:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

saya dah ada biras.!


warning : entri SANGAT panjang sebab banyak gambar.


yeahhhhhhhhhh...!! saya dah ada biras sebabnye cuti sekolah baru2 ni adik ipar saya kawen.  BIRAS ye. BUKAN beras. haha.


akad was on malam may 31st, lepas isyak.


some of the photos on akad night. 

pengantin b4 bertolak

abang long and kak ipar pengantin tumpang posing.

pengantin laki b4 akad

pengantin pempuan b4 akad

dah sah dah.

okeh. boleh pegang2. hehe

kononnye berposing. hahaha

pengantin yang masih malu2.

eh, tertumpang posing lagi. 

ma abah and pengantin

abang long and kak long with pengantin


sanding or berarak ke rumah pengantin perempuan was on june 1st, around kol 3 pm. dan2 je kami sampai machang tu, hujan turun la plak. 



vogue gitewww mak mertua i. hehe

tolong makcik2 pacakkan telur di pulut kuning

the pengantin


gambar kami dengan pengantin wajib la ada. 



bagi ucapan. bukan nyanyi ye.

pengantin

penunggu2 pengantin


then bertandang or menyambut menantu belah kami was on june 3rd, lepas zohor.

oleh sebab belah hubby ni tak pakai katering, maka femli members, makcik2, pakcik2, sanak sedara dan jiran tetangga hubby bergotong royong la memasak. saya pon join sama. dari proses sedia bahan2 sampai memasak. tapi ada jugak kengkadang tu jadi penonton je bile sakit pinggang menyerang. wuuu. saya suka suasana gotong royong gitu. rasa cam hidup dalam suasana kampung yang sangat harmoni. lagi pulak, zaman sekarang ni susah nak jumpe keadaan di mana ahli keluarga sanak saudara jiran tetangga sama2 buat keje untuk majlis kahwin. ramai yang pakai khidmat katering je sekarang ni.


ni antara gambar yang sempat di snap sepanjang proses penyediaan bahan masakan dan masak memasak.


adik ipar saya. tokey bawang. kuikuikui










dan ni antara gambar hari menyambut menantu tu.

kebas dr pesbuk OP Nik Qadri

kebas dr henpon hubby

kebas dr pesbuk OP  Nik Qadri lagi

kebas dari henpon sendiri.
*pengantin tak makan mane dah tu. kene sengih je kejenye kan. hehe*

4 anak jantan cikgu pi and kak yah.
*muke tak same langsung kan?*

dari angle lain lak.
*yang baju batik hujung skali degan baju kuning dah tak available. lagi 2 tu masih free*

2 anak dara dan 2 menantu cikgu pi dan kak yah
*kalu lawan dorang dalam pertandingan sape paling slim, memang awal2 lagi la saya kalah. wuwuwu* 

gambar menyambut menantu tak banyak sangat sebab lupe nak transfer dari kamera hubby before hubby balik bintulu haritu.


sekarang ni, kat umah mertua saya dah ada same adil jumlah adam dan hawa. 5 lelaki dan 5 perempuan. tunggu adik2 ipar yang laki tu kawen nanti, boleh la menambahkan bilangan kaum hawa lagi. so apak dan piji, cepat2 bawakkan i biras lagi ye. nak meluaskan kuasa wanita di rumah ma ni. hahaha.


**to pengantin, ayie dan naqiah, semoga rumah tangga yang di bina berkekalan ke syurga dan di penuhi barakah.  aamiin. selamat berPJJ cam kak and abang long jugak. hahaha. dan cepat2 proses cucu no 2 ke ma abah. miahahaha.


0 juri awam:

Post a Comment