:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

review #20: bertandang


warning : entri SANGAT panjang sebab banyak gambar


bertandang

date: 28.05.2012
day : monday
busana : butik perkahwinan irdina
dress theme colour : putih
warna tema rumah asben : gold
OP :  the prime capture

untuk majlis bertandang ni, 10 buah kete datang anto saya ke umah asben. sume makcik pakcik sepupu sepapat dan juga kawan baik saya, yana. saya gerak awal dari ganu dengan asben sebab nak gi lapor diri kat sekolah dulu. then gi mekap. asben tinggalkan saya kat mekap sebab die nak balik bersiap. lepas mekap adik ipar saya amik and tinggalkan kat homestay yang bapak mertua saya sewakan. tunggu femli saya datang dulu baru gerak.


dengan umi dan makcik2 belah umi

some of the family members

with my familia

best fren yang turut datang hantar saya ke umah mertua

orang kuat majlis saya. my maksu

saya and femli bertandang ke umah asben dalam kol 1.00 tengah hari la lebih kurang. tengah panas gile. memang berpeluh sampai ke kaki. haha.


panas ooi panas



ye suami. saya datang!

suami saya yang macho. ekeke~

setia menanti

bile dah jumpe kene la salam dulu. isteri solehah kan. hehe

bergambo depan gerbang dulu

 kat umah asben takde pelamin. asben saya taknak pelamin. kalu ikot nafsu, ada la jugak frust sikit sebab saya bajet nak mini pelamin. hehe. tapi bile tengok hiasan bilik tido, wow!. grandnye..!! memang hiasan bilik tido tu sangat vogue gile. so takde pelamin pon no hal je saya. heee~

with tetamu yang hadir

with my umi

with our parents

dengan budak suke bergambo

kami and adik sya

dengan femli kazen asben

2 adik iparS


untuk makan beradap pon grand juge. takde la simple cam kat umah saya. ada macam2 makanan. nyum!


excited tengok makanan? hahaha






nyohor.!

suami soleh. aamiin~




kami makan dulu. 
kejam sungguh suami saya. huahuahua~

lepas makan ada sesi bergambo dalam bilik pengantin.
*sumpah segan and kekok time ni tu posingnye pelik je*












dalam gambar sume nampak hepi. memang la hepi sebab pengantin baru kan. ngehehe~

TAPI

time femli members saya tu nak balik, tetibe je saya rase sebak. wuuu. sumpah menitik air mate mase tu. lagi2 time salam dengan abah and abah cakap, " dok leklok kat sini. dah jadi menantu orang ni, perangai tu kene jage sikit ". gile sebak wei..! sume orang gelak tengok saya nangis. ciap kene kate manje lagi. yela. saya memang manje. tapi sikit je. tu pon sebab dah lame tak berpisah dengan femli. time salam dengan umi plak, tak sedey langsung. sebabnye umi cakap, "dok jela sini. takyah balik dah la pasni ye?" pahtu gelak keji gile. cesss! tak menghargai anak langsung. ekeke. tapi umi saye memang suke bergurau gitu. so tak amik hati pon. weee~





makcik2 saya pon pesan jage diri leklok. sayu oo tengok sorang demi sorang balik and tinggal saya. rase cam nak ikot je dorang. tapi sayang pulak nak tinggal suami.! miahaha. gatal..!

babai korang.!





majlis bertandang kat kelantan lain sikit sebab sampai malam pon tetamu gi lagi. penat gile..! so proses membasuh piuk kuali belanga sume tu pospon ke ari keesokkan sebab badan dah letih gile.!

** ALHAMDULILLAH. majlis bertandang went well.



0 juri awam:

Post a Comment