:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

ajal maut



Sesungguhnye ajal maut jodoh pertemuan itu rahsia Allah.

Subuh tadi, dalam kol 5.40, saya bangun tukar pempes afia. Then bajet nak tido balik sebab semalam afia tido kol 2.30 pagi. Tapi takleh tido. 

Then, kol 6.30 aboh datang gitau berita mengejutkan. Cik pah jiran sebelah umah saya meninggal..!

Ya Allah, memang terkejut sangat2. Tak sangka. Memang la arwah dah warded since last week. Sebab opret buang cyst. Then lepas opret tu, doktor detect arwah ada cancer. And its stage 4 already.! Memang sangat mengejutkan.

Tapi arwah meninggal sebab kene heart attack. Dengar cerita akak arwah yang jage arwah before meninggal tu, bukan la kene heart attack cam dalam tv tu. Arwah tak sedar and doctor cakap meninggal time tu sebab heart attack.

Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un.

Sesungguhnye, ajal maut itu memang rahsia Allah. Mati itu pasti. Cume bile, di mana, bagaimana, itulah rahsia Allah yang takkan pernah kite tahu.


**Terkilan jugak rase. Tak dapat menziarahi arwah. Umi tak bagi gi sbb tengah pantang. And saya serta femli takde pon gambar arwah. Huuuu


**Semoga arwah cikpah tenang di sana dan di tempatkan di kalangan orang beriman. Aamin. Al-Fatihah untuk arwah.




1 juri awam:

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com.

Post a Comment