:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

banjir


post related to the current situation.


kat besut ni tengah banjir. sebab last few days hujan lebat gile and tak berhenti-henti. semalam dah tak hujan tapi still banjir sebab air tak sempat surut kot. pagi tadi meredah laluan kat masjid hadhari besut to go to school. rase cam nak nangis sebab kene redah sengsorang and air dikire agak dalam. tadi tu sebab tak sempat nak buat u-turn. kalu tak memang tak rajin and tak baik hati pon nak gi sekolah. hahaha.





tapi sebab dah redah, so gi jugak la. sampai jek kat sekolah, cikgu yang datang lebih kurag 15 orang je. out of 40 tu. sume stuck dengan banjir. and oleh sebab ramai cikgu takde, budak2 di kumpul kat dewan terbuka and dengar ceramah by kaunselor, pengetua and cikgu disiplin. 


me?? what am i doing??


tadi sempat la sediakan bahan untuk budak. bahan esok and ahad. eh, omaigod..!! lupe la nak offkan printer tu.! *time tulis entri ni baru teringat pasal printer*. sume ni gara2 nak cepat balik la. k.ma, k.su, jangan marah please. i nerbes sangat pasal banjir tadi. wuwuwu. 


jadual bertugas pengawas pon dah siap until april. buku rekod pon done. ada guna jugak la saya gi sekolah harini walopon dalam hati berdebar and otak asyik pikir pasal banjir je kan? hehehe. 


then tengok syairah latih budak speech choir. unbelieveable.! they improve so much. bangga lak tengok semangat dorang tadi. in sha Allah lepas ni makin bagus. berusaha.! hehehe




lepas budak2 habis berlatih, terus meluru balik sebab takot stuck dalam banjir. tu pon terpakse patah balik and lalu jalan lain sebab ada jalan yang saya biasa lalu tu takleh lalu. scary betol.! phew.!


alhamdulillah berjaya sampai rumah dengan selamat. tapi punch card saya merah dan bertindan dengan masa yang datang pagi tadi. sume ni gara2 banjir la ni. jom salahkan banjir.! hahaha. eh, tak baik la syuhada.! astagfirullahalazim.


** pat few times on my own back sebab berjaya meredah banjir even bersendirian. hubby said he's proud of me. well, kan independent wife ni. jadi haruslah buat2 berani kan hubby? hahaha. 


2 juri awam:

My Life's Journey said...

Sedih umi dgr citer psl bnjir ni..hrp dear ulang alik ke tmpt krj tak stuck ..take care a dear

Cikdida Syuhada said...

thanx umi. harapnye gitu jugak. takot.. heeee

Post a Comment