:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

VACATION : vietnam ondaway and day 1.


warning : entri SANGAT panjang sebab banyak gambar


bulan november tahun lepas kami sekeluarga gi vietnam. abah, umi, saya, hubby, dan adik saya 4 orang. kami gi from 14.11.12 to 19.11.12. beli tiket air asia je. gi balik harga tiket tu dalam rm500 per person. gi sendiri bukan ikot pakej. sume urusan tiket dan hotel hubby saya yng uruskan. nak gi vietnam ni, hubby punye idea la. alhamdulillah terlaksana jugak plan saya nak gi jenjalan oversea. ekeke. so, here's our story.


13.11.2012
kami sekeluarga gi stay kat kl dulu sebab kang nak gi on the day tu takot rushing. so kat sane kami stay kat mardi serdang. dari terengganu gerak pagi dan sampai kat mardi petang dah. memang tak kuor gi mane2 except beli makanan sebab penat sangat.






14.11.2012 
flight ke vietnam kol 7 petang so kami gi lcct around kol 3. sebab taknak la lambat and kelam kabut. kereta2 kami adik ipar saya bawak balik upm. 




lame jugak tunggu nak naik flight. so kami habiskan mase dengan lepak kat food court lcct tu.















budak jakun naik flight. 

the view from the plane. 







duit kami dah tukar kat lcct. duit vietnam dalam dong. 100,000 dong = rm18. then tukar jugak duit dolar. duit ringgit pon bawak. prepare nak shopping. ehehehe.







kami sampai di vietnam international airport around kol 9 waktu malaysia. perjalanan dari malaysia ke vietnam makan masa lebih kurang 2 jam je plus minus.







because vietnam is one hour late than malaysia, we had a slight misunderstood with encik aziz, the guy yang hubby saya contact to pick up us. dia ingat kami sampai kol 9 waktu vietnam. so terpakse lah kami menunggu seketika. hehehe. kami contact dia guna sim card vietnam yang harganya 100 000 dong satu. lebih kurang rm18 satu. kami beli dua. satu untuk umi satu hubby guna. senang nak contact.




sementara tunggu, posing dulu seround. 








then gi hotel. macam culture shock bile tengok hotel and the surronding at first. it was located at a market. bau ikan memang menusuk hidung gile. huuu. at first nyesal jugak sewa kat otel tu sebab surrounding gitu tapi bile tengok bilik die, perghhh..! cantik gile.! walopon surrounding tak lawa, yang penting bilik selesa. lagipon kat bilik tu nak tido je lepas jenjalan. kami sewa 2 bilik. satu umi abah and adik2. satu agi saya dan hubby la. hehehe.







then makan makanan yg di oder dengan encik aziz. makan nasi goreng kampung 8 and air kopi vietnam 2 with milo ais 5. tau bape harga? 1 juta dong. around rm180. terbeliak jap mate abah tengok bil. hahaha.


then tido sebab penat gile. cite day 2 nanti saya sambung dalam entri lain. in sha Allah. hehehe


** mood mereview vacation sudah datang. vacation plus honeymoon. yuuhuuuu...!!



0 juri awam:

Post a Comment