:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

belom rezeki kami




25.6.13 = 13 bulan kawen.

dah lebih setahun kawen. alhamdulillah. 




tapi masih lagi pjj. semalam dapat tau result tukar hubby. dan as expected, hubby tak dapat tukar lagi. sobsobsobsob.


hubby memang tak apply tukar ke terengganu or kelantan sebab dah tau susah nak masuk. but still, belom rezeki kami untuk tinggal dekat, tinggal setanah di semenanjung ni. dan masih bukan rezeki saya untuk berkhidmat pada suami sepenuhnye. wuuuuuuu.


hubby tido awal semalam. at first, i thought its because dia letih sangat sebab ada latihan hoki petang tu. saya pulak kuor berjoli dengan kawan2 saya semalam. tapi mase saya nak tido tu, online fesbuk jap. and ada tengok status kawan2 bab pindah2 ni. then i knew, mesti hubby tido awal sebab frust tak dapat tukar. kalu dapat, mesti die dah awal2 lagi gitau saya. huuu.


feeling?

tipu la kalu saya kate saya takde rase pape. semalam sampai takleh tido sebab rase frust tu. sampai termimpi2 hubby dapat tukar. *memang in my dream betol lah. huuu*. sedey sangat. walopon before ni asik cakap kat hubby yang saya tak berapa berharap dia dapat tukar, sebab tau sangat susah nak dapat, tapi bila hari keputusan keluar, tereffect jugak hati saya ni. tak mampu di bendung. hukhukhuk.


tadi, pagi2 lagi saya mesej tanye hubby. *takleh tahan diri punye pasal. haha*. hubby cakap memang takleh tukar. dia frust sebab tu tido awal. *see, i know my hubby. hehe*. sedey tau. emosi terus rase tak stabil sampai rasa takde mood nak gi sekolah. dah la cuaca pon cam paham saya tengah sedey. semalam hujan lebat gile. harini lak mendung semacam je. then, masuk2 kete, onkan radio, kuor lagu jamal abdillah and francesca peter, kehebatan cinta tu. adoi, tacing betol lah lirik die.! macam kena2 je dengan situasi saya ni. huaaaaaaaaaaaaaaaaa...!!


erm, macam2 saya pikir bile hubby tak dapat tukar ni. yang utamanya, 


"sampai bila kami nak hidup berjauhan gini?"


since kenal hubby sampai dah tunang sampai dah kawen sampai dah nak dapat anak, still lagi PJJ. ntah bile ntah baru dapat dok sebumbung. sobsobsob.


kadang2, rase cam tak puas hati sangat bile dapat tau ada kawan2 hubby yang lagi kejap tempoh mengajar kat sane tapi dah dapat tukar. kalu yang ada reason kukuh tu takpelah. ini yang single mingle pon dapat tukar, rasa macam sangat tak fair. memang emo lah kalu cakap bab ni dengan hubby. terus rasa nak marah. 

tapi

nak marah kat sape?


kpm?
jpn?
ppd?
or
pengetua?


which at last, buat saya rasa berdosa sangat2. sebab saya sedar, kalu saya tak puas hati, nak marah pasal ni, sebenarnye saya tak puas hati and nak marah kat ALLAH la kan? because this happened as what HE planned for us. YA ALLAH, teruknya saya ni.! *insaf*


by the way, harini memang mood saya agak lain sikit. masuk kelas pon rasa moody semacam je. dah la bengang dengan budak2 yang tak siapkan keje. rasa nak ngamuk je. tapi i tried to control it and be professional. *eceh, bajet la ayat.!*. dan sekarang saya cuba mempositifkan diri sendiri dan harap anakanda saya pon akan kurang terpengaruh dengan emosi ntah pape saya tadi. haha. saya pikir, ada sebab kenapa ALLAH masih jauhkan hubby dengan saya.


mungkin bila jauh dan jarang jumpa ni,


 hubby sayang saya lebih lagi. 
hubby asik rindu saya je. 
*saya ni memang dah sayang dan rindu sangat kat die. haha*

mungkin jugak 

ALLAH nak saya jadi lebih tabah lebih kuat untuk handle hidup sorang2 yang jaoh dari hubby ni.
ALLAH nak saya lebih berdikari dan kurang manje. *ehhh, bile lak saya manje??*
mungkin ALLAH jauhkan kami sekarang sebab bile jumpe, hubby mesti asik nak bertempek dengan saya. *macam mustahil sebab selalunye saya yang bertempek kat die. agaga*


dan paling penting,


mungkin ALLAH nak kami kurang gadoh kot. hahaha.
*tapi since peknen ni, dah tak gadoh. itu yang rindu nak gadoh tu. muehehe*


takpelah. in sha Allah saya akan cuba mempositifkan kepala hotak saya supaya tak rasa sedey sangat. ada hikmahnye la tu hubby tak dapat tukar lagi. cuma hikmah tu belom lagi saya nampak. one day in sha Allah akan terreveal la everything. belom rezeki kita la ni kan? ALLAH knows best for us. maka kene tetap yakin dan percaya apa yang jadi adalah yang terbaik.


so, sementara nak tunggu terrevealnye hikmah PJJ kami ni, saya akan cuba untuk terus bersabar.

BERTABAH..!!


lagipon, mase makan dengan geng2 sekolah saya tadi, kerani saya cakap die dah 7 tahun PJJ dengan hubby dia. dia dok besut. hubby dok mentakab. saya plak macam, ooh, 7 tahun?? saya baru setahun. ada lagi 6 tahun beza. kirenye berbanding dengan dia, saya ni taklah tabah mane. sebab tu gamaknye hubby selalu cakap kat saya, 


"kita kene tengok orang yang keadaannya lagi teruk dari kita supaya kita rasa kita ni sebenarnya bertuah. supaya kita rasa positif selalu".


erm, yelah hubby. saya ikot cakap awak. wuwuwu.


ehemmmmm,


to dear hubby, 
no matter how far you are from me, the fact is, you are here, in my heart. always and forever. awak jauh ke awak dekat ke, saya tetap sayang awak sorang. tapi eh, lepas ni dah kene divide dengan anakanda la ye? ekeke. in sha Allah one day nanti akan ada rezki kite nak duduk setanah, sebumbung. buat sementara waktu ni, terpakse la awak habiskan duit beli tiket belon yang riban2 tu. dan terpakselah saya buat2 tak meroyan rindu kat awak. haha. pasal saya, awak jangan la bimbang. walopon saya selalu susahkan hati awak bab PJJ ni, tapi in sha Allah saya boleh jaga diri saya dan anakanda awak ni. kami baik2 aje kat sini. so awak pon kene baik2 aje kat sane. nanti cuti panjang2, kite jumpe. ^___^


oleh sebab tadi tertacing dengan jamal abdillah dan francesca peter, maka meh la kite layan lagu dorang ni. menci i dengar lirik lagu uoollss ni tau.!




**kejap aje feeling tacing2 ni. lepas ni in sha Allah saya ok balik ye hubby. sowi susahkan hati awak pasal ni.

5 juri awam:

erin moshimoshi said...

dida sabar ye dida .. nanti baby dah keluar ttry lagi mohon pertukaran .. mcm kawan erin buat ..

alhamdulillah ade rezeki dia ..
mcm sekarang memang sukar sikit

Norhazrina Abdul Hamid said...

xpe dida nti rzki anak mane tau kan..tb2 dpt tranfer..sabar ye :)

Cikdida Syuhada said...

Sdg cube bersabar. Arap2 one day nnt akan ada rezki hubby blk tkr sini. Doakan kami..:-)

IMaH said...

Sabar ye awak. ADa hikmah semua ni. Kita hanya mampu berusaha & berdoa selebihnya Allah yang tentukan. Ada hikmahnya semua ni. Selalu fikir positif. saya pun dulu PJJ since time berkawan, bercinta, bertunang sampaila dah kawen. Tapi rezeki untuk duduk sebumbung tu ada, mcm tu jugak rezeki lain2 yg Allah bg tanpa kita minta. cuma rezeki anak tu belum. ada lebih dan kurangnya. In Sha Allah...ada peluang duduk sama2 nanti. Perancangan Allah tu sebaiknya. Lepas ni leh try lagi. Mintak2 dapat =)

Cikdida Syuhada said...

tula.rezki masing2 kan imah. ada org rezki kot situ, org lain lak rezki kot lain. tp in sha Allah sume terbaik utk kite. :)

Post a Comment