:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

undi mengundi



macam sume orang tau. sekarang tengah HOT pasal mengundi. kempen penuh tv. penuh paper. bendera penuh kawasan tak kire di mana2.


undi mengundi ni sebenarnye pada saya ada baik ada buruknya.


yang baik.

1. 5 tahun skali je boleh tengok seluruh malaysia penuh dengan hiasan bendera.
2. 5 tahun skali je boleh tengok rakyat malaysia tunjuk kekreatifan melampau.






tapi yang buruknye.

1. it break up the relationship antara family members, relatives, friends, neighbours and also the nation itself.
2. banyak sangat sesi provokasi yang gune perkataan teruk2. hina menghina. keji mengkeji macam adat dah bende tu. 


 saya tak kisah pon anda nak undi parti mana. its your choice. but being so fanatic about it sampai memudaratkan kesejahteraan orang lain, itu sangat tak patut.


i might b not the right peson to talk about all these as my knowledge in politics sangat la ciput. but this is only my 2 cents as malaysian yang rase tak suke dengan sikap kutuk mengutuk tu. Walopon berbeza pandangan, berbeza ideologi dan berbeza parti, berbaiklah sebab at the end nanti, tak mustahil kite akan bekerjasama and memerlukan
mereka2 yang berbeza dari kite itu, tidak kiralah dari parti mana sekalipon.


so malaysians, be wise in choosing your words to say something. jangan di provoke suasana yang sediakala panas ini. sekian.


Gambo2 di atas adalah hasil cilokan dari fb kawan2 saya, encik hanif karim dan puan noorhafizah musa serta gambar yang saya sendiri capture. Gambo2 itu menjadi pilihan saya sebab saya rase gambo2 tu tunjuk betapa kreatifnya rakyat malaysia dan betapa meriahnya suasana pilihan raya di malaysia ni. Tapi saya mohon jangan di salah ertikan entri saya ini dengan menyatakan saya hanya menyokong satu parti dan mengkeji parti yang lain. TIDAK SAMA SEKALI.!! Saya tak sempat nak snap gambo kreatif dari parti lain sebab tak banyak saya jumpe. Sekian.


**  and ooh, ini kali kedua saya mengundi. hahaha. saje je nak gitau. bye.!


0 juri awam:

Post a Comment