlah, walopon keje cikgu, dah bese berdepan dengan ramai orang, takot juge die nebes. nikah ni bukan main2. kan2? tapi sempat jugak posing 2,3 round dengan kengkawan. hahaha~








lepas posing jurunikah sampai. bile makcik cakap jurunikah dah sampai, makin la saya nebes sampai otomatik jadi sakit perot. tapi tahan je. ekeke. ingatkan lambat la before saya di panggil kuor. rupenye bile jurunikah sampai, duduk kejap, terus saya kene kuor. 

mase kuor, jangan dok cakap la. tangan shaking ok. lagi2 sume mate tengok saya yang pelik ni. pelik sebab saya berniqab kot aritu. hehe. mate saya memang tak sempat nak tengok asben. bile duduk baru la tengok die. die pon tengok saya masa tu. terus senyum *walopon tau die tak nampak saya senyum*. just bagi semangat YOU CAN DO IT dari jaoh. ekeke~

sumpah sangat nebes time nih.!

mule2 sesi sign segala surat by pengantin, wali dan saksi. then terpakse sign skali ag sebab jurunikah tu tersalah suruh sign kat tempat org lain punye. nasib la orang tu.huahuahua


saya sign borang

dia sign borang

abah serahkan wakil wali pada jurunikah

saksi pertama pihak saya

saksi kedua pihak saya


saksi pertama pihak asben 

saksi kedua pihak asben



THEN


aku terima nikahnya nurul syuhada binti din dengan ...........

alhamdulillah. 

dengan SEKALI lafaz, saya, NURUL SYUHADA BINTI DIN, telah SAH menjadi ISTERI kepada MOHD AFIQ RUZME BIN SUPI. ALHAMDULILLAH.


doakan keberkatan perkahwinan kami

walopon saya bajet saya taknak nangis, tapi time saya dengar jurunikah tu kate SAH je, terus air mate mengalir dengan sendirinya. rase cam tak percaya dah jadi bini orang. heee~


touching

majlis akad saya simple dan sekejap je. takde leret2 khutbah by jurunikah. saya rase sebab die nak kejo mase. time nak nikahkan tu, die tanye2 la asben saya. asben jawab slow je. nebes sangat gamaknya. then jurunikah kate "nape la slow sangat. cikgu bukan kene cakap kuat ke?". terus lepas tu asben saya cakap kuat. haha. saya tak pakai mikrofon kat umah saya sebab asben taknak. die kate nanti die nebes melampau kalu pakai mikrofon.

lepas dah setel akad nikah tu, lepas dah sah, saya tengok asben saya. baru la nampak die hembus nafas lega lagi. baru lah nampak die senyum. nampak sangat before nikah tu tak bernafas leklok and tak sempat senyum. nebes sangat lettew. haha. 

pandangan pertama suami pada saya setelah SAH. macam garang je. hahaha

then ada sesi membatalkan air sembahyang. 


salam first setelah sah. asben kate tangan saye sejuk.
of coz la. nebes tak ilang lagi. pegang tangan die pon shaking. heeee~


yeyeyeye.! saya dapat gelang! :)

cincin untuk asben


cius syahdu sangat mase asben cium dahi.
monolog sendirian jap kate dah jadi bini orang dah aku. UNBELIEVABLE..! 

eden kayo! hahaha~

mase salam dengan umi pon syahdu. lagi2 bile umi cakap kat asben, "jaga anak umi baik2". abah saya plak cool je. ma and abah asben sengih je. suke dapat menantu lawa cam saya kot. miahaha. *prasan*. then ada la sesi gambar bergambar.

salam abah mintak ampun

salam umi mintak maaf

salam ma mintak restu

salam abah mintak berkat

menitik airmate mase dengar pesan umi kat asben


with the parents

with my femli


femli in laws

2 femliS are now 1
ALHAMDULILLAH. majlis went so well. dah sah, dah halal. so leh la bergedik-gedikan dengan asben. hohohoho~

bajet hot. hahaha

sapu debu

tengok ape ntah tu. 

click.!

ecehcehceh. gedik.!

saling bersandar

yes.! kami dah kawen!

with my kazen

kesayangan hamba

posing katenye. hahaha

suami isteri ke syurga. insyaAllah

tadaaaaaa...! boleh pegang tangan dah. hehe

 update entri majlis akad nikah tepat on anniversri ke 8 bulan kawen. betapa lamenye di simpan cite ni. hahaha.


** tak puas hati dengan video kawen. tak dengar sore. sobsobsob. pengantin bajet camni lah. wuwuwuw~

0 juri awam:

Post a Comment