:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

baby cot or playpen?




since dah mula menservey barangan anakanda ni, mula la tercari2 dan membaca2 info bab playpen and baby cot. *gaya teruja giteew!*


ok. niat di hati memang la berkenan kat baby cot. design lawa. kukuh sebab di buat dari kayu. tapi baby coat ni most of them besar la. if nak letak dalam bilik kat umah umi tu, memang tersangat makan ruang coz my room kecik je. and once di pasang, susah sikit nak buke balik. and lagi pula, bila baby dah besar, dah pandai golek2 and membuas, kalu pakai baby cot, kang terhantuk, lebam sana lebam sini pulak. 


Baby cot mosquito net 25022
baby cot mosquitto net from http://www.mydear.com.my


kalu playpen pulak, harga pon agak affordable la. walopon tak secantik baby cot dia punya design tu, tapi design dia cute2. ada kartun2. boleh pilih warna ikot gender. and bile pasang, senang jek nak buka balik. so untuk travel takkan jadi masalah la kalu nak bawak playpen ni skali. and biasenye playpen di buat dari material yang lembut. so bila anakanda dah membuas, takde la bimbang sangat if dia terhantuk. kalu lebam pon takde la macam lebam terhantuk kat kayu tu. 


Gloria Playpen
gloria playpen from http://www.sweetcherryonline.com

memang nak kene beli jugak satu. sebab nanti nak kene jaga anakanda sorang2. kalu ada bende alah ni, boleh la letak anakanda dalam tu kejap sementara nak gi sembahyang or jemur baju or buat ape2 pon kat umah. 


tapi


baby cot or playpen?
*kompius*


**excited menservey barang anakanda. tapi kompius bile nak buat pilihan. kuikuikui.




3 juri awam:

~misshuny~ said...

baby cot!hehe..for safety dida.hani ade beli untuk anak buah..dye ada saiz sebenarnya.yg sederhana pun ada.lgpun kita leh ejas untuk lowerkan katil tu.so lg safety la untuk baby.pape nk tnye kita wasap la.hihi..tp pepun tepuk dada tanya poket n tnye keperluan jugak.bg hani perlu la baby coat ni.sebab dulu kak ipar bangkang bila ktrang nk belikan baby coat untuk baby dye.tp skang berguna sgt sebab bila dye dtg umah mak,dye leh letak anak dye lam tu.kan budak2 rmai.so lau diorang berlari sana sini,xde la risau kena baby ke ape

Cikdida Syuhada said...

macam nak baby cot gak hani. tapi tula. kang nanti anakanda membuas, takot lebam sane sini je. heee

~misshuny~ said...

tp kan lau tgk review mummy,rmai kate xpenting baby cot.sebab nanti baby tdo ngan kita jugak.tula hani kate..ikut keperluan.tp kalau ikut blogger kina,mcm penting..hihi..kalau anak 1st,jgn risau labur lebih sket.sebab nanti senang untuk bakal adik2 nye.hihi

Post a Comment