:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

Bekal afia : kuey teow goreng + telur potong + roti telur


Saje try resepi baru sebab taktau nak masak ape dah untuk si dara yang tengah diet ni. Heee.

Bahan2.

1. Segenggam kuey teow.
2. Sebiji bawang merah dan seulas bawang putih 
(tumbuk sedang2 lumat).
3. Sedikit carrot, peas and corn yang ready made kat pasaraya.
4. Capsicum (cincang).
5. Ayam (blend separa halus).
6. Sebiji tomato (blend).
7. Seketul stok ayam homemade.

Cara2 buat.

1. Tumis bawang2 sehingga separa garing. 
(Guna olive oil or unsalted butter).
2. Masukkan stok ayam.
3. Masukkan ayam, carrot, peas, corn and capsicum. Tambah air sikit.
4. Masukkan kuey teow. Goreng hingga sedikit garing. Siappppp..

Hiasan.

Telur kosong di goreng dengan unsalted butter then potong panjang2.

Kudapan.

Roti celup telur goreng dengan unsalted butter.


Kuey teow tu afia makan 2x baru habis. Licin ok. Tapi kene paksa la sikit makan sebab dia sebok nak main lagi. Huuu.



**Menu ni banyak pakai telur sebab ni last day of egg test. Alhmdulilah afia pass dah telur. Boleh la masak macam2 guna telur plak. Cant wait.!

0 juri awam:

Post a Comment