:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

cucuk sebulan



Harini day 35 afia on earth.

Gi klinik untuk cucuk sebulan. Klinik desa padang air. Dekat je dengan rumah umi saya. Tak sampai 10 minit pon.

Appoinment kol 8 pagi. Tapi sebab afia wat prangai skit pagi td, kol 8.30 baru sampai klinik. Nasib orang tak ramai lagi. Adik sya saya pon ikot. Nak tengok afia kene cucuk katenye.

Sampai klinik tu, baru duduk kejap, sempat posing 2,3 keping gambar,then misi panggil timbang berat afia. Berat afia skarang dah 4.5kg. Sekilo naik dari lahir haritu.

This is my tiny family





Si kecik ni sedap je tido time ni. 

semangat muke ibu nak cabut baju afia. Haha


Then timbang berat and check saya lak. Guess what? Berat saya dah turun secara mendadak..! Mase admitted kat wad 69kg. after 35days ni, im now 51kg. Wawawa. Gumbiranye.! Dah lame tak merasa berat 50-an ni. Hahaha.


Then ada konsultasi dengan misi before cucuk afia. Banyak jugak saya tanye and banyak jugak misi cerita bab baby ni.



Muke tengah tanye soklan pasal klinik


semangat betol atehnye afia membaca info2 d klinik ni

ibu and daddy


Then, tibelah masa kemuncak. Time nak cucuk tu afia tido so misi suruh kejutkan die. Jenuh basuh muke baru la bangun. misi kate kene kejutkan. Tak sedar 100% pon takpe asal sedar sikit2 sebab takut sawan kalu injek time tido. Then saya kene pegang kaki afia kemas2 sebab takot die bergerak. Boleh patah jarum, menurut kate misi la.




Time kene cucuk, peh.. sore die...! Memang terbukti la afia ni anak ckgu. Kuat gile sore. Satu klinik bleh dengar. Pastu tarik bukan main kuat and panjang lg. Sampai merah muke. semangat nangis. Hehe. Tapi lepas tu, masuk kete terus diam. Tido terus sampai balik umah. Hehehe.


aiskrim bambam sedang lena beradu

Sedap betol anak and bapak ni tido. Jeles.!


 **moga2 afia tak demam la. Misi cakap injection ni takkan buat afia demam tapi still kene beware. jangan demam ye sayang. Aamiin.




2 juri awam:

IMaH said...

Afia makin tembam dan comel! comel la rompers dia. corak aiskrim lagi. hehe...seronoknya cepat turun berat badan. say annti after bersalin xtaula mcm mana sbb tgah preggy ni pun takut nak tengok penimbang. mmg berat sgt..hehe

Cikdida Syuhada said...

Baju mak spupu die bagi. Aiskrim yg bambam. Haha. Naik byk dh ke skg? Kite dulu naik 6kg tp b4 peknen dh naik 10kg. Hahah. Kalu fully bg, cepat turun. Dont wori, hehe

Post a Comment