:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

anakanda ni.!



selamat pagi.!

pagi ni mood saya tak bape elok sikit. awal2 pagi dah bermood risau. sebabnye pagi ni anakanda saya diam je. takde kicking macam bese. besenye kalu saya bangun ke tido ke, rasa je dia kick walopon just tiny2 kicks.  

tapi pagi tadi,

gosok perot dia diam.
sembang dengan dia pon dia diam.
mengiring pon dia still diam sedangkan besenya kalu saya mengiring je, memang cepat and kuat aje rase dia kick.

nape diam je nih anakanda? bonda bimbang nih.!

memang gelabah habis la saya tadi. rasa cam nak nangis je. otak dah macam2 pikir. siap cakap kat anakanda suruh dia menendang2. tendang kuat2 pon takpe asalkan saya boleh rasa. dah la hari jumaat most of clinics kat terengganu ni tutup. makin la saya nebes.!


lagi pulak, semalam saya mimpi saya dah bersalin and anak saya meninggal. 
ooh, takotnye.!

mesej gitau hubby. hubby siap suruh saya gi berbuka pose. kotnye bile dapat makanan baru nak respon. tapi sayang la plak rasa nak  berbuka. and hubby cakap saya mimpi bukan2 tu sebab semalam penat sangat drive dari besut ke umah umi. tapi semalam saya dah tido awal. kire dah cukup rest la. 

but still anakanda saya diam je. 

last2nye, saya buat aksi extreme sikit. 

 meniarap. 
*besenye anakanda saya ni tak suka di himpit. kalu kene himpit je mesti dia bagi respon lebih*


mula2 meniarap anakanda diam jugak. tunggu dalam 2,3 minit, aaaaaaaa.. baru lah rasa ada tiny2 kicks dari dia. anakanda ni.!! memang buat bonda susah hati betol. saya meniarap lagi. baru la rasa kuat kicking dia tu. terus ubah posisi tido terlentang and monitor kicking dia. alhamdulillah ada dan kuat sangat. 


tadi lepas dia dah start kicking, saya gi cite kat umi. then umi suruh baring and rasa perot saya. umi cakap ada ni. tido kot tadi. and umi cakap anakanda saya macam dah 25 weeks sedangkan baru nak masuk 22 weeks. anakanda banyak dok belah kiri. umi cakap kalu baby banyak dok belah kiri besenye baby girl. tak tau la tu. saya tak kisah je boy ke girl. asal anakanda saya sihat sejahtera. 


 leganyeeeeeee bila rasa anakanda kick. sampai la saya dok tulis entri ni, dia still kicking. 
*protes bonda ganggu dia tadi gamaknye. hehe*


papepon, memang la anakanda berjaya buat bonda rase bimbang, risau, stress, tensen and nak nangis bila buat perangai diam gitu. rasa cam teros nak gi beli mesin scan perot tu and scan anakanda hari2. 
*bajet kaya*


 so anakanda, for now, jangan jadi pendiam cam daddy ye sayang. tendang je kuat2. bonda tak kisah pon kene tendang dengan anakanda. bonda lagi suka ada la. ingat tau. jangan buat bonda bimbang lagi ye?


tak sabo tunggu anakanda menendang sampai nampak tapak kaki gini. hehehe

**pheww..!! memang pagi yang merisaukan la harini. lepas ni kalu anakanda diam lagi, kene meniarap lagi la. wuuu.







4 juri awam:

Wahnan Asliyam said...

hope everything berjalan lancar..amin..^_^

Cikdida Syuhada said...

Aamiin.. Arapnye gitu jgk..

IMaH said...

Mujur xde apa2. Alhamdulillah..take care ya. semoga semuanya selamat & dipermudahkan =)

Cikdida Syuhada said...

aamiin. tq imah..:)

Post a Comment