:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

bila aboh berkata



wikend haritu balik berbuka kat umah umi.


ari khamis makan lauk2 yang di masak kat bazar ramadan gong badak je. malam tu mesej2 dengan hubby, dia gitau dia berbuka makan nasi minyak. ooh, sedapnye.!


hari jumaat saya, umi dan adik cha ke hospital lawat makcik saya yang patah kaki. then ada kawan makcik sembang2 cakap pasal nasi minyak. ooh, sedapnye lagi.!


oleh itu, saya merequest nasi minyak dengan umi saya. tapi masa tu aboh saya dah beli ayam percik. balik sembahyang jumaat aboh beli terus. so takpelah. saya cakap kat umi nanti saya balik next time la masak nasi minyak tu. sebab takut membazir la lauk2 aboh dah beli tu.


balik dari hospital dah kol 3 lebih. so saya rest and tidur jap. bangun2 tu, bile gi dapur, umi cakap nak masak nasi minyak. yeyyyyy..!! boleh jugak makan nasi minyak. hehe.


masa kat dapur tu aboh saya ada jugak. dok bersihkan ayam kat sink. then aboh cakap.


"masok nasi minyok tu sebab cucu je nok makan. kalu dop, dop masok pon".


saya dengan umi gelak je. 


tapi you know what?


its a weird feeling when i heard aboh said that. sebabnya slame saya peknen ni, aboh tak pernah directly said anything about my pregnancy or his grandchild ni. yang aboh bese sebut just, 

"banyakkan baca Al-Quran".


tu je.


so bile aboh berkata begitu, saya rasa pelik je. malu pon ada. hahaha. tapi since hari jumaat haritu, ape je saya cakap nak makan, nak itu, nak ini, kalu aboh dengar, die mesti kaitkan dengan cucu dia. cakap cucu dia yang nak. kalu anak nak wat tak layan je. haha. *konon. padahal ikot je anak nak makan apepon*


and bile aboh berkata demikian, i felt old.! huhuhu. read more about my aboh here.


by the way, ni nasi minyak last minit haritu. tengkiu umi sebab masakkan anak you yang cute ni nasi minyak. sedap gile oo.! heee.




**i miss being aboh and umi's little daughter.






0 juri awam:

Post a Comment