:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

cabaran pertama 2014



Cabaran pertama 2014?


Datangnye dari anak dara hamba sendiri.


Masuk waktu malam, afia dah tido. Tapi start dari kol 11.30 malam 31.12.2013 sampai 5.30 pagi  01.01.2014, afia tak tido and asik nangis je kejenye. Saya dengan mak mertua tumpang nangis sekali sebab tak tau nak watpe ape and nak wat camne lagi dah.




Mase kol 2.30 rilek lagi main. Siap boleh menegur2 ibu. Siap bleh posing bleh senyum manis time ibu amik gambar. 


Hai sume. Bestnye buleh dera ibu and tokma

Tapi lepas tu, sambung nangis balik. Kol 3.30 ingat dah nak tido. Dah menyusu, dah tido siap, letak je atas katil, die bangun nangis lagi. 


Saya blakon tido je ni

Last2 letak dalam rocker. Tido la kol 4.30 pagi. Tido2 ayam. Kol 5.30 pagi baru betol2 tido. Ibu die ni memang tak tido. Mase kol 4.30 terlelap jap. Mase tu mak mertua saya jaga die. Lepas tu bangun jaga anak. Terus semayang subuh la. Lepas semayang subuh memang beradu jek. Kepala sangat tingtong. Huuuu


Mulut berjebek. Penat sangat la tu.

Memang mencabar sangat2 rasenye. Dah terbayang kalu kat kuarters afia berperangai gini, abislah ibu. Ni nasib ibu tak masuk keje lagi. Kalu arini ibu dah gi keje, memang rabak mate ibu. Huhuhu. Semalam memang dok pikir negatif je bile afia nangis. Negatif in terms of nak dok di kuarters nanti la. Haish.. nebes betol rasenye.!


Tadi siang mak mertua ada gi klinik untuk sambung ubat darah tinggi die. Then, die cakap die sembang dengan misi kat situ. cerita pasal afia ni. Misi tu kate afia kene ksarak. Sarak tu cam kembung la. Kene beli ubat kat farmasi. So ma gi beli tadi. Ubat cam herba. Kene campur dalam susu bagi afia minum. Mule2 saya taknak bagi. Yelah, afia kecik lagi untuk di beri ubat gitu. Tapi sebab takot malam nanti die buat hal lagi sebab tak selesa, maka terpakse la bagi. 


3 bungkus = rm3
Beli di farmasi iman di melor

Lepas dah bagi, die poo dengan jayanye. Busuk jangan cakap la. Nasib ibu tak pengsan. Hahaha. Ma cakap memang gitu kesannye. Kene bagi ubat tu sampai abis. Harini dah bagi 2x. So esok plak bagi. Harapnye malam ni and malam2 seterusnye afia dah takkan wat hal cam semalam lagi. Moga2 anak ibu ni sihat selalu. Aamiin.


Fuh.! Mencabar betol jaga anak. Baru ku tahuuuuuu~

**siang tadi ibu dah tido. katenye amik bekalan tenaga in case malam ni afia wat hal lagi. tapi mintak2 tak la. harap makbul la doa ibu ni. Hehehe.





2 juri awam:

puan.mila said...

xprnah plk ak dgr ubat sarak tu..seeloknya tuam prut baby skmo..ada ank gini la, selmt brjaga mlm ye, hehe..moga afia baik2 je..

Cikdida Syuhada said...

Kt klantan je kot. Sbb tnye umi aku, ye pon x au. Ye cm kembung la mok tua aku kate.

Post a Comment