:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

anak boleh meniarap, ibu over excited.!



Tajuk kan main panjang. Hahaha.

Assalamualaikum readers. Sihat?

Dah lame tak menulis. Rindu blog. Tapi tak sempat. Bizi sangat kononnye. Hahaha.

Ok. Back to topik.

At day 105, wednesday, february 26 2014, afia nur syifa' dah boleh meniarap. 

First trial terus berjaya. Mase tu nak mandikan die. Ibu ape laaagiiii...! Is the very excited la tengok anak dah boleh meniarap gitu. And of coz terus capture the moments. Hehehe.




*sile abaikan pemandangan tak berapa indah d atas katil tu*

Wasapkan gambar atas ni kat nekmi afia. Nekmi kate cepat afia dapat meniarap. Ibu dulu 5months baru meniarap. Lupe nak tanye nekma afia, abinye meniarap umo bape bulan. Heee.

Malam tu, memang asik meniarap je keje afia. Banyak kali try tak lepas. Then nangis kejap. Pastu try lagi sampai berjaya. Dah berjaya sekali terus tido. Penat gamaknye. Hahaha.

Kalu nak meniarap, ni haa stepnye.

1. Angkat kaki 90 darjah untuk amik lajak.


2. Mengiring ke sisi sambil pegang sebelah kaki. Tangn tu kene masuk mulut sebab nak amik tenaga.


3. Sembamkan muke ke tilam dan tarik sebelah kaki sebagai tolakan.


4. Sengetkan badan ke sisi pilihan.


5. Tolak badan ke sisi pilihan dengan sepenuh hati. Gambar bergerak sikit sebab ibu snap mase afia tengah berusaha gigih dok push badan.


6. Akirnye! Usaha gigih akan membuahkan hasil. Dah meniarap!  Tapi tangan tak di betolkan lagi. Hoho~


7. Tangan dah di bawa ke depan. Kaki terangkat sebab tak stabil lagi ni.


8. Aahh.. terbaring dah sebab belom stabil sepenuhnye. Penat dah berusaha. Rilek la plak. Hihi.



Nekmi afia tak bagi betolkan tangan die even tangan terkepit ke ape. Sebabhye nekmi kate nanti afia suke memgharapkan pertolongan orang lain. So ibu tak tolong and tengok je afia berusaha sendiri. Unless die nangis kuat sebab sakit, baru la boleh betolkan.

So sekarang ni, hari2 nak meniarap tau. Pagi petang siang malam memamg takde keje lain dah. Meniarap. Meniarap. Meniarap. Suke lettewww.! Hihi.

 Kene monitor time afia meniarap sebab die takleh kontrol lagi kepala die. Tersembam jek. Bahaya.!


Meniarap sangat sampai badan separuh atas tilam separuh lagi atas tikar. Hehe


**Tahniah afia sayang! Afia really made ibu proud of you.! Ibu is expecting more from you sayang. Selamat membesar dengan jayanya anak ibu.!



0 juri awam:

Post a Comment