:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

siput sedut



arini saya nak bercerita pasal siput sedut.


sebabnye for lunch tadi saya dan asben makan ni.


siput sedut semangkuk with ulam2 with ikan bakar 2 ekor

ni kali ke 2 saya makan siput sedut. dulu saya makan dengan asben and in laws. kat kedai same gak. kat besut tapi saya lupe ape name kedai tu. yang pasti kedai tu memang glamer dengan menu siput sedut ni. waktu lunch memang penuh gile la orang.


mase mule2 diperkenalkan dengan siput sedut ni, bapak mertua saya siap ajar lagi care2 menyedut siput tu sume. sedut juge la kite ni. kalu sedut dan dapat hasil, excited je. kalu sedut tapi siput tak kuor, mak aiihhh.. geram lak rase!


cam tadi. makan dengan asben je. die memang semangat je dok menyedut siput. saya ni dok sedut2 tapi siput tu tak kuor2. last2 saya guna pencungkil gigi yang orang kedai tu sediakan. mane2 siput yang taknak kuor bile saya sedut tu, saya cucuk dengan pencungkil tu then sedut balik. ekstrem gile makan siput sedut ni. asben memang kate saya makan dengan penuh semangat. yela. dah tu dok sedut die takmo kuor, tu la caranye. hohoho


dalam entri ni sebenarnye nak gitau bahawa selame 26 tahun saya idop, ni la baru saya makan makanan gini. kalu orang ganu yang bese makan bende ni, mesti die kate gini kat saya.
"darak ngat mung.! bende gini dop rajing makang. komang spana ngo mung."
hadowww, nok wat gane. memang dop rajin wei.! hahaha


lepas saya kawen dengan asben lah saya kenal makanan2 eksotik gini. haha. eksotik tu. sebabnye kat umah saya takde makan bende2 gini sebab abah tak makan. tapi since kawen, siput sedut saya makan, ikan sepat ikan puyu saya makan, itik gulai and itik goreng pon saya makan. boleh dikatekan sume bende la saya makan sejak kawen ni. sebab tu la badan pon macam belon dah sekarang. hahaha.


**thanx to asben and in laws sebab kenalkan saya dengan makanan2 unik begini. hehehe





4 juri awam:

LeNsA said...

belon...hahahaha

cikdidasyuhada said...

Belon itu cute ape. Hahaha. Tetibeee..

LeNsA said...

belon bhasa swk is kapal terbang,ehehe..btw..try la nnti umai plak^^

cikdidasyuhada said...

Adakah mau bndingkan i dgn kapal terbang? Warghhhh! Perumpamaan yg x leh d trime tu. Hahahah. Dah try umai dulu. Mase g sabah. Ekekeke

Post a Comment