:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

peristiwa 1 august 2013



entri kedua untuk harini. sesungguhnya bukan mudah nak tulis 2 entri dalam sehari. mekasey incik rajin sebab lawat saya harini. haha.


ok. back to tajuk entri yang bukan main nak gempak tu. haha.


peristiwa 1 august di sekolah saya ialah



cam saya bagitau dalam entri sebelum ni, dari pagi memang tak ngajo dah. 


pagi ada majlis tadarus al-quran. pelajar lelaki di surau pelajar perempuan di bilik agama.





lepas habis majlis tadarus, sume bebudak dan cecikgu berkumpul di dewan terbuka sekolah. dengar tazkirah ambang syawal by ustaz raja alias sikit. then ucapan pengetua. dan kemudian ada penyerahan sumbangan pada pelajar-pelajar anak yatim.


sementara orang dok bahagi sumbangan, kami dok posing. bergambar kenangan sebab aishah and zira dah last day di sekolah harini.

erk??
*saje je upload gambo ni. hahaha*

then ada majlis bahagi duit raya pada sume students. cikgu kelas bahagi pada budak kelas masing-masing.


bercahaya gitu time cikgu kam bahagi duit.
*cube perhatikan kameraman di tiang hujung sana. semangat.!*

kayoooo..!
*mohon ignore kegemokan saya*

ticer ni gaya cam tak ikhlas je nak bahagi duit raya. haha

ustajah syuhada bahagi duit raya.


bakal pengantin hepi jek leh bahagi duit raya


cikgu2 yang kayo

ada duit raya tambahan la

gua dah dapat gua punye. lu jangan dengki lah.!

mane la bebudak aku ni?
*pikir beliau*

kontroversi.!

sorang satu aje ye

excited molep nok bahagi duit raya. kuikuikui



sukenye dapat duit ghaye.!

lepas dah bahagi duit raya, ada majlis bersalam-salaman lak. i terus rase i cam mak datin je tadi sebab dok sengih2, hulur tangan dan budak2 sambut cium. eh, prasannye i ni kan? haha..








ada jugak la bebudak yang tacing habis mase bersalam tu. tak memasal dapat rezki duit raya lebih sebab cikgu rusli cakap sesape yang nangis die nak bagi duit lebih. i bajet nak nangis jugak tapi takde air mate nak kuor. hepi nak cuti katakan.! hohoho. lepas salam dengan budak. cecikgu salam dengan cecikgu lak. ada jugak cikgu pempuan yang tacing. i jugak yang keras hati. huehuehue.


then macam biasa la. dah asik gambar candid je. sekarang kite posing gambar cun and ready plak. mekasey cikgu kam sebab jadi kameraman yang sangat berjaya untuk kami. hee.


posing punye pasal, senget menyeget pon sanggup. hakhakhak

selamat hari raya dari kami cecikgu bising smksbp.!
ngehehe.

so, lepas dah habis salam-salam sume, naik bilik guru, amik barang then balik umah. awal gitew balik harini. kol 1.30 saya dah sampai umah dah. boleh rest lama sikit harini. hehe.


by the way, kepada semua warga sekolah smksbp, saya ucapkan selamat bercuti.! lame nih cuti. 2 minggu tu. nanti lepas 2 minggu kite gosip2 raya lak. hehe. 


kepada cikgu2 dan pekerja2 pejabat, selamat berehat dari pikir hal sekolah. kepada para pelajar, especially my classes yang i bagi kerja rumah tu, raya raya jugak. kerja sekolah ku jangan di lupe. tak siap dapat hadiah khas nanti tau. hoho.


SELAMAT HARI RAYA.!


so, before i stop writing, layan lagu raya lah dulu seround.!
*tak habis2 amik mood raya. haha*






**gambar2 adalah ihsan kak su. dan hasil cilokan dari fb cikgu kam. jangan marah eaaa. anda2 kan kameraman and kamerawoman berjaya sekolah kite. hehehe



0 juri awam:

Post a Comment