:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

azam 2014



2013 dah last day. So bile nak masuk tahun baru, haruslah kene ada azam baru. Azam 2014 tak banyak pon.


1. Nak menten berat dalam pantang.

Azam utama 2014. Sangat berharap dapat mentenkan berat yang bermula dengan angka 5. Paling berat pon arapnye sampai 55kg je. Tak sanggup dah stress sebab tengok badan bambam sangat cam before peknen haritu.


2. Nak disiplin afia dengan rutin bekerja saya

Yang ni memang kene buat. Ingatnye start masuk 1 januari 2014, afia kene bangun tido same cam saya nak gi sekolah. And start kol 7am sampai 3 pm, afia kene menyusu pakai botol. Kene ajsr awal takot nanti beronar. Moga2 afia terime rutin ni nanti. Aamin.


3. Nak kurangkan keborosan

Dalam bab shoping terutamanya. Tapi tak tau berjaya ke tak sebab bile gi shoping mall, mesti lebih bajet sebab dok cekup baju untuk afia. Hehe.


4. Nak jadi lebih tabah dan berdikari

Supaya boleh jage afia dengan baik walopon kene jage sorang2. Memang kene dabel triple tabah and berdikari la bile nak hidup berdua je dengan anak yanb masih kecik tak tau pape.


5. Nak konsistenkan pemakanan suplemen

Bria beli produk shaklee tp makannye sesuka hati je. So di tahun 2014 nanti, saya berniat nak konsistenkan pengambilan suplemen ni. Supaya bekalan susu untuk afia sentiasa ada dan mencukupi.


6. Nak besarkan afia dengan baik

Baik means mengikut suruhan Allah dan tinggalkan laranganNya. Semoga afia membesar menjadi anak yang solehah. Anak yang menenangkan ibu and daddy, keluargam agama, bangsa dan negara. Aamiin.


Rasenye tu je la kot. Tak banyak pon rupenye banyak jugak. Hehe. Yang lain2 tu same je cam tahun2 lepas. Semoga saya menjadi anak menantu yang baik, isteri solehah, ibu mithali dan ticer yang berjaya di 2014 nanti. Aamiin.


Moga2 2014 tahun terakhir kami berpjj. Aamiin.
*dagu anak dara ibu ni memang tak leh ditandingi la*

**2014, please be nice. Im counting on you. 



0 juri awam:

Post a Comment