:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

afia first long-short trip



mase cuti 1 mei saya bawak afia ke kole lumpur. kebetulan my femli nak gi sane, so i tumpang sekali ler. kalu nak gi sendiri, berdua dengan afia je, mujur sangat la hubby and femliS bagi. hehehe.

so, we went there on 30.4.2014. by car. yang gi, aboh, umi, saya, adik sya, adik is and of course afia. and kete full dengan barang2 afia je. hekhekhek.

afia was so excited. sebab anak dara saya tu memang kaki berjalan. dapat naik kete je sengih manjang. taktau la menurun sape sebab saya dan hubby bukan suke jalan2 sangat. all the way to kole lumpur from besut, saya, umi and adik sya gilir2 pegang afia. tapi most of the time afia dok dengan ateh die la. time tido saya letak die dalam car seat. tapi tidonye kejap je. sepanjang2 perjalanan (dari kol 8 pagi - 4 petang) setengah jam je paling lame afia tido. yang lain main je kejenye. hehe.



sedap jari afia ni. gebusssss.!

ibu selfie la sorang2. afia malas nak layan.



dah sampai kole lumpur tu, kami gi hotel umi dulu. hotel wira kat area pwtc. hubby booking hotel lain untuk kami. puas tanye hotel ape, tak nak gitau. seprais katenye. haaa.. memang bini die ni seprais abis la bile gi hotel tu. grand seasons hotel. tak jaoh pon dari hotel femli saya stay. hotel 4 bintang. tengok bilik je terus saya terkedu. grand sangat rasenye. hahahaha.





model katil


dok tingkat 24. tinggi gile. bile tengok luor tingkap, gayatnye jangan cakap la aih.! hahaha. then malam tu kuor gi makan area wangsa maju. anak dara saya tu padahal mantuk sangat dah. tapi sebab jumpe abi die and boleh jalan2, tak jadi tido. aktif je. kebetulan di tempat kami makan tu ada makcik karoke, joget gelek gerudi la afia. lepas joget 2,3 round, terus tido. penat gelek. hehehe.








then, esoknye gi breakfast di hotel tu. katenye dapat breakfast free kan. heee. afia agak glamer sebab menjadi tumpuan workers kat situ. afia lak jenis sengih je. lagi orang geram tengok die.








then kuor gi shopping kat sogo. kebetulan time kuor tu orang dok wat perhimpunan pasal gst tu. jem la jalan. huuu.


pastu kat sogo tu terjumpe may schoolmate, nor azlin muhamad (tak sure ejaan betol ke tak. tapi still ingat ni name beliau). alhamdulillah kami masing2 masih leh recognize each other. mesti sebab kami tak brubah sangat. kan kan kan.?



hasil shoping di sogo untuk anak dara ibu

then hubby bawak kami gi jalan2 kenal sekolah die. nampak tak how excited afia was? die memang suke ssangat2 time ni. tak tau la suke naik kete ke suke tengok sekolah abi die. hehehe.



gambar gegar ssebab afia tak reti dok diam

then ke serdang sebab nak cari plug and hubby cakap die tau kat kedai kat serdang tu je ada. pastu gi tengok umah sewa hubby kat bangi. ondaway balik tu brenti petronas serdang and mandikan afia kat situ sebab die poo. hari itu dalam sejarah la sebab mandi di paip petronas. hahaha. pastu bajetnye nak balik hotel tapi bile lalu pwtc, tetibe ajak hubby gi pesta buku. dah kol 9 kot mase tu. 


afia and abinye berbaby carrier di pwtc book fair.

hasil rembatan di pesta buku

then gi makan and balik terus pengsan sampai pagi esok. hahaha. pagi esok gi breakfast skali lg. kali ni afia jadi tumpuan warganegara india lak. dorang dari chennai. budak laki ni geram tengok afia dari awal kami dok sebelah meja die.


breakfast 2nd day 

last day tak buat pape. except layan afia mandi dalam tab mandi. nak tengok? first time afia swim. and afia jadi model ibu. heee.







pasrah je muke afia kene pakse bergaya dengan ibu. hahaha


kol 3 gerak balik kelantan (umah in laws saya). pastu jumpe femli saya kat petronas bentong. sampai kelantan kol 9 malam. nasib baik afia behave.




syok je big bos tido dengan cik lat die.

so, that was the story of afia first long-short trip. long tu perjalanan. short tu mase (3 hari 2 malam). alhamdulillah afia baik sangat. tido tak yah berbuai. tepuk2 je terus tido. penat jalan2 kot. 


**oleh sebab afia behave, abi and ibu setuju untuk jalan2 lagi nextime dengan afia. next destination?? abiiiiiiii... ibuuuuuuuu nak gi cameronnnnnnnnn...! pleaseeeeeeeeeeeeeee~



0 juri awam:

Post a Comment