:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

I am one year older


And it was on 21.10.14. And the gift from hubby was a vacation to cemren hailen. Menunaikan hasrat bini die yang dah lame kempunan nak gi sane. Kehkehkeh.


Bertolak ari rabu pagi. Sampai petang sebab jem oo. Afia siap ngamok dalam kete sebab mantuk plus boring. Tapi sempat jugak la selfie dengan ibu abi time mood ok.


Sampai2 terus check in hotel. Kami dok century pines resort kat tanah rata. Masuk je bilik, terus terkedu terkesima saya ni. Cantik sangat. 


Lepas check in around 4pm, gi makan. Lapar gile. Makan kat sebelah hotel je. 



Then balik bilik. Memang berehat je sebab penat perjalanan. Then malam gi dinner. Dinner free kat resort tu. Saya gembira dapat mewrap afia. Heee



Makanan sedap ooi.! Makanan ikot set. Yang ni set C kalu tak silap.



Muke budak baru bangun tido dengan rambut serabai

Nak makan. Hepi.!

Afia makan ni je. Tak bawak makanan dia turun sebab expect dia tido. 

Muke kenyang. Hepi la. Hahaha

Balik bilik. Tido. Kahkahkah.


Second day.

Breakfast.




Ondaway nak berjalan2 tapi tayar kete bocor so go tampal dulu. Budak tu tengah merap nak tido.


First place gi kat bee farm. Tak amik gambar pon sebab tak tau ape yang bee farmnye. Jual keychains je lebih. Nasib free of charge.

Pastu gi butterfly farm. Ok la jugak sebab ada la jugak tengok spesis2 bunga and butterflies and other insects.





Pastu gi boh tea plantation. Panjat bukit yang tinggi tu dengan afia dalam wrap. Tired. Bukan sebab gendong afia. Tapi sebab bukit tu tinggi. Sempat la merasa air teh segelas sorang. Manusia ramai gile ooi mase tu. Hubby queue panjang baru dapat beli air and snacks. And sempat la jugak posing sekeping dua kat situ.







Pastu turun. And lapar. Gi makan kat oldtown. Lama amat dah saya tak gi oldtown. Last mase blajar dulu kot. Bape tahun dah tu. Heee.



Mase makan tu hujan so santai2 jela makan. Lepas hujan dah stop. Gi petik strawberi plak. Rm30 untuk setengah kilo. Petik la jugak walopon rase mahal. Huuu.






Pastu balik hotel sebab afia dah merap. Tapi balik otel, rak jadi tido pulak sebab dok makan strawberi. 



Penggemar strawberi ni. Masam tak masam rilek je dia makan. Heee.

Malam gi dinner lak. 

Untuk ibu and abi. Set A.



Untuk afia.
(Ibu bajet kreatif gile ni. Hahaha)



Lepas dinner gi pasar malam brinchang lak. Tapi tak beli ape pon except buah markisah, ubi keledek, strawberi coklat and udang goreng.



Balik bilik, afia terus tido. 

Tido sampai kuor air liur basi. Hahaha

Ibu abi melahap dulu baru tido. Ekeke.

Third day.

Breakfast.




Ready to go home.


Stop shoping at brinchang. Antara hasil shopping. 



Nasi ayam for dinner. Nasi ayam kuala krai. 


Bertolak kol 4 petang. Sampai umah mil kol 10 malam. Tak brani bawak laju sebab hujan sepanjang jalan. 

I was so happy with this trip. Tengkiu cinta hati sebab blanje ibu and afia. Nanti kite gi lagi cameron ye? Kan ada few places lagi kite tak gi. Hehehe.

**Happy birthday to me. To be precise, happy 28 birthday to me. Tua rase. Huhu. Lagi 2 tahun nak masuk 3 series. Agak2 bile bleh tambah anak? Kehkehkeh.


0 juri awam:

Post a Comment