:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

review #17 : majlis sanding


warning : entri SANGAT panjang sebab banyak gambar.



sanding

date : 26.05.2012
day : saturday
time : 1.30 pm
place : no 26, taman desa baru. tok jiring
dress theme colour : shocking pink

sanding was done a day after akad nikah. lepas akad nikah saya tak bagi asben balik sebab abah saya dah sewakan homestay untuk femli in laws tapi sume nak balik. tinggal asben and adik ipar je sorang kat situ. 

pagi ari sanding tu saya hura hara lagi angkut barang depan umah. pengantin sendiri angkut sebab orang lain pon bizi. sebok dok angkut2 barang sampai kene tegur dengan jiran sebelah suruh gi pakai lawa2. hahaha.  ada jugak kawan and makcik sorang dua datang waktu pagi. siap ada yang datang mase saya belom bersiap lagi. hahaha~


pengantin masih bertshirt bersuor panjang.

saya bersiap pakai baju nikah saya je.


dengan ja


dengan ja dan adik sya saya


dengan cik ngah, abe and rayyan

saya janji dengan kak wanie mekap lepas zohor. sebab nak sanding kol 2.30 camtu. tapi dalam kol 11 kak wanie call tanye boleh tak di awalkan proses mekap tu sebab die kene berkejo ke tempat lain. at first saya taknak la. sebab dah plan leklok kan. bajetnye nak mekap lepas sembahyang zohor. lepas jek cakap dengan kak wanie, asben call tanye boleh tak rombongan die nak datang awal sebab dorang nanti nak kene berkejo balik ke kelantan lak. taknak balik lewat sangat. erm, dah alang2 asben mintak awalkan, saya pon call la bagitau kak wanie suruh datang je. call OP skali. nasib OP kat bandar ganu dah mase tu. dekat sikit dengan umah. kelam kabut OP dengan bininye. heee~

kak wanie start mekap kol 12.00. campur proses bersiap tu sampai kol 1. 

dabel chin. ooh..!

suke sangat.!

almost done

di pakaikan veil

tambah bedak lagi

betolkan veil

tambah mascara kasi lentik
lentik lagiiiii

pakai tiara. queen katenye. ngehehe

akhirnye siap.! saya dan kak wanie.

lepas mekap dan bersiap, sempat jugak la bergambo bergedik kejap dengan few kawan yang datang.


cikgu smk tengku bariah

with kak lah, cikgu sk bukit tok beng

with haneem and sara. kawan diploma


with heri. my bff at upm

ustazah wan saba dan ticer salmi. my former ticers

bff peneman dari awal ke akhir majlis
posing dulu

menggedix.!

 mekap tak sempat nak sebati dengan muke, pihak asben dah sampai. memang saya rase at first tu, muke cam hantu. memang nampak sangat tebal sampai umi tegur nampak sangat kontra kulit saya dengan asben. huuu. tapi dah nak wat camne.  terpakse. huuu~ and bile pihak asben datang, saya kene gi sambut dorang kat depan pagar umah. malunye mase tu sebab ramai tetamu yang berkumpul dok tengok. segan.! hehe.


pengantin eksaited.!

salam asben

sambut asben

lepas tu masuk dalam umah. ada acara bersanding dan tepung tawar. start dengan ayah ki saya, abah dan umi saya, sepupu sepapat saya, pakcik makcik saya, abah ma asben dan pakcik makcik asben.
























MC saya mase tu pakcik saya, sumi dan kazen saya, eju. dorang tu MC yang tak di bajet. takde dalam list pon tapi tetibe pagi tu ada. haha. masey sumi and eju.





dah ciap tepung tawar, ada makan beradap. mase tu punye lah susah nak panggil abah umi makan skali. dorang dok sebok layan tetamu. tapi saya tarik gak dorang ajak makan dulu sebab tau dorang tak sempat makan. em, aritu tetibe saya makan sangat sikit. kenyang sebab dah dapat laki kot. hahaha~










lepas siap makan ada sesi potong kek. 








lepas tu sesi bergambar dalam bilik. 






majlis sanding saya tamat dalam kol 4 sebab saya stop nak gi sembahyang zohor. erm, ramai kawan2 yang datang tapi saya tak sempat pon bergambor dengan dorang kat pelamin. tak tau lah bizi ape sangat time tu. mintak ampunnn sume. then ada jugak bekas anak2 murid saya datang. 


bebudak smk tengku bariah



** thanx sume sebab memeriahkan majlis sanding saya.! mintak ampun jugak sebab tak terlayan. huuu.


0 juri awam:

Post a Comment